local-stats-pixel fb-conv-api

Mazliet par pēdējā laika politiku un KPV.lv36

Jo vairāk sēžu internetā, jo dīvaināk paliek. Ar vien biežāk redzu kā cilveki sevī veido pamatīgu divkosību un ar vien biežāk redzu to, ka cilvēkos ir pamatīgs izmisums, kuru mēģina likvidēt ar ne tiem drošākajiem līdzekļiem. Protams, ka šīs ir tikai manas domas un to nevajag pieņemt kā patiesību, taču ceru, ka foršie spoceni izlasīs un mazliet aizdomāsies, jo potenciālo vēlētāju te noteikti netrūkst.

Pirms, kāds man jautā par ko es vēlēšu, ja jau tik gudri te muldu - es vēl neesmu izlēmis par ko balsot, jo ir pieejami tikai 2 saraksti (raksta izveides brīdī CVK ir publicēti tikai 2 kandidātu saraksti - no JKP un partijas Rīcība) un es pirms lēmuma veikšanas vēlos kārtīgi izlemt nevis, balstīties tikai solījumos un gudrās programmās.

Tieši solījumi un partiju attieksme ir tā, kas likusi sarakstīt šo rakstu un galvenajā lomā, protams, ka partija par kuru nevar nerunāt KPV.lv ar Kaimiņu priekšgalā. Ļoti daudzi Kaimiņā saskata mesiju, slavē Kaimiņu par viņa attieksmi. Man tas liekās ļoti interesanti. Kaimiņš uzvedās rupji, pārkāpj pats savas partijas statūtus un šajos 4 gados lielākais ko viņš ir paveicis ir pafilmējis video, kuros atklājis to ko lielākā daļa tāpat nojauš. ne ir kādi reāli darbi nekā, toties paraleli jau krietni pirms KNAB lietam bija skandāli par nodokļu nemaksāšanu, aplokšņu algām un, protams, Kaimiņa uzvedība intervijās un slavenais "vai tu zini kas es esmu?" Kaimiņam tusējot pamatīgā reibumā.

Daudzkārt esmu izteicies, ka tad es nesaprotu kapēc, kad bija ASV vēl bija prezidenta vēlēšanas Latvijā visi fanoja par Hilariju un nolika Trampu. Šobrīd pie mums tiek nolikta Hilarija un slavēts Tramps jeb paskaidrojot - noliekam veco pastāvošo iekārtu (ok, tur ir par ko nolikt) taču latviešu Tramps - Kaimiņš tiek celts mesijas vietā. Kāds pamats domāt, ka tieši viņš un viņa partija mūs glābs? Katrās vēlēšanas ir bijuši lieli solītāji, kas nāk ar jaunām idejām, sola cīnu ar iesīkstējušajiem komunistiem, oligarhiem. Un ar ko tas ir beidzies? Ar to, ka lielie solītaji bieži paliek par tādiem pašiem zagļiem kā tie ko nolika vai vienkārši sēž stūrī un neko nedara un saņem Saeimas algu. Man nav pārliecības, ka Kaimiņa partija ir citādāka. Paris argumenti kāpēc:

1. Partija savos statūtos norāda, ka priekšvēlēšanu laikā nevar nolikt konkurentus, jābūt cieņpilniem utt. Tajā pat laikā partijas pamatinstruments popularitātes audzēšanai ir mēslu rakšana par citu partiju dalībniekiem. Ja pat tādā sīkumā netiek ievērots tad tas drosmi nerada.

2. Kaimiņš un Gobzems neatstāj pārliecību, ka var ārstāvēt Latviju starptautiski. Viņi abi, jo īpaši Kaimiņš intervijās atbild sekli, mēģinot mainīt tematus un neatbildot uz to ko jautā. Vai mēs gribam savu Hruščovu, kas metīs ar kurpi, kādā lielajā sanāksmē?

