Uz ātro cepu kādu piekožamo našķi pie pēcpusdienas tējas vai kafijas. Iepriekš izdomātas un pārbaudītas receptes nav, tāpēc cepšu no tā, kas mājās atrodams.
Uz ātro cepu kādu piekožamo našķi pie pēcpusdienas tējas vai kafijas. Iepriekš izdomātas un pārbaudītas receptes nav, tāpēc cepšu no tā, kas mājās atrodams.
Atrodu ledusskapī nesen pirktos vietējā gaļas veikaliņā ļoti labas kvalitātes kausētus cūku taukus. No savas bērnības atceros, ka tādus pamatā lietoja visādu cepumu cepšanai. Kāpēc to neatkārtot tagad. Un bļodiņā tos jau esmu pakausējusi. Bez olām neiztikt. Kādu burkānu arī varētu un miltu vietā 5-graudu pārslas. Cukurs, garšvielas un citi sīkumi vienmēr atradīsies. Turpmākā darbība aprakstīta zem bildēm.
100 gr atsildītiem cūku taukiem pievienoju glāzi cukura un saputoju ar koka karoti. Pievienoju arī šķipsniņu sāli , olu un sarīvēto burkānu ar visu sulu, garšai paciņu vanillincukura un no burciņas rīvētās citronu-apelsīnu miziņas citronu sulas sīrupā. Ar karoti visu labi izmaisu.
Pakā vēl ir apm. 200 gr 5-graudu pārslu - tās visas bļodā un samaisu. Diezgan pastingra drupena mīkla. Pārslām būtu jāsabriest, tāpēc jāpievieno kādu šķidrumu.
Man ir veikala skābais krēms, ar kuru iepirkos, nepamanot tirgotāju knifu, ka tas nav krējums. Tas ir pašķidrs - pievienoju trīs ēdam karotes. Vēl šķidrumam senu alkoholu Napoleons apm. 50 gr. Kā cepampulveri pievienoju pusi tējkarotes sodu un nažagalu citronskābes.
Kad nu viss sajaukts, iedomājos vēl pievienot divas ēdamkarotes miltu, jo pārslas cepot varētu kopā neturēties. Atstāju turpat istabas temperatūrā vismaz stundu, lai sabriest pārslas.
Šķīvītī ir milti. Ar rokām veļu bumbiņas, apviļājot miltos, lai nelīp pie rokām, ar glāzes dibenu iespiežu iedobumā.
Eh, fočikam baterija jālādē, mēģināšu ar telefonu bildēt.
Iekaisu applaucētas rozīnes un cidoniju sugādes un lieku uzkarsētā cepeškrāsnī cept līdz tās pusgatavas (apm. 10 min.)
Kamēr cepās, mikserī saputoju vienu olu ar ēdamkaroti cukura, piejaucu ēdamkaroti ar kaudzi miltu un 100 gr mīkstu biezpienu, garšai no burciņas citrona - apelsīna garšvielu. Katram cepumam uzliku karoti olas-biezpiena maisījumu un vienu svaigo dzērveni.
Cepu vēl 10 min līdz gatavībai. Otro porciju nerādīšu, tur dzērvenes vietā uzkaisīti grāsainie cukura graudiņi. Kopā iznāca 20 gab.
Esmu apmierināta, jo iznāca labi.
Ak vai, kā dažiem veicas, ka ar viņiem vienā mājā dzīvo šādu brīnumu meistare!