local-stats-pixel fb-conv-api

Stabiņa ir gatava padoties un nodot saimniekus?5

58 0

Pēdējo dienu aktualitāte Latvijas mediju telpā ir Ārijas Stabiņas aizturēšana Ēģiptē. Jāatzīst, ka kundzīte pēdējos sešus gadus mitusi visai pateicīgos apstākļos, jo kā zināms, cienījamā vecumā ir pat veselīgi uzturēties siltās klimta zonās, kas samazina dažādas vecuma kaites. To ilgstoši jau piekopj Eiropas turīgo valstu pensionāri. Šoreiz stāsts gan nebūs par vecuma kaitēm, bet par korupcijas skandāliem Rīgas domē.

Kāpēc tad Stabiņa aizlaidās?

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 2012.gada septembrī paziņoja, ka ir sākts kriminālprocess saistībā ar iespējamu Rīgas domes amatpersonu kukuļošanu. Šajā kriminālprocesā bija veiktas 14 kratīšanas un aizturētas vairākas personas, tostarp toreizējā Dzīvokļu pārvaldes priekšniece Stabiņa un vēl divi pārvaldes darbinieki.

KNAB Stabiņu turēja aizdomās par ilgstošu kukuļņemšanu apmaiņā pret pašvaldības dzīvokļu rindas ietekmēšanu.

Pēc prokuratūras lēmuma par korumpētās kundzītes saukšanu pie kriminālatbildības Stabiņa 2013.gadā pazuda. Tiesībsargājošās iestādes gadu pēc aizturēšanas viņu izsludināja starptautiskajā meklēšanā. Saistībā ar Stabiņas kukuļošanu līdz šim vairākām personām ir piemēroti dažāda veida sodi.

Kas būs tālāk?

Visdrīzāk, Stabiņa tiks izdota un šoreiz nebūs līdzīgs gadījums kā ar Jūrmalgeitā iesaistīto Germanu Milušu, kuru Kipras policija palaida uz brīvām kājām. Jautājums ir atklāts, vai Stabiņa tiks aiz restēm, vai arī sava cienījamā vecuma dēļ sadarbosies ar izmeklētājiem un ļaus vaļu sirdij un izstāstīs, kam tad aizgāja lielākā daļa no kukuļa. Epizode no vienas kukuļošanas situācijas:

Pēc Stabiņas lēmuma pieņemšanas 2012.gada 12.martā Rubens Stabiņai viņas darba kabinetā nodevis aploksni, kurā atradušies 9800 eiro. Tajā pašā dienā Stabiņa savā kabinetā nodevusi savam radiniekam trīs aploksnes, kurās attiecīgi bijuši 7000 eiro, 1500 eiro un 500 eiro – ar norādēm, kam tā nogādājama par sniegtajiem pakalpojumiem dzīvokļu maiņas darījuma realizēšanai. Savukārt atlikušo naudas summu – 800 eiro – Stabiņa paturējusi sev.

Citā aizdomīgā kukuļošanas situācijā KNAB izmeklēšana atklāj vairākus citu personāžu uzvārdus iz Rīgas domes koridoriem, ar kuriem par lēmuma pieņemšanu ir komunicējuši gan Stabiņa, gan viņas priekšnieks Anatolijs Aļeksejenko (turpina būt par departamenta direktoru):

Vēl dienu vēlāk Stabiņa telefonsarunā aicina Aļeksejenko uz tikšanos, lai aprunātos par to, ko viņš vēl nav izstāstījis un kas runāts pie Vjačeslava. Visticamāk, ar to domāts Rīgas domes deputāts un atbildīgās komitejas vadītājs V.Stepaņenko (GKR). Dažas stundas vēlāk Stabiņas kabinetā ienāk Sokolova. Stabiņa čukstus informē, ka “viņš” bijis pie Stepaņenko, kurš runās ar Ameriku un Ušakovu. Aļeksejenko domājot, ka tiks panākta vienošanās.

Laikam nevajadzētu būt ar augstām spriestspējām, ka labāko sazvērestības teoriju variantā varētu pat iedomāties, kuram tika aploksne ar 7000 eiro, kuram ar 1500 eiro un kuram ar 500 eiro. Par misteru 20nieku jau Rīgā sen skan runas, taču Andris ir tik labi pa šiem gadiem sakārtojis sistēmu, ka visasstrelkas apstājās pie tādām domes amatpersonām kā Stabiņa, un sen aizmirstiem personāžiem Plotnieku, Mākleri un citiem. Arī Stepaņenko jau izsens tiek uzskatīts kā viens no melnajiem kasieriem gan Šlesera, gan Ušakova laikā.

Kas tad notiek Rīgas domē?

Rīgas domē pa pēdējiem 20 gadiem ir sekmīgi atstrādāts otkatu mehānisms, kur nauda tiek sadalīta attiecīgi pēc konkrētās personas atrašanās vietas barības ķēdē. Atgādināšanas vērts fakts ir tas, ka galvaspilsētas budžeta izdevumi apmērs ir pārkāpis 1 miljarda eiro atzīmi.

Daudz ir pašvaldības pasūtījumu un konkursu, kuros lai uzvarētu tomēr reizēm ir jāmaksā, ... tad cik liela daļa aiziet otkatos?. Tāpat rodas jautājums – par kādiem līdzekļiem Ārija visus šos gadus varēja mierīgi dzīvot pašizvēlētajā „trimdā”, nevis valsts maizē Iļģuciemā kopā ar Kurzemes itālietēm? Varbūt palīdzēja tie, kuri saņēma aploksnes ar lielāko svaru?

Saskaņas Ušakovs un GKR Ameriks ir veiksmīgi parādījuši kā nevajadzētu nodarboties ar populismu galvaspilsētā, jo daži noasfaltēti iekšpagalmi un pāris it kā atjaunotas vietas pilsētā ir vien neliela daļa no tā, kam būtu jābūt ik vienā pilsētā nevis kā kaut kam neparastam, bet kā pašsaprotamai lietai. Taču vidējais aritmētiskais Rīgas vēlētājs nav visai gudrs.

Esiet sveicināti korumpētā galvaspilsētā!

P.S.

Nedeklarēšos Rīgā

58 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Kasjaks.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Stabiņa laikam bija pārāk liela patriote, ka neaizbēga uz krieviju, kā Germans Milušs!emotion
3 0 atbildēt
Kāpēc viņai vispār vajadzēja kkur aizlaisties?-Latvijā taču amatpersonām cietumsodus nepiespriež🤔
3 0 atbildēt
Stabiņai tagad stabīli cietumā draud 5 STABI!emotion
2 0 atbildēt

 emotion būs striķītei ko kārt!

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt