local-stats-pixel fb-conv-api

Baltie galviņkāposti ikdienas uzturā20

196 0

Pie lielās augļu un dārzeņu izvēles mūsu lielveikalos, bieži vien aizmirstam mūsu pašu vienu no vērtīgākiem vietējiem dārzeņiem - balto galviņkāpostu.

Kāposts ir viena no senākajām dārzeņu dzimtām. Kāposta dzimtene ir Āzija. Pasaulē pieejamas vairāk nekā 400 dažādas kāpostu šķirnes. Pirmie kāpostu ēdieni konstatēti Šensi provincē Ķīnā 4000 gadu pirms mūsu ēras. Eiropā kāpostus 600 gadu pirms mūsu ēras ieveda ķelti. Ņemot vērā kāposta augšanas apstākļus, tas vēsturiski ilgu laiku bijis galvenā kultūra Eiropā.

Kāposts ir viens no pilnvērtīgākajiem un vienlaikus arī pieejamākajiem dārzeņiem Latvijā. Tas satur spēcīgus dabīgu dziedniecisku vielu savienojumus, kas veicina kaitīgo vielu izvadīšanu un organisma attīrīšanos. Kāposts palīdz dezinficēt ārējas brūces un uzlabot organisma iekšējo veselību.

Baltais galviņkāposts, atšķirībā no kartupeļa, labi lietojams bez termiskās apstrādes. Iegriezta kāpostgalva nav ilgi uzglabājama, tāpēc parādīšu , kā gatavoju ļoti garšīgus marinētus kāpostu salātus bez termiskās apstrādes, bezūdens marinādē, kas uzglabājami ilgstoši.

196 0 20 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 20

0/2000

paprika ar klāt labi ģeld

 emotion 

10 0 atbildēt

 emotion 

8 2 atbildēt

Rasik,meitiņ kur Tu siltā dzīvoklī  atradīsi vēsumu,un ledusskapis tāpat pilns,vairāk par 3.burciņām vietu neatrast.Ja kaut ko tādu taisu tad etiķa vietā nopērku rīvētas marinētas bietes,pamēģini. 

6 0 atbildēt

👍

5 0 atbildēt

Vienkaarshi, veseliigi un gardi  emotion  emotion 

4 0 atbildēt

Es gan ar majonezi sajaucu... emotion

4 0 atbildēt

Agrāk uz ziemu vienmēr tā gatavoju kāpostus,tikai bez etiķa un ar stampāšanu.Vecā, labā skābēšanas metode. Pieēvelēju lielo 60l emaljēto bāku un izliku uz balkona. Sasala gan bet ar tūristu cirīti ledu paskaldīju un savācu priekš vienas reizes.Atlika tik piegriezt klāt sīpolu un drusku piejaukt elļļu.Tāda garša ...! Ziemas tad vēl bija kā ziemas un nebija jābaidās ka atkusnis uz nedēļu visu sabojās Šoziem gan arī būtu sanācis  emotion Parasti gan ap šo laiku jau viss būtu noēsts ...

4 0 atbildēt

Nee rasik, shito gan es nedariishu. Vaacieshi tikai shitaa "skaabee" kaapostus- visos restoraanos, kur salaatos ir "Sauerkraut" ir shaadi gatavoti kaaposti. gatavo arii ar aabolu etikji, biezjaak gan ar parasto. Veikalaa arii ar etikji.  Nopirkt iistus skaabus kaapostus te ir problemaatiski, tikai krievu vai polju veikalaa tos var dabuut. Esmu meeginaajusi skaabeet arii maajaas, sanaak  jau, bet atkal taa probleema, ka nav kur likt- ledusskapis par mazu, pagrabs silts, uz balkona arii iisti negribas glabaat. Neskaabeesi jau puskaapostu... Bet tos etikja razjojumus nevaru ieest.       

4 0 atbildēt

Cik ir domāts glāze etiķa ? 100ml? 200ml?

4 0 atbildēt

Paldies par recepti, uzreiz izmeegjinaaju! Tik garshiigi sanaaca! <3 Tagad biezhi gatavoshu shos salaatinjus! <3 

4 0 atbildēt

👍

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt