local-stats-pixel fb-conv-api

Par notiekošo Latvijā vienkāršos vārdos!12

167 0

Tiešām sen neko neesmu rakstījis par mūsu mīļajā Latvijā un plašajā pasaulē notiekošo. Jāsaka, ka arvien grūtāk ir izsekot strauji mainīgajiem notikumiem mūsu dzīvē, tai skaitā politikā, kur nu vēl rast jel kādu izskaidrojumu vai paspēt salikt puzli, lai ieraudzītu bildi visā tās krāšņumā. Viss mainās ātrāk nekā jauniešu bildes sociālo tīklu profilos.

Šķiet, ka tas tiek darīts apzināti, lai tikai kāds nesāk uzdot jautājumus, lai gan tādu indivīdu, kuri to vēl spēj ir palicis tik maz, ka viņus droši var ierakstīt sarkanajā grāmatā.

Viss ir kļuvis tik ļoti emocionāls un ne pēc būtības, ka brīžam vairs nav skaidrs, kur palikušas mums it kā piemītošās cilvēciskās īpašības. Par faktiem un spēju analizēt informāciju es vispār klusēju.

Par politiskajiem notikumiem vispār ir kauns runāt, kur nu vēl rakstīt. Nu jau kādu brīdi par notiekošo var teikt runājot līdzībās - Jūs noteikti esat redzējuši dzīvnieku pasaules raidījumos, kā ietur maltīti dzīvnieku karalis Lauva. Kad viņš paēdis, tad atlikušo medījuma miesu sāk plosīt šākāļu bars, izdvešot līdz kaulam nepatīkamas īdzošas skaņas un plēšoties savā starpā.

Lūk tieši tas pašlaik notiek Latvijas politikā, tikai NAV nevienas LAUVAS, pat tuvumā neredz. Ir palikuši tikai šakāļu bari, kuri apvienojušies bandās, kuras mums jāatpazīst pēc divu vai trīs burtu kombinācijām un nez kādu iemeslu dēļ jāuztic savas labklājības izlemšana, jo viņi redz ir ievēlēti un pārstāv tautas intereses. Ja mazliet dziļāk paskatīsieties, tad nav nevienas bandas, kurā nebūtu kāds līdz ausīm sasmērējies biedrs vai biedre. Vienam krimināllieta, otram aizdomās turamā statuss, trešais melo, ka ausis kust, ceturtais pārstāv intereses, piektais tēlo idiotu, sestais par to visu mēģina uzrakstīt savā šakāļu avīzē atspoguļojumu tā, lai to varētu pārdot pensionāriem un septītais ir mācītājs, kurš vakarā grēko, bet no rīta pats sev atlaiž grēkus noskaitot pie altāra Tēvs mūsu 7 reizes.

Nav jau tā, ka Latvijas situācija ir unikāla, tas notiek visā pasaulē. Runā, ka tā esot globalizācija! Man šķiet tai ir cits nosaukums – Debilizācija. Tie kuri vairāk seko līdzi ģeopolitikai saprot par ko es runāju. Pārējiem labāk nemaz neiedziļināties, saldāks miegs. Bet mūs vairāk interesē Latvija un latviešu pilsoņu izdarības.

Kur pazudusi LAUVA? Kāds vēl tic , ka tās lomu pilda tauta? Nopietni?

Pirms brīža rakstīju par LAUVU, tad lūk. Kamēr tauta guļ, šī LAUVA varētu būt vismaz ģenerālprokurors, taču viņam nav vairs zobu un spalva paplukusi, norakstīsim to uz zolīdo vecumu. Pats KNABS sevi ir diskreditējis līdz pēdējam... Vai kāds vēl tic, ka KNABS ir neatkarīga, noziegumus izmeklējoša iestāde? Nopietni? ..........

Vienkāršā latvieša acīm Juraša stāsts izskatās šādi:

Reiz dzīvoja kāds KNAB darbinieks, kurš ķēra sliktos puišus, bet tad viņam piedāvāja miljonu, lai viņš padalās ar citiem, taču viņš atteicās dalīties un izpauda valsts noslēpumu... darbā pēc šī gadījuma viņu sāka nemīlēt un viņš ar savu draudzeni sāka strīķēt uz deputātiem... sākumā uz Rīgas domi, bet tur viņam nepatika, tad uz Saeimu, taču ak tavu neražu, KNAB pēc viņa tik ļoti sailgojās, ka grib atpakaļ un nu nekas neatliek kā doties atpakaļ uz KNAB. Ziniet, tas būtu pat komiski, ja nebūtu tik traģiski. Varbūt Jūs gribat zināt ar ko tas beigsies!? Varu Jums pačukstēt kā VANGA – ne ar ko!

