local-stats-pixel

Ar vecmāmiņu bubertu līdz mūsdienām21

148 1

Stāstiņš ar 13 bildēm, jo šodien ir 13. datums un piektdiena.

Vecajās pavārgrāmatās lasīju, ka bubertu senāk nevārīja ar mannas putraimiem, bet bīdeļmiltiem.

Mana vecmāmiņa darīja tā: olu dzeltenumus saputoja ar cukuru, piejauca miltus, tad atšķaidīja ar nelielu piena daudzumu, lai veidojas šķidra putriņa, ko lēja maisot verdošā pienā. Vārīja tikai kādu minūti, tad iecilāja ar cukuru saputotus olbaltumus un daudz vairs nekarsēja, jo toreiz lauku vistu olu olbaltumi bija droši lietojami arī bez termiskās apstrādes.

Jau mana mamma miltu vietā sāka lietot mannu, jo to var pa taisno iesijāt verdošā pienā. Putriņu ar mannu uz lēnas uguns gan jāvāra vismaz 15 minūtes, nepārtraukti maisot, lai nepiedeg. Tad pievienoja olas dzeltenumus, sakultus ar cukuru, vēl minūti vārīja, tad verdošā iecilāja saputotos ar cukuru olu baltumus un vairāk nekarsēja.

Tālos padomju laikos biju Kurzemē kāzās. Pirmo reizi sastapos ar miltu bubertu, kam padzesētam vēl iecilāts putukrējums. Man apgalvoja, ka tas esot visīstākais kurzemnieku buberts.

No tās reizes radušies arī mani buberta varianti. Par vienu šodien.

Reklāma
Reklāma
Reklāma
148 1 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv
Reklāma

Komentāri 21

0/2000

Lab ka planšete  emotion

Klaviatura siekalas nosligtu  emotion  emotion 

8 0 atbildēt

Bāc, es pat neesmu pārliecināts, ka atceros kā buberts garšo....

7 0 atbildēt

Buberts - manas bērnības svētku saldais...kopš 90-to gadu sākuma, kad viņsaulē devās mana vecmāmiņa, to vairs nekad, nekur neesmu ēdis, kaut kādā kafeinīcā to gatavotu, speciāli aizietu. 

6 0 atbildēt

Fāterim garšo buberts un šad tad pa laikam uzgatavo!  emotion 

6 0 atbildēt

Buberts ir mans mīļākais deserts, īpaši miltu buberts. Ņammīgs!!!

5 0 atbildēt

Pēdējo reizi bubertu ēdu pirms kādiem 15, ja ne vairāk, gadiem. Kādreiz bija mans mīļākais deserts. 🤤🤤

5 0 atbildēt

Nekad tādu neesmu ēdis, bet Tavs izskatās labs!

4 0 atbildēt

Vaig būt dikti gards!!!

4 0 atbildēt

Super! Visu laiku taisos pagatavot bubertu, bet kaut kā noslinkoju.

Nezināju, ka viņu var izmantot arī ar cepumiem - es parasti to pildījumu taisu no biezpiena, cukura,pāris olām un vienā kārtā pa vidu arī brūkleņu vai dzērveņu ievārījumu, pa virsu uzleju šokolādi. Šis raksts jāsaglabā emotion

3 0 atbildēt

 emotion 

3 0 atbildēt

Esmu dzīvojis tikai sākot no padomju laikiem, esmu ēdis no mannas ar ķīseli - gards. Tagad zināšu, ka var izmantot kā kūkas krēmu emotion

3 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

Vai jūs zināt spirlībā-birlībā-birlībāb Nē! Hahahahahā Spir-lī-bā-būbā Spir-lī-bā-būbā Vai jūs zināt, kas ir buberts? Vai jūs zināt, kas ir Šuberts? emotion

2 0 atbildēt

Visu mūžu ēdu jēlas veikalā pirktas olas un viss ir ok. Citas nav bijušas pieejamas. Bet zinu ka no mājas olām ir jāuzmanās ne mazāk.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt