local-stats-pixel fb-conv-api

Nevienam nevajadzīgie krievi!145

Skarbā patiesība, ko daudzi no viņiem negrib pieņemt! Latvija nav vienīgā valsts, kurā PSRS tika iesūtīts liels krievvalodīgo skaits. Liels vairums no krievvalodīgajiem Latvijā ir šeit dzimuši, un šī ir viņu dzimtene, bet laiki ir mainījušies, un Latvija ir kļuvusi par neatkarīgu valsti, un pēdējos 23 gadus, viņiem nākas samierināties ar to, ka viņi dzīvo citā valstī, valstī, kurai nav vairs nekāda sakara ar valsti, kurā viņi ir dzimuši - LPSR. Daudzi ir kļuvuši lojāli Latvijai, daudzi pat ir lojālāki nekā daži latvieši, bet tomēr ir liels vairums, kuri dzīvo citā realitātē, kurā viņu dzimtene un tēvzeme ir Krievija, un nespēj pieņemt to, ka Krievijai viņi ir vajadzīgi tikai kā marionetes politiskajās spēlītēs!

Lielais nepilsoņu skaits... Kāpēc tā ir? Tam ir vairāki iemesli...

1. Daļa vēl joprojām dzīvo nostaļģijā, par vareno PSRS...

2. Nepilsonim ir savas privilēģijas... Tā pat kā pilsoņi, viņi var brīvi ceļot pa Eiropu, bet atšķirībā no pilsoņiem, viņi var brīvi ceļot uz Krieviju, netērējot laiku vīzām, kas daudziem atvieglo dzīvi, jo samērā liels skaits dodas apciemot radus, draugus Krievijā, vienkārši ceļo vai dodas iepirkties, un šīs Krievijas piešķirtās privilēģijas mazina vēlmi kļūt par pilsoņiem. Krievija netieši atbalsta to, lai cilvēki nekļūtu par pilsoņiem.

3. Ir cilvēku, kurus pastāvošā naturalizācijas kārtība reāli aizvaino. Tie ir cilvēki, kuri patreiz ir aptuveni 30 gadus veci... Personīgi pazīstu daudzus krievus, kuri ir mani vienaudži, kuri ļoti labi runā latviski, bet principa pēc neiet naturalizēties, un kas tad tam ir par iemeslu? Sava veida diskriminācija. Tie, kuri patreiz ir aptuveni 30 gadus veci, ir dzimuši LPSR, bet izglītību ieguvuši jau neatkarīgā Latvijā, mācījušies skolā pēc tādas pašas programmas, kā mēs-latvieši, mācījušies Latvijas vēsturi, himnu, bet lai iegūtu pilsonību, viņiem naturalizācijas eksāmenā atkārtoti ir jāpierāda tas, ka viņi zin Latvijas vēsturi, himnu, tajā pat laikā, kad daudziem jauniešiem-latviešiem nav ne mazākās nojausmas par to, kas ir 11. novembris, nemaz nerunājot, par citiem, mazāk zīmīgiem vēsturiskajiem datumiem. Vairumam no šiem cilvēkiem nav iebuldumu pierādīt savas latviešu valodas zināšanas, bet principa pēc ir kategoriski pret pārējām prasībām.

Ir vēl dažādi citi iemesli, bet šie manuprāt ir svarīgākie. Bet kāda tad ir šī raksta doma... Aizvainotie krievvalodīgie un tie, kuri turpina dzīvot nostaļģijā par vareno PSRS kļūst par Kremļa propogandas upuriem, viņiem, tā pat kā ārzemēs esošajiem latviešiem, ir dabīga vēlme smelties informāciju ne tikai vietējā, bet arī dzimtajā valodā, un šeit sākas smadzeņu skalošana... Kremļa propoganda liek justies viņiem kā savējiem, kā lielās, varenās Krievijas paspārnē esošajiem bērniem, kurus Krievija aizstāvēs vienmēr, bet reāli viņi nevienam nav vajadzīgi, Krievijai viņi ir kā marionetes, ļaužu masa, kuru nepieciešamības gadījumā var izmantot spiediena izdarīšanai uz atsevišķām valstīm, kā arī iekšpolitikā, rādot Krievijas iedzīvotājiem, cik ļaunas ir citas valstis, apspiež nabaga krievvalodīgos, bet Krievija savējos nepamet, un cīnās ar krievu apspiedējiem.

Kā marionetes tie paši cilvēki ir arī Latvijas politisko spēku rokās, kuri krievvalodīgo interešu aizstāvību izmanto kā lozungu, lai tiktu pie varas. Šī krievvalodīgo cilvēku masa jūtas nozīmīga, bet reāli ir tikai marionetes, marionetes politiskajās cīņās. Varat mani nosodīt, bet reizēm man šos cilvēkus ir žēl, jo visiem ir reāli nospļauties uz viņiem, tā pat kā mūsu valdībai ir vienaldzīgi tas, ka daudzi latvieši ir aizceļojuši no Latvijas un ārzemēm, kur viņi dzīvo un strādā, un ar tur nopelnīto naudu pabalsta tuviniekus Latvijā, tādā veidā stimulējot Latvijas ekonomiku. Cilvēku masa, kura ir marionetes politisko ambīciju īstenošanai!

Turpinājums sekos!

1279 17 145 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 145

0/2000

Katram krievam vajag uzdot jautājumu(vai pašam sev godīgi atbildēt uz to) vai tu vēlies dzīvot krievijā? Ja jā, tad vilciens no centrālās dzelzceļa stacijas kursē uz turieni katru dienu, ja nē, tad integrējies, cieni Latvijas pamattautu, valodu un vēsturi!

Starp citu, nesen Pasu nodaļā novēroju situāciju - ienāk krieviete ar bērnu un jautā nodaļas darbiniecei kko krieviski emotion jautājums sekojošs - kā viņa vispār ieguva Latvijas pilsonību???emotion

Protams ir arī sakarīgi krievi, kuri ciena Latviju, u.t.t., pret tādiem man nav nekādu pretenziju emotion

139 7 atbildēt

Tieši tādēļ, ka viņi (krievi) ir dzimuši te - viņiem valsts ir jāciena! Bet skarbā patiesībā ir tāda, ka lielākā daļa to nedara..

53 4 atbildēt

Mīnusus laikam salika tie kam acīs cērtas ne?emotion

30 2 atbildēt

Vispār jau ir traki, ka liela daļa krievvalodīgo neviļus ir nonākuši ķīnieku lomā- propogandas dēļ negrib integrēties un pieņemt dzīvi neatkarīgā valstī, bet lielajai krievzemei arī īsti nav vajadzīga. Ja nu vienīgi kā marionetes.

22 0 atbildēt

Kapēc tik pretīga titulbilde nopietnā rakstā?

7 2 atbildēt

NEJAUCAM VALODAS PRASMES AR PAREJO!!!

Man nekad nav bijis nekas pret krievu valodu, es to maku un man nav nekadas problemas runat, ta patas ka ir ar anglu valodu.

Kas mani tracina ir pieaugosais "stripaino treninjbiksu apaksugas" pieaugums, kas reali nedara neko ka tikai citigi grauz semuskas, lombardos "krauj" telefonus un citas fignjas, lai pietiktu kartejai dozai vai 2L alum. Un tad kad sakas tadi lembasti ka Krima, VINI ir pirmrindnieki, kuri ar saucienu " za roginu, za parkiju" uz lupam metas sist un dauzit. Tiesi ta patas ari ir seit. Ja saksies kkads lembasts, tad tiesi tadi individi padaris iespejams lielaka vai mazaka mera labu ideju, par totalu farsu. Ka piemeru varam minet notikumus paris gadus atpakal 13. janvari, kad pec protesta pie saemas, aizgaja vandalisma vilnis vecriga.

Es zinu daudzus krievus, kuri vai nu neruna latviski, jo ikdiena lieto kreivu valodu un tas ir pierasts ka praktiski visi zin krievu valodu, vai ari ir parak veci - neredz tam jegu.

Tapatas es varu pateikt paldies man kaiminjos dzivojosajai Valas tantei, kura taja laika kad es vel skola gaju ( 90to vidus, beigas ) palidzeja manai mammai lai mes abi varetu ziemu parciest un butu mums ko est.

Tas kas notiek tagad - es to nesaprotu. Sen ir pagajusi kari, kareivji ir apglabati, tie kas vel dzivi, satiekas un parruna kauju notikumus. Bet jauna paaudze kkada nezinama iemesla del tagad cinas par kkadam dogmam.

4 0 atbildēt
X avatarsX

Bet ja tā loģiski, krievs kas ir dzimis Latvijā un tiecas ieviest te divvalodību u.t.t neskaitas valsts nodevējs?

Jo c'mon piem: ASV ir pilsēta kura sastāda 95% itāļu, bet tur nevienam pat prātā neienāk uzspiest savas vals politiku vainu ieviest divalodību.

Te LV tieši vecākie cilvēki(kreivi) ir tie kas laika gaidā ir izveidojuši šo holgozu audzinot pēc viņu uzskatiem savas atveses un vel plus viņi tiek pie RU ziņu kanālu skatīšanās.

Kamēr tā paaudze neizmirs nekas te un visur mums apkārt nebūs kārtībā.

Pamēģināt kādai kundzi gados kas nāk no PSRS iestāstīt ka šeit dikte noteikumus Latvija, viņa paskatisies uz tevi un vel aci iešpļaus par to ka Tu esi uzdriksēties ko tādu viņai teikt.

6 2 atbildēt

Es tev pilnīgi piekrītu. Manam tētim atbilst 3. punkts, jo viņš dzimis Latvijā, mācījies te, strādājis visu mūžu un lai tiktu pie pilsonības viņam jākārto eksāmens, dēļ tā viņš jūtas aizvainots un principa pēc nekārto. Daļa taisnības jau ir, jo citās valstīs, tajā pašā Igaunijā, tev piešķir pilsonību, ja tu esi dzimis tur...un daudzās valstīs tā ir, bet te sanāk ne šur ne tur. Un vispār ir labi cilvēki un ir slikti, tas attiecas gan uz krieviem, gan latviešiem, gan citiem, un diezgan aizvainojoši ir redzēt, ka tos pašus Latvijas krievus nešķiro nemaz, sūta bez maz vai visus uz Maskavu un visādi citādi ap*irš, un politiski tas ir izdevīgi sanaidot valstī cilvēkus vienus pret otriem, un kamēr viņi tur strīdās, neviens nepievērš uzmanību, kas notiek valstī. Jā, ir tādi krievi, kuriem vispār uz visu piekāst, un viņi sēž, dzer aliņus un visādi citādi slikti uzvedās, bet tajā pašā laikā ir tādi paši latvieši, kuri tikai bļauj, ka ir patrioti, bet īstenībā ir tādi paši dzērāji un nospļausties viņiem par valsti pilnībā, bet viņi taču latvieši, viņiem nepiesiesies neviens. Krievi jau arī tagad daudzi principa pēc nerunā latviski, jo krievi ir tāda tauta, jo vairāk diskriminēt, jo stiprāk pretosies un principiāli nedarīs tā kā citi grib, piekrītu ka tas ir stulbi, bet valdība ir mūs visus tik tālu sanaidojusi, ka visu mūžu tas tā būs, un politiski tas ir izdevīgi gan Krievijai, gan Latvijai...

12 8 atbildēt

Pārāk populististisks raksts! Ja cilvēks ir krievs, viņam dzīvojot Latvijā tā ir obligāti jāciena? Ziniet, spoku lasītāju starpā ir vismaz 20% krievu, puskrievu utt. Nevar noliegt, ka Krievijas valdība atgādina mafiju, bet tev kaimiņos dzīvojošais Vasīlijs vai Svetlana nav vainīgi pie tā, tai skaitā pie tā, ka viņu senči iebrauca Latvijā PSRS laikā..

3 0 atbildēt

Par virsrakstu +

3 0 atbildēt

Labi rūkts, lauva!

