Ātri pagatavojama biezpienmaize13
Saspaidu ar dakšiņu 400gr biezpienu, lai nav lielo kunkuļu. Pievienoju 4 ēdamkarotes mannas putraimu, 2 ēdamkarotes skāba krējuma, 2 ēdamkarotes cukura un garšai tējkaroti rīvētas citrona un apelsīna miziņas cidoniju sīrupā. Atstāju, lai sabriest manna, kamēr gatavošu mīklu.
150 gr mīkstu sviestu saputoju ar pusglāzi cukura, tad pieputoju vienu olu.
Pievienoju arī šķipsniņu sāls un mazliet vanilīna garšvielu.
Pievienoju glāzi miltu un ēdamkaroti skābā krējuma, kurā iejaukts nažagals citronskābes un dzeramās sodas.
Pievienoju pēc vajadzības miltus un ātri samīcu vidēja cietuma mīklu. Mīklu izklāju vienmērīgā kārtā uz cepamā papīra plātiņā un sabakstu ar dakšiņu.
Rozīņu man mājās nav, ko pievienot biezpienam, tamdēļ mīklu pārkaisu ar iecukurotām dzērveņu pusītēm un lieku sakarsētā cepeškrāsnī mīklu apcept. Apm. 10-15 min.
Saputoju 2 olas ar 2 ēdamkarotēm cukura un piesijāju 2 ēdamk. miltu, kopā ar nažagalu dzeramās sodas. Pievienoju iepriekš sagatavoto biezpiena masu un viegli izcilāju.
Uz karsto apcepto mīklu klāju virsū biezpiena-olu masu un lieku cept vēl 25-30 minūtes.
Plātsmaize gatava, lai padziest.
Garšo labi un nedēļas nogalei ir laba piedeva pēcpusdienas kafijai. Un ja dobē atrastas jau gatavas zemenes - kas gan var būt labāks par šo kombināciju.