3. Ļoti nevienlīdzīga attieksme pret vēlētājiem. Šis no personīgās pieredzes. Visu cieņu KPV pārstāvjiem, jo īpaši Gobzemam par to, ka savā FB lapā atbild aktīvi uz vēlētāju jautājumiem komentāros. Tiesa ar pamatīgu piebildi - šķirojot jautājumus. Kādā postā vairākārt vēlētajiem tika atbildēts ar norādem, pētīt mūsu programma, tur viss ir aprakstīs. Tiek mesti linki uz atbildēm utt. Bet tiko kā kāds uzdod jautājumu par kaut ko kas nav atrodams programmā atbilde neseko. Par piemēru izmantošu pats sevi - pēdējo 2-3 mēnešu laikā pie vairakiem postiem esmu uzdevis jautājumu par to vai ir kāda vieta, kur var atrast pilnu dalībnieku vai vismaz kandidātu skaitu, jo esmu no tiem velētajiem, kas grib kārtīgi izpētīt par ko balsot nevis lemt pēdējā brīdī paskatoties uz lapiņu. Bieži esmu jautājis, tieši tad, kad Gobzems atbild uz citiem jautājumiem. Atbildi ne reizi neesmu saņēmis. Tas man nevieš lielu uzticību, jo ja sevi pasniedz kā vēlētājiem pretīm nākošu partiju ir jāspēj atbildēt uz jebkuru kaitinošo jautājumu. KPV sauklis ir sākt ar sevi, viņi deklamē caurspīdību - kāpēc tad tik grūti atbildēt uz tik vienkāršu jautājumu?

4. Finansu vākšanas veids. Nerunāšu par baumām, kas ir viens no partijas finansētājiem, bet runāšu par svaigāko. Artuss Kaimiņš nesen publiski lūdza saviem velētājiem tautai, ziedot partijai, lai tādā veidā būtu nauda politiskajai reklāmai utt. Man personīgi tas liekās pretīgi, jo trūkst naudas slimiem bērniem un potenciālie valsts glābēji paši nevar atrast finanses un lūdz, lai tauta tās iedala. Ja partija nevar nodrošināt finanses caur saviem biedriem, tad kā viņi taisās celt Latviju āŗā no purva?

5. Partijas potenciālie vēlētāji. Daudzi slavē Kaimiņu par to, ka viņš pavilcis vēlēt daudzus, kam līdz šim ir bijis pofig. Brīvajā laikā daudz lasu tieši šīs partijas FB postus, tapat arī citu partiju postus par KPV un varu secināt vienu. KPV potenciālie vēlētāji pamatā (protams, kā visur ir arī izņēmumi) iedalāmi 2 grupās. Vēlētājs "izmisušais" - balsošu par KPV.lv jo citi visi jau piekāsuši un vēlētājs "klausos skaļākajā" - šie vēlētaji atkal atgādina tos, kuri ievēlēja Trampu. Cilvēki, kam patīk skaļi saukļi un skaļi bļāvēji, bieži ar zemu izglītības līmeni un pats galvenais, līdzīgi kā Tramps vai mūsu gadījumā Kaimiņš - arī ar zemu runas kultūru. Ja komentāros Kaimiņs tiek slavēts (pat pēc 4 gadiem) par savu interviju ar Circeni un pamatā par to kā viņš to izdarīja - pilnīgi bez jebkādas diskusiju etiķetes, rupji un bez cieņas - tas liecina par to, ka potenciālais partijas vēlētājs atbalsta zemu kultūru un nepazīšt cieņu. Izspiest patiešību var arī pieklājīgi nevis brutāli nodiršot. Arī citās tēmās Kaimiņs tiek slavēts par savu rupjo runas veidu utt. Man tas drosmi nerada. Un arī tiek izrādīta ārkārtīga necieņa pret tiem, kas uzskata, ka Kamiņš nav mesija. Šādi komentētāji automātiski ir muļķi, krievu troļļi un Kangaru atbalstītāji. No savas pieredzes - kāda no reizem, kad uzdevu savu jautājumu par partijas kandidātiem sekoja komentāri no potenciālajiem KPV balsotajiem ,kuros tiku salīdzināts ar muļķi un dzīvnieku. Nekad nebiju domājis, ka vēlme uzzināt ko vairāk pirms izlemt ko svarīgu padara par dzīvnieku.

6. Izvairība par Saskaņu - kad intervijā tika uzdots jautājums par to vai KPV. lv gatava sadarboties ar Saskaņu, atbilde bija, ka ar Ušakovu nekad nesadarbosimies. Šo var analizēt dažādi, jo Ušakovs ir Saskaņas līderis un to var skaidrot kā "nesadarbosimies ar Saskaņu" bet tajā pat laikā to var skaidrot arī kā "nesadorbosimies ar Ušakovu, kurš ir Domē, bet Saeimā ar Saskaņu sadarbosimies."

