local-stats-pixel fb-conv-api

DIY KIT Spuldze11

156 0

New energy-saving 38 leds lamps

Sveiki, šīs jau ir otrais DIY KITs, un šoreiz spuldzīte ar 170-210lūmensiem, un 2.8W

Komplekta iekļauts-

38 LED

pāris rezistori, kapacitates, + , - , shema un pati spuldzite ko ielikt iekšā. Radās arī dažas problēmas, par to raksta turpinājumā.

« 1  2  3 »
156 0 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

No patronas nākošie vadi jālodē pie plates, kur rakstīts AC. No plates izlodē ārā to vienu LED'u. Nafig tu tur to ieliki? Tā vietā nāk vadi no LED paneļa. Izskatās, ka elekrolītiskais kondiņš ir paredzēts likt guļus. Vismaz uz plates tam ir paredzēta vieta. Pieļauju tas ir tādēļ, lai plati varētu dabūt iekšā patronā. Ar šādi ielodētu iepējams, ka nevarēsi ielikt. Bez tam  izskatās, ka to kondiņu esi ielodējis apgrieztā polaritātē. Pēc bildes nevaru īsti saprast. Drošības pēc pārbaudi. Un arī taisngriezi esi nepareizi salodējis. Pievērs uzmanību taisngrieža diodēm! Pēc bildes šķiet, ka divas vidējās ir ielodētas otrādi. Un jā... lodējumi joprojām zem katras kritikas.

P.S Rūpīgāk papētīju bildi - elektrolīts toč ir otrādi! NEKĀDĀ GADĪJUMĀ, NEIZLABOJOT ŠĪS KĻŪDAS, NESLĒDZ PIE SPRIEGUMA!!! Citādi būs varens blīkšķis, smirdoņa un dir***ā darbs un materiāli.

4 0 atbildēt

Lodējumi, lodējumi un vēlreiz lodējumi...pielodē kārtīgi tos ledus, bildēs izskatās, ka viņi tik "pieķerti"!emotion

https://www.youtube.com/watch?v=I_NU2ruzyc4 noskaties un ņem vērā emotion

0 0 atbildēt

vadus no spuldzes liec tur kur tie divi caurumi blakus AC uzrakstam AC nozīmē Alternating Current jeb tulkojumā maiņstrāva. un jā, tie lodējumi gan pēc nekā neizskatās 15. bildē ir tikai viens normāl lodējums tev sanācis (ļaušu tev pašam uzminēt kur&scaronemotion. un ja negribi lai alva "kustās ka vecs sakaltis sūda plastalīns" tad pirmkārt vajag izmantot lodēšanas šķidrumu un otrkārt, jaudīgāks lodāmurs arī nenāktu par ļaunu...

0 0 atbildēt

Zilo un sarkano vadu lodē pie AC, bet to led, kuru esi ielodējis mazajā platē, ņem ārā; tās vietā - sarkano un melno vadu.

0 0 atbildēt

Lodējums tiešām izskatās "aukstais". (bišķi nedasildīts) Kā cirvisaxe teica: ņem lodēšanas škidrumu. Un tos vadus arī pie AC.

0 0 atbildēt

Piekrītu par  kondensatora un diožu polaritāti - tā ir nepareiza. Diode jālodē tā, lai baltā strīpa uz tās būtu tajā pusē, kurā uz plates ir uzzīmēts. Varbūt nedaudz neskaidri, izteicos - otrā un trešā diode, skaitot no kondensatora C2 puses ir jālodē otrādi.

0 0 atbildēt

Lespos pareizi uzrakstīja - "kondensātoram polaritāte nepareizi un diožu tiltam vidējie divi taisngrieži arī nepareizi ielodēti" kad rakstīju sav ukommentu neiedomājos papētīt kādas ķēdes tu tur salodējis esi! emotion emotion emotion

0 0 atbildēt

+ jaunajam censonim, lai vairāk tādu kuriem rokas aug no pareizās vietas, bez atraušanās pa nagiem un nelieliem blīkšķiem no īssavienojumiem neviens profesors nav izaudzisemotion

0 0 atbildēt

Vel jautājums vai pilodējot tās 38 mirdzdiodes ievēroji kad īsā kājiņa ir katods ( Īsāk mīnus) un garā anods (plusiks), jo izskatijās, kad tu viņas nokib un vienkārši samet, tādēl labs variants ir pielodēt un tad nokniebt cik īsas vajag! emotion

Diode laiž strāvu tikai vienā virzienā tādēļ ieliekot kaut vienu otrādi nekas nestrādās, jo ķēdi pāraus tāpat kā nepareizi arī esi ielicis diodes taisngriezī (četras melnās, mazās muciņas ar pelēkiem gliņiem), kas tāpat kā mirdzdiodes laiž strāvu tikai vienā vizienā tā no maiņštrāvas iegūstot līdzstrāvu.

Un pretestības liek kā grib un to keramisko kondensātoru arī (lielo kantaino, būno mošķi), bet polārajam kondensātoram (apaļai muciņa) ir vienā malā tāda pelēka svītriņa, kas apzīmē kur mīnus nāk(otrādi var arī uzsprāks vai visticamāk nekas nenotiks).

Un par tiem vadiem, AC (maiņstrāva) vietā jāpielodē vadi no spuldzes ko skrūvēs iekšā un kurš kur nav nozīme, jo maiņstrāvi ir. Un VCC (spriegums parasti +) lodē no plusiņa GND (zeme parasti -) lodē no mīnasa klāt.

Un no kļūdām jau mācās, šajā gadījumā tā pavairāk un baigi garais teks sanāca gudri d*****! emotion

0 0 atbildēt