local-stats-pixel fb-conv-api

Nekas jauns: VID atkal izceļas19

65 5

Iedomājieties situāciju - jūs esat palaidis garām Valsts ieņēmumu dienestsdeklarācijas termiņu un jums par katru dienu tiek skaitīti 0.5% soda nauda. Kad jūs gatavojieties iesniegt IIN deklarāciju (kas ir maijā), grāmatvede atgādina, ka jums ir neiesniegta deklarācija par citu lietu (piem. pārdevāt māju) un līdz ar to nenomaksāts nodoklis. Jūs kā apzinīgs pilsonis nekavējoties iesniedziet visas deklarācijas, atvainojieties VID, ka esat nokavējis, un gatavs maksāt visu, kas jāmaksā (arī soda procentus). Ieejot EDS, jūs seciniet, ka mājas lapā kaut kas nav kārtībā un neuzrādās pilna summa, kas jāapmaksā. Uzrādās tikai pāris simts eiro, kas neko nemaina. Tagad jūs saprotiet, ka par katru kavētu dienu nākas maksāt un jūs nekavējoties zvaniet VID, lai noskaidrotu pilnu summu ar visiem procentiem. VID darbiniece pēc ilgas nesaprašanas, ko jūs no viņas gribiet, nosauc summu, ko jūs sarunas laikā arī pārskaitiet VID. Veikt maksājumu no EDS neizdodas (jo tur kā vienmēr kaut kas neiet), jūs maksājiet no internetbankas. Ar atvieglotu sirdi jūs dzīvojiet tālāk līdz brīdim, kad ziņkāres pēc ielūkojieties EDS. Protams, tur ir paziņojums, ka jānomaksā vēl kaut kādi IIN līdz augusta vidum. Jūs konsultējieties ar savu grāmatvedi un kopīgi seciniet, ka VID darbiniece telefonsarunas laikā ir nosaukusi neprecīzu summu un jūs esat tikai daļēji samaksājis savus nodokļus. Jūs uzrakstiet EDS pastā sūdzību par darbinieces nekompetenci, bet jūsu ziņa tiek ignorēta ar atbildi - jums jāmaksā tik un tik. Un tagad pats labākais - atbildi sagatavoja atbalsta nodaļas galvenā nodokļu inspektore Agita Rēdere, kura 2017. gadā saņēma dāvinājumu 18 000 eur. apmērā no (iespējams) bijušā ieslodzītā. (Ispējams, jo vārds uzvārds atbilst, bet nevar jau zināt vai tas ir īstais) Sēdējis cietumā par krāpšanu. Malači VID. Linda Liepina tomēr bija taisnība par VID negodprātīgiem inspektoriem.

65 5 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

Kas tur vēl kur tur vēl teica, vid darbinieki jau tikai cilvēki, nav nekas traks ja kļūdās. Ķip vid darbinieki var kļūdīties, un nekas par to nav, bet iedzīvotājiem, uzņēmējiem, pat visniecīgākā kļūda izmaksā milzu summas. Nost ar to valsts izspiedēj dienestu!

15 0 atbildēt

Kamdēļ cietušais neierakstīja sarunu ar Valsts Iznīcināšanas Dienesta darbinieci, nesavāca visus iespējamos dokumentus un ar augstāk minēto nedevās uz tiesu, jo VID darbinieces nekompitences rezultātā ir radušies mantiski zaudējumu cietušajam? emotion 

3 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt
Idiotiem idiotu problēmas. Nodokļi jāmaksā laicīgi, tad nevajadzēs veltīgi tērēt ne savu, ne svešu laiku.
0 0 atbildēt
Viss jādara laikā, tad nevajadzēs pisties.
0 0 atbildēt