local-stats-pixel fb-conv-api

Kriptovalūta10

140 0

Mūsdienās diezgan bieži izskan termins kriptovalūta un diezgan daudzi labprāt spriedelē par kriptovalūtu, kā nākotnes iespējamo norēķināšanās veidu, tomēr ne visiem ir skaidrs, kas īsti ir kriptovalūta un ar kādiem riskiem būtu jārēķinas, ja kāds vēlas spekulēt vai veikt norēķinus izmantojot kriptovalūtu.

Iesākšu ar to, ka 'trīs vārdos' atgādināšu, kas ir nauda. Nauda ir apmaiņas starplīdzeklis, kura ir izveidota tā, lai to būtu pietiekami sarežģīti atdarināt. Valstī cirkulējošās naudas vērtību uztur valsts vai valstu grupa, kas saistas ar zināmam garantijām no valsts, lai nodrošinātu indivīda stabilitāti un drošību, ka izmantojot valstī nodrošināto naudu, cilvēkam būs iespēja saņemt valstī akceptētās preces.

Kriptovalūta kaut kādā mērā var tikt asociēta ar parasto naudu, ja neskaita to, ka par kriptovalūtas stabilitāti vai vērtību attiecībā pret produktiem vai precēm neviens nevar uzņemties garantijas. Tehniski kriptovalūta ir pietiekami sarežģīta ciparu rinda, kur ciparu atkārtošanās tajā, ļauj to atpazīt, kā noteiktu skaitu kriptovalūtas vienību. Kriptovalūtas vērtības uzturēšanas mehānisms parasti balstas tajā, ka preces apjoms vai kvantitāte var tikt precīzāk izteikta neierobežotā vienību skaitā, ko visai labi paredz kriptovalūtas nodrošinošās iespējas, jo cipariem pašiem nav ne svara, ne apjoma, kas ierobežo kriptovalūtas vērtību ar cilveka uztveres iespējām par kvantitāti vai vienību skaita apjomu. Vienkāršāk to var ilustrēt ar to, ka kilogrammā cukura, katram cukurgraudiņam varētu piešķirt noteiktu vērtību, kuru ilustrētu kriptovalūtas vienību skaits, tomēr cukurgraudiņu skaits kilogrammā ir tik liels, ka tas cilvēkam nebūs pietiekami skaidri un ātri uztverams, kas rezultēsies ar cukura kilogramma cukura graudiņu skaitu noapaļošanu uz leju, lai cipars būtu ātri uztverams, kas dod iespēju palielināt kriptovalūtas vērtību, kuru izmantot spekulēšanai vai izmantot likmēm attiecībā pret pasaules tirgū uzturētajām valūtām. Kā starpvalstu valūtu vērtību izlīdzināšanas rīks kriptovalūta var kalpot visai labi, tomēr uzkrājumu un noguldījumu veikšanai kriptovalūta īsti labi neatbilst, jo trūkst institūcijas, kuras uzņemtos garantijas par kriptovalūtas vienības vērtības uzturēšanu noteiktā līmenī, kas rezultējas ar kriptovalūtas vērtības pārāk strauju maiņu vai kriptovalūtas nestabilitāti, ko varētu ietekmēt kaut vai ūdens pieliena vērtība, kura iestājoties sausam laikam būs nesamērīgi liela, savukārt lietainā laikā tā vērtība būs nesamērīgi maza.

lasi, vērtē, komentē emotion

140 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Izlasīju un sapratu ka neko nesapratu emotion 

10 0 atbildēt

 emotion 

1 1 atbildēt
Esmu dumjš un neko nesaprotu. Nekas. Kad nomiršu laikam būs viegli un labi...
0 0 atbildēt

Sezonālais kriptovalūtu "lohatrons" laikam atkal uzņem apgriezienus?  emotion 

"Loh nje mamont- loh nevimirajet"...  emotion 

0 1 atbildēt