Es ilgi domāju, kādēļ tā notiek Latvijā? Kādēļ tik daudz korupcijas skandālu? Kādēļ tik daudz zog? Un ziniet, man ir atbilde. Gudrie jau izsenis runājuši – Zivs pūst no galvas! Tad lūk – mūsu zivs beidzot ir izpuvusi caur un caur no galvas līdz astei un no labās spuras līdz kreisajai. Mīļie, sapuvušu zivi nevar uzcept tā, lai tā būtu lietojama uzturā, lai kā Jūs viņu necenstos pagatavot.

Prese un masu mediji protams ir zem katras kritikas. Viņu galvenais uzdevums šodien NAV atspoguļot objektīvu un patiesu viedokli par notikumiem valstī un pasaulē, balstot to uz vismaz 3 informācijas avotiem. Galvenais preses uzdevums ir pārdot savu avīzi ar peļņu! Un tad nu mums nākas lasīt par populāru cilvēku attiecību peripētijām un gultas spilvenu tīrību, jo tas taču ir svarīgakais par ko runāt.

Pirms vēlēšanām šakāļu bandas solīja neapliekamā minimuma celšanu, pensiju indeksācijas, bērnu pabalstu celšanu un ķīseļu pienu upes latviešiem, kuri nu atgriezīsies no ārzemēm un cels Latvijas ekonomiku. Pirms vēlēšanām visam bija nauda, visi zināja kur to var atrast, ieekonomēt un kā sociāli taisnīgi tos līdzekļus sadalīt. Arī presē varam joprojām lasīt, cik Latvijas ekonomika ir strauji augoša, kā pildās valsts kase un kā samazinās izdevumi. Taču nu ir runājuši jaunie ministri, kuri tavu brīnumu, stāsta, ka iepriekšējā valdība ir atstājusi tukšas ministriju kases un dažās ministrijās pat esot radies deficīts vairāku desmitu miljonu eiro vērtībā. Par OIK nerunāsim, pārāk skumji. Par gāzes cenām un elektroenerģijas tarifiem, kuri jau šā gada beigās atkal pieaugs un gulsies uz bagātāko Latvijas sabiedrības daļu – pensionāriem un vientuļajām māmiņām, kuras audzina savus bērnus vienas pašas.

Ja esat pamanījuši, tad nav iespējams novērst nevienu nelikumību mūsu valstī, jo VISS ir LIKUMĪGI nostiprināts un ikviena šāda „lietu sakārtošana” draud valstij ar tiesu darbiem. Ziniet, ir viens risinājums. Ir jāizsludina valstī ārkārtas situācija, kuras laikā šie likumi būtu spēkā neesoši, un jāsakārto lietas. Elementāri. Protams, tulīt pretī būs bļāvēji, bet mums latviešiem nepatīk skandāli, lai jau mīļā miera labad zog.

Kamēr Latvijas politiķi un augsti godājamie ierēdņi Eiropas un Amerikas intereses stādīs augstāk par pašu valsts un tajā dzīvojošo tautiešu interesēm, diemžēl uz izmaiņām cerēt ir naivi.

Pavisam nesen uzzināju, kā svītrotākie deputātu kandidāti tomēr tiek saeimā. Izrādās viņi izmanto algebrā gūtās zināšanas, kad saskaitot mīnusu un mīnusu veidojas plus! J ( - + - = + )

Mums tik ļoti vajag jaunus vilcienus un Mercedes – Benz markas autobusus Rīgas ielās... vai kāds ir pajautājis cilvēkiem. Sakiet lūdzu, vai mēs varam sarunāt, ka Jūs vēl gadiņus piecus pavizinieties esošajos vilcienos un autobusos, bet mēs Jums kompensējot šīs milzīgās neērtības paaugstināsim pensijas un samazināsim transporta biļetes cenas...

Izrādās, ka medicīnas pakalpojumi ir nepieciešami tikai bagātajiem, pārējiem tā nav vajadzīga. Diemžēl, šādi un nekā savādāk mēs pasakam paldies mūsu senioriem par viņu darbu valsts un sabiedrības labā. Paldies, ka Jūs bijāt, kaut Jūs ātrāk aizietu debesīs sauli meklēt, citādāk mums nāksies pacelt pensionēšanās vecumu līdz 99 gadiem. Nu ņirgājas acīs skatoties, ļoti bēdīgi.

Tas ko valsts atļauj darīt Latvijā bankām ir vispār vājprāts. Šantāža, piespiedu jauno noteiktumu pieņemšana, līgumu grozīšana vienpusīgi, arvien augošā kontrole, datu nodošana trešajām personām, pārskaitījumu ierobežojumi, mistiski limiti, neadekvātas komisijas maksas.... kauns, ka mums nav pašiem savas bankas un valūtas. Nekas, vēl gadiņi trīs četri un skaidras naudas kā tādas dabā vairs nebūs.

