Čau, Spoki!
Maza pirmdienas ātrā varianta biešu zupas recepte.
Kad slinkums vai nav laika vārīt kaulus un darīt vēl nez ko.
Pagatavošana aizņēma nedaudz ilgāk par stundu.
Visu, pirms bilžu soļiem, kas mizojams jau samizoju.
Čau, Spoki!
Maza pirmdienas ātrā varianta biešu zupas recepte.
Kad slinkums vai nav laika vārīt kaulus un darīt vēl nez ko.
Pagatavošana aizņēma nedaudz ilgāk par stundu.
Visu, pirms bilžu soļiem, kas mizojams jau samizoju.
Sagriež bekonu vai kādu citu patreknu gaļiņu kubiņos/ strēmelītēs.
Man bija bekona atgriezumi, tāpēc ir gan kubiņi gan strēmelītes.
Cepam uz pannas līdz brūna, lai apmaisītu izmantojam lielu katla vāku kā vairogu un uzmanam acis. Mans bekona tālšprakšķēšanas rekords ir 2,5 metri no pannas (ne jau eļļa, vesels gabals bekona) .
Kamēr gaļa cepas, sarīvējam bietes un burkānus tā bagātīgi, man patīk bieza zupa- teju kā sautējums.
Gaļu ārā no pannas un lielā katlā iekšā, tajā pašā pannā un gaļas taukos apcepam burkānus un bietes, droši vien būs jāpielej vēl eļļa, lai nepiecep.
Kamēr tas viss cepas, sagriež sīpolus un ķiplokus, aizmirst noskalot nazi un sīpolus aukstā ūdenī un elpot caur muti, apraudas.
Pieber sīpolus un ķiplokus pie nu jau visai mīkstiem burkāniem un bietēm.
Sagriež kartupeļus.
Sagriež jauno kāpostu.
Ja ir vecais kāposts, tad tas jāsagriež biščiņ agrāk un jāuzliek vārīt, citādi paliks ciets.
Visu samet katlā iekšā vienā reizē.
Pieber lauru lapas, buljona kubiņus, sāli, melnos piparus.
Ā, jā, pielej arī ūdeni tā kārtīgi.
Liek vārīt un uz kādām 20-30 minūtēm var aizmirst par viņu.
Un labo dabīgo boršču vēl vajadzēja sabojāt ar tiem ķīmiskajiem buljona kubiņiem.
Kapēc sievietes vienmēr domā,ka biešu zupā galvenie ir kartupeļi? NEPAREIZI, bietēm jābūt daudz un dikti. Paldies autoram, izskatās garšīgi.