local-stats-pixel fb-conv-api

Vēlēšanas pagājušas, pārmaiņas nebūs. Jeb - vecie varu neatdos. 23.11.20182

45 (vecie) pret 32 (jaunie)

Šādi izskatās tā saucamo labējo, jeb "latvisko" partiju sadalījums. Neskatoties uz to, ka Saeimas sastāvs tika nomainīts uz 65 jauniem cilvēkiem, tikai 32 cilvēki pārstāv Saeimā to vēlētāju intereses, kuri vēlējās apjomīgu darbu pie valsts pārvaldes aparāta optimizācijas un nodokļu sistēmas sakārtošanas, nevis kārtējo reizi ticēt, ka kāds realizēs dzīvē skaistās pensijas, algas, bērnu pabalstus un citas "sapņu pilis" (Attīstībai-Pret vārdiem runājot).

Nu jau pirms pailga laika prezidents (vai prezidenta izstrādājums) Vējonis (vai Vājonis) nominēja Bordāna kungu par Ministru Kabineta sastāva veidotāju. Kā zināms, JKP tika izbrāķēts, jo 'pasākums bija pārāk dārgs' un 'citi, ne pārāk skaidri definēti iemesli'. Protams, ir zināms arī tas, ka JKP pirms vēlēšanām arī par daudz aizrāvās ar solījumiem, ka dažas izmaiņas algās un pensijās būs jau no jaunā gada, tomēr skaidri ir redzams, ka 12. Saeimas un iepriekšējās valdības atstātais mantojums ir sastādītais 2019. gada budžets, kuru nevarēs "šņikāt" kā iegribas, jo pie šī budžeta ir strādāts gadiem ar principiem, kurus pilnībā līdz galam neizprot neviens no procesā iesaistītajiem atsevišķajiem cilvēkiem, jo cits no cita ir kaut kādā interešu atkarībā. 2019. gada budžets tiks pieņemts. Tas, vai šajā budžetā būs kādas izmaiņas un tas, vai budžetā būs kādas izmaiņas par labu nodokļu maksātājam!? To lems Saeimas ar augstāk minēto attiecību 45:32 par labu tai pusei, kurā kādā atsevišķā jautājumā nostāsies atlikušie 23 deputāti no Saskaņas. Jaunās valdības būšana, nebūšana un sastāvs šajā gadījumā ir absolūti nenozīmīgs faktors.

Tīri matemātiski šis šodienas stāsts izskatās briesmīgi. Kāpēc NA, ZZS, JV, A/P un S riskēt pazaudēt savus iesildītos, tik labu peļņu nesošos krēslus kā valsts tā pašvaldību struktūrās? Kāpēc pīties ar jaunajiem, kuri vēlās samazināt ierēdņu skaitu un likvidēt tādus radiem un draugiem peļņu nesošus pasākumus kā OIK, VID sērgu vai nanoūdeņu iepirkumus? 45 + 23 = 68 Saeimā un Saskaņa pat piekristu apmaiņā pret amatiem komisijās un mierā likšanu Rīgas domē un citās pašvaldībās. 'Easy Peasy' un "visi gali ūdenī" uz nākamajiem četriem gadiem. Teātra režīmā, lai naivākie vēlētāji domā, ka Saskaņa ir opozīcijā. Un tie 45%, kuri neatnāca, lai turpina domāt, ka nav jēgas...

Bet ko Gobzema kungs vēl kaut ko te ņemas un stāsta visiem, ka tiks izvirzīts par valdības veidotāju!? Laikam visa "sāls" ir tajās līnijās. Sarkanās, zilās, zaļās un visādās citās varavīksnes krāsās. Stāsts ar šīm līnijām aizsākās šogad - sarunu festivālā LAMPA. To aizsāka Jaunā Jenotība ar savu memorandu pret Saskaņu, kas kļuva karsto tēmu. Pirmais, kuram tika adresēts šis jautājums - Aldis Gobzems, uz ko jautātājs Ašeradens saņēma godīgu atbildi - jautājums par Saskaņu nav aktuāls, jo Saskaņa valdību neveidos. Attiecīgi KPV LV atteicās parakstīt Jaunās Vienotības reklāmas bukletiņus, izraisot skaļus paziņojumus no daudzām citām politiskajām partijām, ka tās ir gatavas vilkt laukā savus flomāsterus un ķēpāties. Kā labi atceramies, divu nedēļu laikā no "drosmīgajiem" palika tikai JV ar savu - neviena neparakstīto papīra gabalu. Bet sāpe jau nebija par to, ka neviens neparakstīja. Sāpe bija un joprojām ir par to, ka KPV LV neparakstīja. Šī iemesla dēļ veco partiju pārstāvji līdz pat pēdējam publiskajam raidījumam terorizēja Aldi Gobzemu un Artusu Kaimiņu par šo jautājumu. Artuss Kaimiņš vienmēr teica, ka valdības ar Saskaņu nebūs. Aldis Gobzems centās uzsvērt, ka šis ir 'ne nē ne jā' jautājums, paredzot Saskaņu kā atslēgu vecajām partijām iegūt varu, bet bez iespējas nerēķināties ar KPV LV valdības veidošanas procesā.

Un Gobzema kungs nav kļūdījies. No vienas puses - vairākums ar visām Saskaņas atslēgām ir veco partiju rokās, no otras puses - nerēķināšanās ar KPV LV un JKP nozīmētu ārkārta vēlēšanas. Un tieši tagadējās rīcības dēļ veco partiju reitingi un piemānīto vēlētāju uzticība strauji kūst kā iesālīts sniegs pavasarī.

Kas notiek tagad?

Tagad tiek veikta jauna informatīvā un deiznformatīvā kampaņa pret KPV LV. Nav svarīgi, kādu faktu ietvaros KPV LV pārstāvis pateiks patiesību, to sagraizīs pagriezīs un pasniegs citā mērcē.

Kas vēl tagad notiek?

Tagad notiek arī laika apzināta tērēšana no prezidenta (ZZS+S izstrādājuma) un drošības dienestu puses. Prezidents saka, ka partijām jāvienojas par savu ministru kabineta veidotāja kandidātu, bet ir tāds Latvijas Republikas Satversmes 56.pants, kuru prezidents (Puzes saimnieka izvēlētais) māk tikai izmantot plānos B (iespējams, Brigmanis), D (iespējams, Dana), L (iespējams, Lembergs), bet kaut kur pilsētā runā arī par citiem variantiem. Pilsētā arī runā par to, ka Saskaņas vadība ir devusi balsojuma brīvību saviem ievēlētajiem 13. Saeimas deputātiem, jo Saskaņai ir arī 'latviskais gals', kas varētu noderēt valdības veidošanas procesā, līdzīgi, kā tas noderēja, NEbalsojot ievēlēt NA biedru prezidijā, pretim dabūjot savu biedru prezidijā ar NA NEbalsošanas palīdzību.

Tas šodienai par mūsu 100-gades pašu dāvināto "dāvanu" arī viss.

14 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Tu netiki Saeimā caur savu partiju, bet turpini aģitēt par viņu? Tu esi tīrākais KPV LV aģitators. Atraduši šeit bezmaksas platformu, kur gāzt savus brīnumus cilvēkiem, kuri negrib tos redzēt.

1 1 atbildēt