Aromātiski, zeltaini brūni, ārpusē kraukšķīgi, iekšpusē – maigi. Šī cepto kartupeļu recepte neatstās vienaldzīgu nevienu!
Aromātiski kartupeļi “Aidaho” (Recepte no interneta)16
Sastāvdaļas
700 g kartupeļu
Sāls pēc garšas
1 tējkarote kaltētu, maltu ķiploku
1 ēdamkarote paprikas
1 tējkarotes kaltēta rozmarīna
1 tējkarote kaltēta timiāna
Pustējkarote maltu melno piparu
2 tējkarotes sinepju
50 ml augu eļļas
*****************
Pagatavošana
1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °С. Kartupeļus rūpīgi nomazgā, sagriež daiviņās un novāra
sālsūdenī 5–6 minūtes.
2․ Sajauc garšaugus ar sinepēm, eļļu un sāli. Kartupeļus nosusina, pārlej ar iegūtu garšaugu maisījumu un rūpīgi samaisa.
3․ Liek uz pannas un cep 20–25 minūtes zeltaini brūnus.