Dzērvenīt, kam tu bridi purviņā, nāc labāk manā šašlikā!
Man šķiet, ka šī ir pirmā reize, kad Spokos lieku recepti. Tie, kas mani pazīst zina, ka mīlu ēst, labprāt gatavoju, bet reti, ko ievērības cienīgu. Šoreiz izņēmums - abi ar čomu izlēmām sataisīt savu ekskluzīvo šašliku recepti. Protams, ka gatavošanas brīdī aizmirsu safočēt procesu, jo neiedomājos, ka no tā varētu sanākt raksts, bet procesu aprakstīt gan nebūs grūti, tāpat arī aprakstīt un parādīt rezultātu pirms cepšanas, jo galu galā - viss šašliks, uzcepot izskatās vienāds.
Brīdinājums - šis šašliks īpaši garšos tiem, kuriem pie sirds iet ēdieni ar asumiņu.
Sastāvdaļas uz 2kg šašlika:
700g dzērveņu
1-2 rabarberi
2 ēdamkarotes halapenjo piparu
1-2 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes timiāna
Kārtīga šķipsna cukura (aptuveni 100 g)
1-2 ēdamkarotes maltu melno piparu
2 ēdamkarotes medus
1-2 lielie sīpoli
1 - 1.5 ķiploku galviņas
Pagatavošana:
Marinādei paredzētajā traukā saber dzērvenes.
Dzērvenes ar blenderi, mikseri vai stampu maksimāli saspiež/sasmalcina
Pieber sīpolus un ķiplokus
Pievieno medu, to iemaisot to esošajā masā.
Pieber marinātos halapenjo piparus. Marinētus, nesmalcinātus - tā, lai saglabājās ripiņas
Pieber sāli, cukuru, timiānu, melnos piparus - var vadīties pēc recpetes proporcijām, var pēc garšas.
Pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu raberbu.
Kārtīga samaisa visu masu.
Pievieno gaļu, kuru kārtīgi izmaisa marinādē un atstāj vēsumā marinēties uz 24h.
Pēc 24h gatavs cepšanai
Rezultātā tiks iegūts viegli skābens šašliks, vidēji sulīgs. Tā kā dzērvenes ir padārgs prieks, tās var aizvietot lietojot vairāk raberberus vai dzērveņu vietā izmantojot jāņogas, tiesa tad, lai dabūtu skābumiņu, jālieto vairāk pipariņu.