local-stats-pixel fb-conv-api

Jelgavas Sludinājumu Dēlis = KPV LV platforma?72

252 15

Netīrās priekšvēlēšanu spēles. Par to, kā KPV apspiež vārda brīvību, dzēšot nevēlamus komentārus Facebook grupās jeb cilvēku muļķošana totalitārisma stilā.

Stāsts ir sekojošs: Facebook grupā Jelgavas Sludinājumu Dēlis ieraudzīju ierakstu ar īsu jautājumu - "par ko balsosiet, ja balsosiet". Pirmkārt jau tā nav politiska grupa, bet acīmredzot apjomīgā grupa (ap 35k biedru) ir laba politiskās aģitācijas platforma. Komentāros redzu aizdomīgi daudz gandrīz tikai un vienīgi KPV atbalstītāju komentāru. Atstāju arī savu, ar tekstu aptuveni "nespēju noticēt, ka latviešu tauta ir tāds aitu bars - Kaimiņam atliek tikai pavicināt kotleti, kuru pats pēc tam apēdīs, bet aitas blēj pakaļ - "KPV KPV..."" - nedaudz aizskaroši, bet tomēr dzēst nebūtu iemesla, nekādi grupas noteikumi netiek pārkāpti, necenzēti vārdi netiek lietoti.


Šodien no rīta redzu, ka mana komentāra vairs nav! Tāpat nav visu citu komentāru, kas kaut kādā veidā atbalsīja citus politiskos spēkus, vai iestājās pret KPV. Palikuši tikai gandrīz vienādi KPV atbalstošie komentāri ar dažiem izņēmumiem (reālistiskuma sajūtai).
Protams, izteicu savu sašutumu par notikušo, un dažiem cilvēkiem, kas bija ko izteikušies pret KPV, atbildēju, ka nav vērts, viņu komentāri tiks dzēsti tāpat, kā manējie.
Pēc pāris stundām es iegāju apskatīt ierakstu un konstatēju, ka visi mani komentāri (līdz ar citu KPV neatbalstītāju komentāriem) ir dzēsti atkal, un man ir bloķēta iespēja komentēt. Aizrakstīju grupas administratoram, un saņēmu atbildi (attēls) KPV stilā - bez konkrētas atbildes. Sapratu, ka grupas administrators ir saeimas deputāta amata kandidāts (Aivars Geidāns), un visticamāk, viņš arī ir persona, kas nodarbojas ar komentāru selekciju un komentēšanas iespējas bloķēšanu. Vai tādus cilvēkus mēs gribam redzēt kā mūsu valsts vadītājus?


Pievienoju attēlus ar citiem neapmierinātiem ieraksta komentāru autoriem.
Protams, doma šīm darbībām ir vairāk, nekā skaidra. Īsi pirms vēlēšanām joprojām ir daudz svārstīgo un neizlēmušo. Tad nu šāds ieraksts ar neskaitāmiem KPV atbalstītāju komentāriem cilvēkiem liks domāt "nu, ja jau visi ir par KPV, tad jau es arī, laikam jau viņi ir labākie, ko nu es palikšu kā baltā vārna".
Uzzināju, ka šādi KPV rīkojas daudzās lielās FB grupās - visticamāk nopērk administratora tiesības un veic savu propagandu.

Vai tādu nākotni mēs gribam? Ja KPV atļaujas šādas netīras darbības Facebook, burtiski aizverot cilvēkiem muti, tad kāda būs mūsu nākotne, ja viņi iegūs reālu varu valstī? Pagaidām viņi var ierobežot vārda brīvību tikai viņiem pakļautās FB grupās. Vai sagaidīsim vārda brīvības ierobežošanu plašā mērogā? Vai drīz dzīvosim kā Krievijā, kur cilvēkus iesloga aiz restēm par nepatīkamiem izteikumiem pret valdošo eliti?

Satversmes 100.pants nosaka – ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus. Cenzūra ir aizliegta.

Domā ar savu galvu.

 
252 15 72 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 72

0/2000
fū pērkamais.
0 0 atbildēt

Nav loģikas ņuņņāt ka kāds dzēš komentārus kurus esi rakstījis kāda cita portālā etc -.

1 2 atbildēt
Saskaņas atbalstītājs 100%
3 4 atbildēt
Varbūt šī raksta izveidotajs arī ir kādas partijas trollis, piemēram, zaļo zagļu savienības...nevar zināt!
3 5 atbildēt

Es balsošu par KPV LV.

4 6 atbildēt

Fascinē ka lietotāji notic rakstam un ieliek  + , lai gan skaidrs saprotams, ka raksts ir tīra KPV nomelnošana.  emotion 

Es tik pat labi varu uzrakstīt rakstu ka man dārzā nolaidās citplanētieši un saņemšu par to 100 +    emotion 

3 5 atbildēt

kas tas par cirku,tapat visi ir ar KPV LV!!!

2 4 atbildēt

Saskaņa nobijās ka KPV pārspēs viņus, tāpēc nolīga troļļus, kas šādus rakstus raksta un nomelno KPV, lai saķeltu Latvijas partijas pa mazākie procentiem.

2 5 atbildēt
Es balsošu par kpv. Latvija nav Psrs.
3 6 atbildēt

Ko tad Tu gribi, lai saskaņa uzvar un ievieš valūtu rubli? Vai vecos krānus, kas neko nedara, guļ saimā un zog?

KPV programmā ir reālas problēmas kuras jāatrisina un kuras tiešām reāli ir atrisināmas, atšķirībā no citām, kas sola kosmosu un neko beigās neizdarīs tāpat. Ja pat KPV nekas nesanāks, tad vismaz Kaimiņš turpinās troļļot zaglīgo eliti, vismaz kāds patīkams labums,

4 7 atbildēt

Šis man liekas ir fake pasūtijuma raksts

3 7 atbildēt