Kā jau raksta sākumā teicu, notikumu tik daudz, ka kopainu nevar ieraudzīt. Taču to var sajust un mēs to izjūtam uz savas ādas katru dienu. Jautājums, cik ilgi mēs vēl tā izvilksim? Taču kā saka deputāti: „Vēl nekad vēsturē latvieši Latvijā nav TIK LABI dzīvojuši!”

Rūpējieties viens par otru un galvenais – domājiet ar savu galvu! Galu galā, ja jaunajai valdībai kaut kas nesanāks, tad vainīga būs tauta, kā vienmēr! J

Ar cieņu,

Kaspars Pudniks

167 0 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000
Nezinu, ja cilvēks vēlas strādāt, var dzīvot ļoti labi. Raksts par neko.
11 0 atbildēt

Ir jāsaprot, ka Lauvas pie mums iecēla nevis tās pašas izcīnija savu vietu... Sabrūkot PSRS pie varas nonāca nevis spējīgākie, bet alkatīgākie... Tie kuriem tiešām intresēja mūsu valsts nākotne tika iznīcināti vēl līdz 90to gadu beigām. Naivajam cilvēkam varēja viegli ieskaidrot ka vis kas nāk no PSRS ir sūds un ir nekavējoties jāiznīcina...

A par pēdējām vēlēšanām ir īsa runa.. Te bija vienkāršs princips "Kā var nesolīt?!?!" Kā varēja nesolīt atcelt OIK, kā var nesolīt pacelt minimālo, utt.. Taču realitāte tiek slēpta un nujau pavisam nemākulīgi.. Valstij nav naudas, nevis tā ka tikai trūkst vai īsti nepietiek... BET REĀLI VALSTIJ NAV NAUDAS.. Mūsu valts ārējais parāds bija turpat 10 miljardi ja nemaldos tas bija vēl 2017 gadā, tā apkalpošana izmaksā kautkur ap 200 miljoniem gadā Nemaz nerunāsm par iedzīvotājiem kuru parāds visādiem kredītiem, līzingiem utt varētu būt vēl reiz 5..  Jūs man paskaidrojiet, par kādu izaugsmi un attīstību mēs varam runāt?? Ja mēs tuliņ procentus nespēsim maksāt. Mēs esam atpakaļ pirmskrīzes līmenī, tikai šoreiz pēc SVF pavēles tiks griezts pa īstam un 2010 gads būs kā ziediņi..

11 0 atbildēt

Mani vienkārši facinē šie ļautiņi kuri plēš kreklu un rauj spalvas uz krūtīm ar kliedzienu- Man no valsts pienākas!! Un kamēr ES no valsts nesaņemšu to kas MAN pienākas tikmēr es neko,nedz iešu vēlēt, nedz maksāšu nodokļus nedz ar citas pilsoniskās aktivitātes. Valsts,tas nav kkāds abstrakts un tāli astrāls veidojum. Valsts,tie esam mēs.Es,Tu,Viņi un citi mēs ,citi tu,citi es. Un kādi esam mēs,tāda nu mums ir tā valsts. Nu nau jau tā labāka,bet nu ar ne tā sliktākā. Bet. Ja gribas labāku: -Beidz pirst dīvāna un gānīties internetā,celies un dari kko

3 0 atbildēt

Nesen puika raudāja, ka pie varas jānāk jaunajiem. Nu atnāca jaunie - akal var raudāt ka viss ir slikti. Kā redz šo autoru tā skaidrs - viss ir slikti un visi viņam dara pāri. Viņš gaida kad atnāks labais onkolis un visu izdarīs.

3 0 atbildēt

Nemaz nevajadzeja tik gari un gauduligi .Vareji isi - Rudi ,Rudi ,nu ir Sudi! emotion 

2 0 atbildēt

Izlasiju lidz pusei,sapratu raksts par neko. Bet saņēmos un izlasiju visu šo gaudu rakstu– cik te pie mums viss slikti utt(zinot ka no atzīto apmēram 200 valstu mēs esam kkur 50 vietā,tātad 50 valstīs dzīvo labāk par mums,bet 150 sliktāk) tā ar nesapratu par kuru lauvu autors sēro, Staļinu , Ulmani vai tomēr Putinu

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Viss,viss viss! Divi ceļi,kā to izbeigt.

Pirmais:Gaidīt kādu cilvēku,kas būs beidzot taisnīgs,kad viņu ievēlēs.

Otrs,taisit tautas revolūciju,un veidot komunistdemokratisku valsti.

(Komunistdemokratija ir manis izdomata ideoloģija.) emotion

0 0 atbildēt