Maiga mīkla, kūpinājumu aromāts un daudz, daudz siera. Brīnīsies, bet nav vajadzīga pat cepeškrāsns, tomēr pica gatava mazāk nekā pusstundas laikā.
(Atradu internetā)
Maiga mīkla, kūpinājumu aromāts un daudz, daudz siera. Brīnīsies, bet nav vajadzīga pat cepeškrāsns, tomēr pica gatava mazāk nekā pusstundas laikā.
(Atradu internetā)
Sastāvdaļas
9 ēdamkarotes miltu
1 šķipsniņa sāls
Trešdaļa tējkarotes sodas
2 olas
4 ēdamkarotes majonēzes
4 ēdamkarotes krējuma
100 g cīsiņu
Puse sīpola
100 g cieta siera
1 ēdamkarote augu eļļas
1 ēdamkarote tomātu pastas vai kečupa.
______________
Pagatavošana
1․ Miltus iesijā bļodā, sajauc ar sāli un ūdeni. Ar putojamo slotiņu sakuļ olas ar majonēzi un krējumu.
2․ Pielej olu masu pie sausajām sastāvdaļām, sakuļ ar slotiņu viendabīgā masā.
3․ Cīsiņus sagriež aplīšos. Sīpolu nomizo un sīki sagriež. Cieto sieru sarīvē uz rupjas rīves.
4․ Platu pannu ieziež ar augu eļļu un liek uz nelielas uguns. Lej mīklu uz pannas un izlīdzina ar karoti.
5․ Pārziež mīklu ar tomātu pastu vai kečupu. Virsū liek sīpolus un cīsiņus, pārkaisa ar sieru.
6․ Uzliek vāku un gatavo picu uz nelielas uguns 10–15 minūtes, līdz gatava.
Tomātu pastu ziež uz mīklas, kas tikko ielieta pannā? Vai tomēr tā vispirms jāpacep, lai uz tās kaut ko varētu uzziest? Tikai no vienas puses mīkla jāapcep?