Arī ikdienā pie tējas vai kafijas vajadzīga kāda uzkoda. Ja veikala produkcija neapmierina dārdzības vai cita iemesla pēc, jāgatavo mājās. Nemaz nav sarežģīti izcept vienkāršus kēksiņus un mieloties nedēļas garumā līdz nākošajai cepšanas reizei, kad gatavosi atkal ko citu.
Mana recepte ir pavisam vienkārša un daudz neatšķiras no tām, ko spokos rādīju jau pirms 5 gadiem.
Mīklas pagatavošāna: saputoju mikserī 4 olas ar glāzi cukura, piesijāju glāzi miltu, sajauktu ar pustējkaroti sodas. Atsevišķā traukā 300 gr skābu lauku krējumu sajaucu ar 50 gr augu eļļu, nažagalu citronskābes un pašgatavotu garšvielu no burciņas, kas sastāv no rīvētām apelsīna mizām cidoniju sīrupā, kam vēl pievienots cukurs, lai ledusskapī var ilgi uzglabāt. Var pievienot arī rīvētu citrona mizu un sulu. Abu trauku saturu sajaucu, tad piesijāju vēl miltus tik daudz, lai mīkla neizplūst, bet nav arī stingra.