Šim sacepumam ir ļoti garša un apetītlīga garoziņa. Vaniļa to padara arī ļoti aromātisku.
Biezpiena sacepums “Klasika”. (Recepte no interneta)7
3
38
0
Attēls no: www.dzivei.lv
Sastāvdaļas
1 kg biezpiena
6 ēdamkarotes krējuma
2 olas
6 ēdamkarotes mannas
6 ēdamkarotes cukura
Šķipsniņa sāls
10 g cepamā pulvera
Vaniļa pēc garšas
1 ēdamkarote sviesta ieziešanai
Pagatavošana
1․ Biezpienu izberž caur sietu un sajauc ar 4 karotēm krējuma, olām, mannu, cukuru, sāli, cepamo pulveri un vaniļu.
Labāk izvēlēties biezpienu ar augstāku tauku saturu.
2․ Biezpiena masu liek ar sviestu ieziestā formā. Atstāj istabas temperatūrā uz 30–35 minūtēm. Pārziež ar atlikušo krējumu.
3․ Cep 50 – 60 minūtes 180 °С temperatūrā.