local-stats-pixel fb-conv-api

Vectēva paradoksa apgāzšanas teorija3

74 3

Sākām ar cilvēkiem apspriest seriālu Misfits, tās 3. sezonas noslēgumu, un to vai būs un kāda būs 4. sezona, līdz trīs iespējamo pamatvariantu gadījumā nonācām pie ceļošanas laikā un vectēva paradoksa teoriju apspriešanas, kas bija nepieciešams viena no varianta pierādīšanai vai noliegšanai, vai izķidīšanai, kam patiesībā ar to nebija nekāda sakara, jo viss tā vai tā ir atkarīgs no seriāla ideju autoriem un budžeta u.c. faktoriem. :D Tātad tas bija domāts jautrībai. :D

p.s. Iesaku noskatīties Misfits (UK seriāls).

Bet, ja tev turpmāk apspriestais liksies murgojums, tad tik un tā nesaisti to ar seriālu, jo tas nav visa pamatā. Seriāls ietver sevī kaut ko oriģinālu, tāpēc spried par to pēc tam, kad būsi vismaz pirmo sēriju noskatijies.

Vectēva paradokss:

Tiem, kas interesējas vai vismaz ir dzirdējuši par ceļošanu laikā, noteikti arī ir dzirdējuši par vectēva paradoksu. Nē? Nu tas ir arguments, kas cenšas noliegt ceļošanas laikā - pagātnē iespējamību. Arguments sekojošs: Ja tu aizceļotu pagātnē un nogalinātu savu vectēvu, tu nekad nepiedzimtu. Bet, ja tu nekad nepiedzimi, kurš tad nogalināja tavu vectēvu?

Tas ir pārsteizoši, cik viegli iešaujas prātā tamlīdzīgas trakas idejas un domas, bet tomēr tā notiek, un rezultātā tapa apkopota manās smadzenēs uzkrātā dzīves laikā iegūtā informācija, izkalkulēta, un radīti tam risinājumi - kā apgāzt vectēva paradoksu un padarīt ceļošanu pagātnē atkal iespējamu, tikai hipotētiski :D, diemžēl.

===================================================

Par to vai ceļošana laikā ir vai nav iespējama, par to sīkās sarunās varbūt iesaistīšos vēlāk.

Bet īsi gribēju atbildēt uz vienu no pret vienu no maniem iepriekšējiem rakstiem vērstu komentāru, kurā ļoti augstprāgi autors apgalvo, ka ceļošana laikā nav iespējama, ko argumentē ar to, ka, ja tā nebūtu, tad ceļotāji jau sen mūs apciemojuši. Un kāpēc viņi nepadalās ar tehnoloģijām, jo tad jau mēs ātrāk varētu attīstīties un dzīve visiem būtu labāka?

Autoram (ja interesē kuram, pārskatiet manus iepriekšējos rakstus) un citiem varu atbildēt tā - Tev trūkst izdomas. Iemesli var būt daudz un dažādi, kā piemēram:

1. Tauriņa efekts. p.s. Nē, es to nesaku tāpēc, ka tas izklausās kruti, bet tāpēc, ka tas ir kaut kas ļoti vērā ņemams.

2. Ceļošanas laikā pārvaldīšana var būt ir tikai vienas no visaugstāko līmeņu tehnoloģijām, kam līdzi nāk arī attiecīgi saprātīgas būtnes un kontroles sistēma, kas 100% novērš iespējamību, ka notiek tik plaša izmēra manipulācijas ar visumu.

3. Līdzīgi 2. punktam. Nākotnes tehnoloģijām nav mūs jāsasniedz šodien. Iespējams tā ir daļa no kādu ārpusszemju civilizāciju/organizāciju līguma, kas novērš kara darbību, līdz neesam sasnieguši noteiktu pakāpi. p.s. Patiesībā šo punktu var apgāzt. Bet arī pretargumentus, iespējams, var apgāzt. Par to vēl var spriedelēt, bet tas nav manos spēkos vairs. Jāiet atpūsties.

4. Iespējams ceļošanas laikā tehnoloģija nav tāda kādu mēs to iztēlojamies. Varbūt tā neiespaido neko fiziski, tikai dod iespēju ieskatīties pagātnē, nākotnē, kā skatītājam no malas.

5) Ko tik vēl nevarētu sarakstīt. Bet tas nav nepieciešams. Es tikai nesaku, ka ceļošana laikā, konkrētak pagātnē ir iespējama (jo uz nākotni tā ir iespējama), par to vēl ir jārok dziļāk un dziļāk, bet es saku, ka autora argumenti nav apdomāti līdz galam.

===================================================

Teorijas ir divas. Tai radās shēmas. Pirmā pati no sevis, otrā speciāli, lai būtu labs noformējums. Skatāmies bildēs:

74 3 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

nu kā es sākumā domāju - ja kāds to izdara tad viņš nepiedzimst un to neizdara, tāpēc piedzimst un izdara, un tā tas bezgalīgi atkārtojas, BET, tā kā viņš ir nogalināts tad pats arī pazūd un nu viņi abi ir beigti paralēlā pasaulē.  un kas par jautājumu - VAI ir iespējams ceļot laikā, jo pareizāk būtu teikt KĀ ir iespējams ceļot laikā, jo protams ka tas ir iespējams. 

6 0 atbildēt

Interesanta ideja :) Btw, esi skatījies 'How the universe works?' vai 'Through the Wormhole' ?

0 0 atbildēt

Abi ir skatāmo listē. Pēc Jauna gada darbiem varbūt atradīšu tiem laiku.

0 0 atbildēt