local-stats-pixel fb-conv-api

Politika vai šovinisms0

64 0

Novērojumi liek secināt, ka mūsdienās politika lielākajai daļai ir kā savdabīga izrāde par kuras atbalstītajiem to vēlētāji iefano. Iespējams, ka cilvekiem, kuri jauc politiku ar personām, kuras pārstāv kādu no politiksajiem spēkiem vajadzētu vairāk apmeklēt teātra izrādes, lai spētu nejaukt politisko nostāju ar kāda konkrēta indivīda izteikumiem vai pārdzīvojumiem.

Galvenās kļūdas, kuras pieļauj vēlētāji:
* vērtē atsevišķu politiķi, partijas izvirzītās politiskās programmas vietā
* nespēj izsekot kāda atsvišķa politiska mērķa realizēšanās notikumam
* maina savu politisko nostāju, politisko intrigu pēc

Tātad atļaušos vien īsumā atgādināt, kas ir politika un ar ko tā ašķiras no kāda elpu aizraujoša seriāla vai modes šova. Politika ir politiskās partijas izvirzīto mērķu panākšanas secība, izvirzot svarīgākos nosacījumus dialogā ar koalīcijā esošajām partijām. Vai politiskā mērķa īstenošana balstās sevis uzstādīto uzdevumu panākšanā, nevis kāda nozakāšanā vai izsmiešanā. Rezultātā politiskais spēks būtu vērtējams pēc tā, cik vieksmīgi politiskais spēks ir realzizējis savā priekšvēlēšanu kampaņā izvirzītos uzdevumus, nevis tas, cik labi spējis izvirzīt kādu autoritāti vai nonivilēt kāda cita politiskā spēka pārstāvi.

Neadekvāta politiskā rīcība:
- tērēt vēlētaju līdzekļus šovinismam vai kāda nonicināšanai
- kavēt vai ierobežot citu politisko spēku darbu ar neadekvātu rīcību
- maldināt un mainīt sevus politiskos mērķus pirms tie ir realizēti

Vienkāršākais veids, kā pārliecināties par politķa vai kāda politiska spēka neadekvātumu ir pacensties novērtēt to vai politiskie uzdevumi vai politiksie mērķi ir mazsvarīgāki par personīgu nepatiku pret kādu. Respektīvi politiķiem vajadzētu atcerēties, ka viņi veic darbu, par ko maksā valsts vēlētāji, tapēc viņiem pienāktos būt savaldīgiem un ieturētiem, nevis censties atrisināt savus personīgos konfliktus vai atrisināt personīga rakstura intrigas.

lasi, vērtē, komentē emotion

64 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000