To, ka visticamāk nebalsošu par šo partiju droši vien var saprast. Tiesa neplānoju balsot par iepriekšējām valdes partijām. Par ko tieši balsot, kā jau minēju nezinu, jo man svarīgi redzet neatkarīgi jauna vai veca partija - cik daudz tur ir to, kas "sasmērējušies" un kādi sasniegumi ir jauniņajiem ne tikai politikā bet biznesā, kultūrā utt. Vecās partijas var sev uzsist uz pleca un teikt paldies par to, ka raījušas tādu konkurentu kā KPV.lv, j o visa šī KNAB lieta un Kaimiņa arests tikai uzaudzēja viņam popularitāti, bet kā jau teicu pa lielam Kaimiņš atklāja tikai to, ko zina visi. Vēlēšanas tuvojās atliek tikai katram no mums veikt pareizo lēmumu. Kāds tas ir - to uzzināsim nākotnē.

154 6 36 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 36

0/2000

Paldies par rakstu emotion Es vairumam piekrītu. KPV ir divkosīgi, vai vismaz tādi izskatās. 

No citas puses, varbūt viņi ir vēl nepieredzējuši ar PR... tāpēc izgāžas soc.tīklos.

Par ziedojumiem - drošvien viņiem nav lielo sponsoru (ja nav sponsoru, tad partijai nav politisko interešu - tas ir labi). 

Kāpēc es apsveru domu balsot par kaimiņu? Iepriekš neviens vēl nav spļāvis sejā koalīcijai, neviens nav mēģinājis atrast vainīgos valsts izzagšanā, neviens nav domājis par aizbraukušajiem no Latvijas. Par šo es cienu kaimiņu.

Par 2022.gada vēlēšanām runājot... es labprāt veidotu partiju kopā ar citiem cilvēkiem, kas aizbraukuši no Latvijas, ieguvuši pieredzi, mainījuši savu mentalitāti, palikuši eiropiskāki, kas mīl savu valsti. Man, būšot ārzemēs, ir sāpīgi skatīties uz savu valsti....es negribu, lai šis bardaks turpinās. Man ir pietiekoši līdzekļu, lai ieguldītos politiskajā darbībā.... Varbūt te ir vēl kāds ar tādu nedaudz traku domu?

10 0 atbildēt

Ļoti tendenciozs un absurds raksts. Tu salīdzini Trampu ar Kaimiņu? Stulbāk vairāk nav iespējams! Kāmēr Tramps visa mūža garumā ir devis gubernatoriem un mēriem naudu, jo viņš ir biljonārs. Starp citu, to, ka tramps deva politiķiem naudu, viņš stāsta pirmsvēlēšanu debatēs. Kaimiņš nevis dod naudu, bet lūdz naudu. Tramps ir vadījis globāla lieluma uzņēmumus, nodarbojies ar starptautiskajiem sakariem visa mūža garumā. Atradies vienā privātajā lidmašīnā kopā ar Reiganu. Tu saproti, ko es vēlos pateikt? Tramps ir kā visi Latvijas oligarhi kopā ņemti un reiz miljons. Atšķirība tikai tāda, ka viņš tagad piķi sapelnījis (naudu par darbu baltajā namā viņš neprasa, lai gan oficiāli viņš no algas nevar atteikties) un vēlas padarīt Ameriku great again. emotion Un kas ir Kaimiņš? Kaimiņš ir saeimas deputāts, kurš ar visiem sev pieejamajiem līdzekļiem (kuru tiešām ir ļoti maz partiju mērogos), cenšas kaut ko mainīt šajā sapuvušajā Latvijas sistēmā.

8 0 atbildēt

Vēl tikko atcerējos, ka pirms kāda laika tramps nokavēja tējas dzeršanas rituālu ar Anglijas karalieni. Kurš vēl tā drīkst?

Vēl viņš pirms tikšanās ar Anglijas premjerministri viņu publiski angļu medijos nosauca par sliktāko ministri UK vēsturē.  Kurš vēl tā dīkst?

4 0 atbildēt

Es atkal ceru ka būs kādā totalizātorā iespējams likt likmes uz "Vai Kaimiņš nepārvarot 5% robežu atkal piedzersies, sapostos stūlbības Facebook un twitter un pēc tam teiks "Mani FB un twitter konti tika uzlauzti.." " emotion 

3 0 atbildēt
Vismaz kpv sola kaut ko, un, ja viņi to nepiepildīs, tad nākamajā reizē balso par citu. Šijai partijai nav vēstures, no kuras bāzēties. Kaut kā taču pelēkā Facebook masa ir jāsavāc, tāpēc tāda ir reklāma. Un nelieto Facebook, vēl jo vairāk politiskiem jautājumiem.
3 0 atbildēt

Balsoju par NA, šogad nebalsošu, esmu vīlies emotion

2 0 atbildēt
Visa dzertīšanās ir pagātne. Kaimiņš ir piarējies un panācis, ka alimentu nemaksātājiem atņem auto vad. Tiesības. Atklājia daudz taisnības. Ko vēl tu gribi, ja 95% saeimas ir MaAFija ar Lembergu priekšgalā?
2 1 atbildēt

