local-stats-pixel fb-conv-api

Ķīniešu rotaļlieta arī manā «dārziņā»31

642 0

Nesen Spokos tika ievietots rakstiņš par Ķīniešu lāzergravējamo mašīnu. Nu arī manā dzīvē ir ienākusi šāda ierīce. Padalīšos ar savu skatījumu par iekārtu. Varbūt kādam noderēs mana pieredze?

Kad pasūtīju šo ierīci, mans galvenais mērķis bija iepazīties ar programējamām iekārtām, to uzbūvi un vadību.

Jau sen darbojos ar datoru. Uzskatu datortehniku lielāko tiesu par darba rīku. Jau vismaz 5 gadus uz mana datora nav nevienas spēlītes, ja neskaita standatinstalācijā ietilpstošo kāršu spēlīti - Solitaire.

Pārsvarā nodarbojos ar grafiskajām programmām, Webprogramēšanu un datu statistiku apstrādēm ar to pašu veco labo Exceli.

Bet tagad par jaunumu manā saimniecībā - 3D frēzēšanas iekārtu:

642 0 31 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 31

0/2000

Lasu un saprotu, ka neko te nesaprotu un nesapratīšu. Tas nav tas, kas izcept pīrāgu. Lielas apbrīnas vērta manās acīs ir Tava nodarbe. Plusssss.

12 0 atbildēt

Cik tev tas verķis maksāja?

11 0 atbildēt
Līdz beigām viss ko lasiju bija aizmirsies, bet kad izlasiju par 3Dd tad atkal atcerējos. Plusinhs
10 0 atbildēt

Vecīt, 6. bilde ir nevis parasts slēdzis bet gan relejs. emotion

8 0 atbildēt

Par frēzmašīnu to ir ļoti grūti nosaukt, un 3D tik tiešām nav. Drīzāk tā ir 3 asu garvējamā ciparvadības mašīna. Bet mājas variantam kaut ko nedaudz paķēmoties ar interesanti. Galvenais lai labi kalpo!

7 0 atbildēt

... uz pamata datora Dell Latitude man ir Win7. Darba stacija ar Win7 64 man ir citiem mērķiem, un saudzējama.

Bet nesen mājās atradu arī vienu vecu Samsungu (11'') ar Win Starter. emotion

Izģērbu to pliku (novācu pat Office), un pirms pārinstalēšanas uz XP - pamēģināju kā tas saprotas ar ķīnieti.

Un pārseidzoši! Viss darbojas bez vainas. Tagad man ir mazs vadības 'bloks' Samsunga izskatā, kuru ir ērti glabāt uz frēzmašīnas kad tā nestrādā. emotion

Arī pašas mašīnas konstrukcija ir uzlabota. Tagad ar vienu pirkstu nevar pašķobīt alumīnija rāmīti, uz kuras tas viss turas. Ir jākustina ar visu roku, un šķobās tikai galda kājas uz kura tas viss stāv.

Vienu vārdu sakot, ir uzkrāta pieredze, un kaut kad tuvākajā laikā ar to padalīšos

6 0 atbildēt

Principa ar Arduino iekartaam vispar nekada chakara nevar buut, jo pilna google ar pamaaciibaam kaa saslegt dajebko, principa nedaudz partaisot tu no shii pasha verkja vari uztaisit 3D printeri, visus softus, firmware atradisi turpat googlee, jo ir nenormali daudz forumu kur cilveki dalaas ar pieredzi... Es ar gribeju kko lidzigu nopirkt bet mani stipri maaca shaubas par kvalitaati, tagad zinu ka pirkt gatavu nav jeegas, jo principaa tur bus tikpat daudz chakara kaa uzmeistarot pasham kko.

6 0 atbildēt

 emotion 

5 0 atbildēt

Tad arduinkas vieta ieliec kādu usb, ltp platīti no lētā gala, izmanto tos pašus draiverīšus un eksplotē pārbaudītas vērtības, vai nu LinuxCnc (usb neatbalsta), vai to pašu Mach3.

5 0 atbildēt

Mach3 neder, jo konfliktē ar laptopa energy saver sistēmu. Lietoju Universal Gcode sender uz Java platformas. Citi softi arī gļuko. Piemēram, - gadās, paši uzģenerē kaut kādu feiko punktu, un frēze uzreiz skrien metru ārpus darba laukuma to izgriezt ;D

Mach3 pat brīdina, ka tas ir domāts stacionārajiem datoriem, un darbā ar laptopiem var rasties kļūdas. Pēdējās versijās ir gan uztaisīts kaut kāds driveris, kas apejot energysaveri, bet tas nemaz neuzlabo paša datoriņa (laptopa) darbu emotion

Vienkāršākus projektus tagad taisu ar Inkscape. Tas arī taisa g-code. Sarežģītākās lietās der tas pats ArtCam. Programma gan ir ar tizlām pogām, bet - tas ir paciešams.

Drīz būs jauns raksts. Manuālās zero iestatīšanas laiks jau ir pagājis. Ir salikti gala slēdzi visu asu galos un vadības pogas, tjipa Emergency Stop, Pause, Resume, Abort. Un pats galvenais - ir koriģēts CNC shield ielādes fails, un ir iedarbināta zero punkta automātiskās iestatīšanas funkcija (soft end stops). Kā sensoru izmantoju plānu 0,15 mm bleķīti no alus skārdenes emotion

5 0 atbildēt

piesakos acu operācijai  emotion 

4 0 atbildēt

 emotion 

4 0 atbildēt

Tas gļuks, ka tie vadi ir nepareizi man problēmas nesagādāja.

To bija viegli atkost.

3 0 atbildēt

part2 būs tad, kad tikšu galā ar tām programām, un būšu uzlicis gala slēdžus, lai tā mašīna nebrauc ārpus 'rāmjiem'. Citādi salauzīs visus griežņus.

Bet noteikti - būs, strādāju emotion

2 0 atbildēt

Pamēģini šo:

A Java based GRBL compatible cross-platform G-Code sender. 

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt
4. klases lāzers mazjaudīgs? emotion
2 0 atbildēt

emotionemotionemotionemotion

2 0 atbildēt