+ no manis

3 1 atbildēt

Ļoti izcils raksts! Piekrītu autora rakstītajam, tikai ne visi aizdomājās par to tik dziļi.

Vienīgā lieta, ko es gribēju piebilst, ir tas, ka - kādus vien mēdijus Jūs nelasītu, visos būsu sava interpretācija un meli. Ne latviešu, ne eiropas, ne krievijas mēdijos NEKAD nebūs neitrāla viedokļa. Tas ir grūti, bet jābūt ļoti izglītotam prātam, lai cilvēkam būtu adekvāts un neatkarīgs viedoklis ;)

2 0 atbildēt
Latvijā ir tizlā valsts kuru savu neatkarību jau sen ir zaudējusi. Mūsu papagaiļi 100 un pārējie zvēri tai skaitā mēs iedzīvotāji esam to eiropai atdevuši
2 0 atbildēt

Riebjas krievi, kas neciena Latvijas simbolus, himnu, valodu un vispār šo valsti, kaut arī daļa te ir dzimusi un tā ir viņu dzimtene. Nesaprot, kāpēc tik ļoti ienīstot Latviju un latviešus jāpaliek šeit dzīvot?! Man riebjas, ja veikalā mani apkalpo uzreiz uzrunājot krieviski un pārdevēja izskatās neapmierināta ar to ka viņai man ir jāpielāgojas.

2 0 atbildēt

Man jau liekas, ka vienīgi tie, kuri šim rakstam liek "-" ir krievi, kuri grib dzīvot savā rasijā. Un galvenais, ka Latvijā viņiem dzīvot ir grūti, nepatīk un vispār visur citur ir sūdīgi, izņemot Krieviju. Bet neviens viņus taču nemaz netur šeit ar varu. Nu, ja dikti gribās, drīkst taču doties projām. Bet kāpēc tad viņi paliek LV nevis dodas uz Krieviju? Tāpēc, ka skarbā realitāte - arī krievijā viņi nevienam nebūs vajadzīgi. Krievi ir tāda tauta, kuriem gribās uzkundzēties, un ja tas nesanāk tad sēž visu laiku un kaut ko čīkst vai gaužās, bet neko savas labklājības/vēlmju labā jau neies pat mazo kājas pirkstriņu pakustināt, kur nu vēl savas dieva dotās smadzenes un pakaļu.

2 0 atbildēt

Man ir žēl to cilvēku, kas tā vietā, lai iztēlētos jaunu nākotni, turpina atgremot jau reiz pārdzīvoto. Vienīgais iemesls, kāpēc tas notiek, ir kā parasti - kādam tas ir izdevīgi, bet diktāts agrāk vai vēlāk (šajā gadījumā vēlāk) beidzas.

1 0 atbildēt

Krievi - atsaldēta tauta, tur būs nepieciešamas vismaz 3 paaudzes lai kautkas mainītos lietas labā...

2 1 atbildēt
Un sakars šādam rakstam? Tā ir aprunāta un izrunāta tēma. Un tā tas ir visur...pats dzīvoju Dānijā, un šeit ir problēma arī ar Turkiem...tas pats kas Latvijā, un tā tas ir visā pasaulē. Man tas dzīvot netraucē, kam traucē, tā ir paša problēma.
2 1 atbildēt

Da velns ko var piesieties kādai tautai, ziniet mēs visi esam Viena cilvēku suga tikai runājam savādāk, jūs kautkur esat vispār redzējuši ka dzīvnieki kādu nogalina prieka pēc kā to dara cilvēki? Piedevām šite vienkārši jau kurina starptautisku naidu... Es vispār pa šito visu domāju, ka nav jēga...Tāpat būs kā būs un visi parastie, kas kurina tāpat neko neizdarīs...

2 1 atbildēt

ko jūs te cepaties, es vēl saprastu ja kko darīt, kkāds organizācijas, partijas vai biedrības veidotu un kautkā darbotos, no kura laika tad krievam var kautko iestāstīt :D tā nekad nav bijis un nekad nebūs. ;)

2 1 atbildēt
« 1  2  3 »