Kā jau soliju,tiekamies vakarā uz saldo. Un es kā o4en serjoznij cilvēks,solījumus pildu🤣. Tātad... Šim vakaram saldajā bērnības garša-krasni cepti āboli ar biezpienu
Bērnības deserts.10
168
0
Autora bilde
Sastāvdaļas,vietējie poļu āboli 😊,krējums,rozīnes šokolādē,biezpiens,kanēlis un tumšais sīrups.ka arī auzu pārslas un sviesta pikucis.
Autora bilde
Sākam ar "aizbraukuso" jumtu 😄,lai brauc. Izgrebjam vidinus,tā lai nepaliek ne miņas no serdes
Reklāma
Autora bilde
Mana draudzene,kura nāk no Smiltenes ,ābolus sauca par jēpīšiem. Šādu vārdu nebiju dzirdējusi,likās smieklīgi.(sveiciens Sarmīte!) Jepīšu vederinus saberam ar kaneli.
Autora bilde
Iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (180grados) liekam iekšā un atstājam uz 10 minūtēm. Kad nozvana krāsns taimeris,ņemam ara. Ar noņemtam cepurēm atstajam,lai padziest.Keramies klāt biezpienam.
Autora bilde
Biezpienu sajaucams ar cukuru, krējumu un rozīnēm sokolade
Reklāma
Autora bilde
Nākamajā soli-kauseju sviestu.pievienoju cukuru ,pēc tam auzu pārslas. Cepam līdz paliek brunas
Autora bilde
Autora bilde
Noliekam drošā vietā,lai atdziest. Karamelizetas auzu pārslas vispār ir visai universalas saldajiem. Der gan kūkām,saldejumiem,gan kā garnejums. Un ir ļoti garsigas
Reklāma
Autora bilde
Sapildam jepīšu vederinus ar biezpienu. Uzliekam atpakaļ cepurītes. Atpakaļ uz krasni. Agrāk liku 2reiz pa 10 minūtēm.pirms pildīšanas un pēc. Laikam ejot kaut kas noplīst un ir jāpērk vieta. Tā gadījās ar manu cepeškrāsnī. un tagad ēdienu gatavošana,neuzticos laikam,bet "uzmetu aci" ,lai saprastu gatavības pakāpi.
Autora bilde
Deserts gatavs. Smarža burvīga. Degustesu. Saldu vakaru!