local-stats-pixel fb-conv-api

Chili con Carne22

268 4

Kursabiedriem biju šodien pasolījusi kūku, bet finasiālu apstākļu dēļ nācās izvēlēties starp "kārtīgu" ēdienu vai saldumiem. Kā jau pēc nosaukuma var spriest, mana izvēle bija par labu kārtīgām vakariņām un šodien kaut kas neierasts - Chili con Carne. Latvijā vēl pagaidām diezgan neiemīļots ēdiens (kartupeļi ftw), kas cēlies kaut kur Latīņamerikā. Tie, kas ir izsalkuši vai negrib gari lasīt, var uzreiz sākt lasīt recepti, kamēr es vēl bišķi pastāstīšu par pašu ēdienu un tā izcelsmi ^^

Chili con Carne (vai bieži vien tikai Chili) maldinoši tiek uzskatīts par meksikāņu ēdienu, bet tikai tāpēc, ka Meksika robežojas ar Savienotajām Valstīm, kur tas strauji tapa pazīstams un iemīļots.

Ēdiena pamatsastāvdaļas ir gaļa un čili (vārds Chilli cēlies no atceku valodas un apzīmē mums pazīstamos asos piparus, bet con Carne spāniski nozīmē ar gaļu). Parasti tiek izmantota malta liellopa gaļa, kaut gan populāras ir arī versijas ar cūkgaļu vai savvaļas dzīvnieku gaļu. Arī čili pipari mēdz būt dažādi, lai arī Latvijas lielveikalu piedāvājumos visbiežāk ir tikai tie sarkanie, garenie. Prakstiski visās receptēs ir sīpoli, dažreiz arī ķiploki. Pārējās sastāvdaļas ir variējamas, es iedvesmojos no vācu receptes, jo šo ēdienu pirmoreiz ēdu tieši Vācijā. Un tagad ir gana pļāpāts, jāķeras pie gatavošanas :)

Citas receptes:

Cepti kartupelīši

Ķirbju zupa

Parastie krabju salāti

Šokotorte

268 4 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000

Es mīlu šo ēdienu gandrīz visās variācijās. Pie favorītiem.

P.s. un ja vēl to taisa meitene, tad vispār ideāli.

10 0 atbildēt

Pirmkārt skaistas bildes,otrkārt gardi arī...emotion

6 0 atbildēt

Skatos,ka man būs jauns veģetārais ēdiens.Jāpagatavo tas viss bez gaļas un šķiet,ka būs garšīgi :)

5 0 atbildēt

katru nedēļu taisu, bet izmantoju 1,5kg gaļu, 8 bundžas ar pupiņām utt. bet tik un tā sanāk tikai 2 dienas ēst. emotion

4 0 atbildēt

Noteikti izmegjinashu, paldies apr recepti :)

3 0 atbildēt

Mmmm, chili con carne...garšīgi!!!emotion Tomātu mērces vietā var likt arī tomātus, kas ir bundžiņās. Tā es parasti daru, un arī sanāk gardi!!!

3 0 atbildēt

Es vēl piegāžu klāt kariju un citas asās garšvielas un tad emotion Puņķodamies ēdu.emotion

2 0 atbildēt

Vienreiz dzīvē esmu gatavojis. Nenožēloju ne minūti. Traks ēdiens, bet ir tā vērts!

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Un tas nav SpokuPavars? emotion

1 1 atbildēt

man jau tie asie ne pārāk,bet ieteicu draudzenei.Viņa teica,ka baigi labais.

Un vēl ko gribēju pajautāt-vai Tu pati domā receptes? :)

0 0 atbildēt

Es ar lielāko prieku gribētu zināt daudzumus. Cik ir nepieciešams gaļas daudzums šim Chili-con.

Teiksim lai sanāk 2 reizēm?  Un kādu gaļu, ja nav lielopu, ko grūti dabūt vai var izmantot cūkas? 

0 0 atbildēt

cik cilvēku, tik variantu - es taisu bez gurķiem un kukurūzas. tomātu mērces vietā noteikti tomāti - svaigi vai konservēti un pa virsu rīvēts cietais siers - lai staipīgs ;) ēd ar kukurūzas čipšiem

0 0 atbildēt

lasot par to lai nomazgā rokas pēc čilli griešanas, sākas acs asarot, vakar tieši ieberzēju nedaudz :D

bet runājot par ēdienu, gribu vienmēr pagaršot, bet galīgi neiet pie dūšas pupiņas. 

0 0 atbildēt

Paldies par komentāru :) Šim ēdienam ir daudz variāciju un nav vienas pareizas receptes. Kā jau aprakstā teicu "Chili con Carne" nozīmē čili ar gaļu. Pieminēju arī to, ka vispareizāk ir liellopa, bet pēc patikas der arī cita. Man liekas, ka nav jēgas skaldīt atomus ^^

0 0 atbildēt

Es ar kaķi kaujos par pēdējām pārslām , a te re ko šie gatavo emotion

0 0 atbildēt

Kopa ar alu, ideali. Tikai es sito merci taisu nedaudz savadak.

0 0 atbildēt