Nekas, uz 4 gadiem ievēlēs klaunus un tad tauta ātri vien iemācīsies no savām kļūdām. Kaimiņš neķer laukumu, bet vismaz neizskatās, ka pie varas darītu īpaši drausmīgas lietas, relatīvi esošajai politikai. Liels drauds tomēr ir Saskaņas nākšana pie varas, ko KPV noteikti atļautu (iespējams kopā ar bijušajiem komunistiem un esošajiem oligarhiem no ZZS). Jācer gan tomēr, ka veselais saprāts dominēs un pat nebūs kļūdas, no kurām mācīties 4 gadus, bet būtu labi tādam scenārijam gatavoties.

0 0 atbildēt

Njā. Politika paliek politika. Pēc būtības es neko sliktu KPV LV neredzu. Jā, viņi ir bļāvēji utt. Bet pašlaik, es neredzu nevienu labāku variantu. Un par jautājumu atbildēšanu. Nu nevar viņi atbildēt uz visu cilvēku jautājumiem. Pieņemsim, ka vienu tiešraidi skatās apmēram 100 cilvēki (tas ir varbūt), un, ja katrs cilvēks uzdod vienu jautājumu, tad saprotams kāds jautājums paslīdēs garām. Tā, ka šajā jautājumā nav ko pārmest, un, ja neesi pamanījis viņi braukā pa dažnedažādām vietām un arī tur atbild uz iedzīvotāju jautājumiem.

0 0 atbildēt

Es neteikšu par ko balsošu, jo neko negribu propogandēt.  UN šeit un citur klejojošā propoganda manu lēmumu nekad nemainītu, es pat to nelasu. Man apkārt varētu skanēt TV, radio, pilni interneta portāli ar urrā saucieniem...nekas manu izvēli nemainīs...tikai es un es pats atceros visus solījumos, redzu  savu dzīvi un man apkārtējo dzīvi. Es to varu pats izvērtēt... kas pareizi darīts, un kas galīgi garām...tikai es pats varu izlasīt un izvērtēt , ko katrs teicis 5-10 gadus atpakaļ, un kāpēc visa tā uzvedas tagad. Valdībai nevajag gudru vēlētāju, tik paklausīgs aitu bars, bet tomēr manas acis neaizmālēs neviens.  emotion 

0 0 atbildēt

Lielisks, argumentēts raksts. Visu cieņu. Paldies, ka nebalsosi par klauna partiju emotion

2 2 atbildēt
Tu izklausies pēc tāda kurš balsos par Ušakovu
3 3 atbildēt
Raksts par neko. Vienkārši pasaki kā ir- ka tu baidies teikt domas skaļi par ko balsot, jo tā var būt vērtētā kā politiskā reklāma. Es teiktu drīzāk, ka Kaimiņš cīnās ar politiķiem ar viņu pašu līdzekļiem- netīriem, zemiskiem, absurdiem utt. Tiesa, biedri kas aizgājuši no KPV saka to pašu- Kaimiņš ir sasmērējies. Manas domas ir par Attīstībai- PAR, bet viena iemesla dēļ- viņi ir pozitīvi. Un es uzskatu, ka nav iespējams ko mainīt uz labo pusi, ja visu laiku vārīties par to, kas ir slikti- kā to dara Kaimiņš. Tā lūk.
1 2 atbildēt
Tiku līdz,ka Kaimiņš nav neko izdarījis pa četriem gadiem..bet Kaa Tev liekas viens kaut ko varēja izdarīt ,darbos domaaju?
0 2 atbildēt
Manuprat kaimins ir paveicis daudz si 4 gadu laika. Ja nem vera to ka vins tur ir viens kaa pirksts. Vai tiesam kads domaja ka vins uztaisis apversumu taja vaarnu ligzdaa? Neviens savu kreslu tik vienkarsi neatdos. Mana skatijuma Artuss Kaimins ir panacis to ka cilveki sak intereseties par politiku. Ja tu nenodarbojies ar politiku, politika nodarbojas ar tevi. Un to vins ir atkrtojis no pirmas dienas. Ne jau Kpv ir glaabeji bet mees pashi par tadiem klusim kad saksim iesaistities valsts parvalde un sekosim lidz lai viss ir pec likuma. Musu valsts ir javeido mums.
0 2 atbildēt

Mjā, bez komentāriem

 emotion 

0 2 atbildēt
Vai tā varētu būt, ka tu esi stūlbs Saskaņas padauzis ?
0 4 atbildēt