Var gatavot kokteiļus: bērzu sula lieliski sader ar melleņu, brūkleņu, pīlādžu, ābolu un ķiršu sulu, tāpat arī dažādiem uzlējumiem, zāļu tējām.
Protams, bērzu sula tīrā veidā vai kopā ar citām sulām un tējām ir visvērtīgākais variants, bet, ja vēlies to uzglabāt ilgāk, vari izmantot kādu no mūsu receptēm.
*****
Bērzu sulas kvass
5 l bērzu sulas pievieno 2 citronu sulu, bērzu sulā izšķīdinātus 25 g rauga, 20 g medus vai cukura. Visas sastāvdaļas rūpīgi sajauc, salej pudelēs, liek katrā pudelē pāris rozīnes, hermētiski noslēdz un novieto vēsā, tumšā vietā.
Pēc dažām dienām gatavs dzēriens, ko var glabāt līdz pat 4 mēnešiem, periodiski pārbaudot, jo pudeles no spiediena var pārsprāgt.
Vēl viena bērzu sulas uzglabāšanas metode: svaigu sulu salej 3 litru stikla burkās, iepriekš katrā ieliekot pāris rudzu maizes garoziņas. Aizvāko un liek vēsā vietā.