local-stats-pixel fb-conv-api

Vēl viens lampinieks8

164 0

Sveiciens praktiskajiem un visiem citiem arī !

Pēc diezgan ilga laika ir tapis vēl viens lampu pastiprinātājs. Shēma un lampu izvēle izrietēja no tā, ka šis domāts 4 omu slodzei (tumbām) . Ņemot vērā, ka vienīgie budžeta izejas transformatori ir poļu Indel, tos arī izmantoju. Trafi ar 10K Impedenci primārajā pusē pie 8 omu slodzes. Jeb 5K pie 4 omi un 7,5K pie 6 omi. Ar 6 omi arī šis strādā labi. Izejas lampas piemeklētas tādas kurām "patīk" 5 K divtaktu (push-pull) shēmā . Izejā tātad krievu 6p3s vai 6p3s-e . (atšķiras nedaudz vizuāli un pēc parametriem) . A klasē izejas jauda apm 16-17W.ieejā 6n9s krievu dubulttriode. Barošanas transformators arī no Indel, tiesa nedaudz par lielu spriegums, tāpēc tas tiek samazināts sildot jaudas rezistorus emotion

Vispirms salodēju maketu uz 6c3p lampām( tās biku tumsā spīd zilas ..teorijas dažādas - "slikts" vakuums, piemaisījumi stiklam, ekstrēmi darba režīmi ) . Kaut gan ilgtermiņā nkādu kaitējumu netiku novērojis no tā zilā spīduma. Pēc tam pa lēto netīšam nopirku jaunas 6p3s-e ( tām ir bling - bling izskats, bet nav tas zilais spīdums tik izteikts).

Pēc tam pasūtīju e-bay korpusu un sāku gatavot montāžai. Avērumus izgrieza ar CNC iekārtu, tikai precīzi jāsagatvo uzdevums vīriem...lai nav pēc tam jāpārtaisa. Viss vilkās ilgi, jo detaļas nāk lēni un visu laiku kaut kas pietrūkst...vēl bija šādas tādas sīkas problēmas montāžas gaitā, bet viss tika veiksmīgi atrisināts. Rezultāts man patīk.

Pārējais bildēs sīkāk aprakstīts.

164 0 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Vienkāršs,klasisks un skaists lampinieks! Man tas zilais spīdums dikti patīk,kaut kas bik maģisks! Labs darbs!+++

6 0 atbildēt

Skaisti!  emotion 

5 0 atbildēt

Vai nebūtu labāk tās lampas zem kada caurspīdīga stikla, lai nenolauž? Bet tā jau smuki, vecā stilā..

5 0 atbildēt

Cik tāds izmaksā? Un cik mūža ilgums tādam,lampas?

2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt