local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas slavenāko spoku rādītājs5

42 0

Sveiki!Domāju ka daudziem patīk kautkas par spokiem u.t.t. tapēc izveidoju šādu rakstu.emotion

Dundagas Zaļā jumprava. Nebaidāmies teikt, ka Latvijas pats jestrākais un slavenākais spoks. Tā bijusi nelaimīga meitene, ko pilskungs licis iemūrēt Dundagas pils mūrī par to, ka izjaukusi rūķīšu kāzas un atstājusi baronu bez mantinieka.

Rundāles pils Baltā dāma. Viens no slavenākajiem Latvijas spokiem.

Pils celtniecība nevedusies, tāpēc ticis ziedots cilvēks, kas iemūrēts sienā. Tad nu naktīs šī sieviete baltā tērpā mēdzot spokoties. Nesen pils sienā, netālu no teritorijas, kur spokojas Baltā Dāma, atrasts iemūrēts cilvēka galvaskauss. Rundāles pilī esot arī Melnā dāma, kuru esot redzējuši pils restauratori. Viņa parādījusies no kolonnas, neko nerunājot, uzkāpusi pa kāpnēm, izgājusi cauri telpām un pēkšņi pazudusi.

Jāņa Misiņa bibliotēkas Sīmanītis. Bibliotēkas darbinieki savu spoku sauc par Sīmanīti, tas virina skapjus, smagi soļo pa kāpnēm, šķirsta grāmatas. Iespējams, tas esot pats vecais Misiņš, kas joprojām seko, lai viņa grāmatas tiktu glabātas godam.vecajā bibliotēkas ēkā Skolas ielā Sīmanim paticis uzturēties reliģijas un ateisma istabā, kur darbiniecēm strādāt bijis pavisam neomulīgi. Sīmanis nekur nepazudis arī pēc pārvākšanās uz jaunajām telpām Rūpniecības ielā.

Ēdoles pils Zaļā dāma. Pilī joprojām ir kamīns, kas esot uzmūrēts, lai noslēptu nenomazgājamu asins pleķi, kas atkal un atkal atjaunojies. Tas palicis kā liecība pēc divu brāļu divkaujas – abi bija iemīlējuši skaisto Sibillu, ko sauca par Zaļo dāmu. Viņa joprojām esot redzama pilī kā zaļgans tēls, izgaistot pils istabās un virinot durvis.

Jaunmoku pils Doroteja. Pirmā Pasaules kara laikā pilī uzturējās vācu armija. Turpat par bērnu aukli strādājusi jauna meitene Doroteja – saukta par Dorīti. Dorīte iemīlējusies kādā virsniekā, bet armija ilgi uz vietas nav stāvējusi. Virsnieks aizbraucis, bet meitene palikusi mātes cerībās. Nespējot pārdzīvot šķiršanos un kaunu, noslīcinājusies lielajā pils dīķī. Pēc šī traģiskā notikuma pils iemītnieki dažreiz manījuši bēniņstāvā baltās drēbēs tērptu meitenes tēlu.

Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeja Sarkanais kardināls. Vienā no vecākajiem muzejiem Baltijā, spokojoties Sarkanais kardināls, kas tā nosaukts savu sarkano drānu dēļ.

Nacionālās operas spoks. Mums arī ir pašiem savs "operas spoks"!

Kara laikā, lai izvairītos no iesaukšanas armijā, tur aiz skatuves veco dekorāciju kaudzē bijusī paslēpušies divi vīri. Kad karš jau gāja uz beigām, viņi aiz prieka par tik labu iznākumu gribējuši atzīmēt ar pudeli sīvā. Kā bijis, kā ne – sastrīdējušies, un viens no viņiem otru nodūris ar nazi. Līķi atraduši tikai 60.gadu beigās un no tā laika tur spokojoties. Uz skatuves regulāri tiek sagāztas dekorācijas. Izrāžu laikā mistiski trūkst dekorāciju troses un lūst stiprinājumu skrūves. Lai arī Operas darbinieki ir pārliecināti, ka Operas ēkā mitinās kāds dīvains spēks, eksperti nelaimes gadījumus skaidro ar ēkas konstrukcijas īpatnībām, bet trokšņus – ar nama vecumu.

Blankenfeldes muižas spoks. Šī Vilces pagasta muiža, iespējams, ir spoku stāstiem visvairāk apvītā muiža Baltijas valstīs. Uz Blankenfeldes muižu atbraukusi jauna guvernante. Naktī esot bijis dzirdams kliedziens, un no rīta viņa atrasta ar sirmiem matiem un sajukusi prātā, jo esot redzējusi Sievieti-spoku. Barons tam neesot ticējis un pats nākamajā vakarā palicis tajā istabā, spēlējot kārtis ar mežsargu un citu muižu ļaudīm. Naktī parādījies balts tēls ar izkapti rokā un sācis visiem cirst galvas. Barons to ieraudzījis un sajucis prātā. Kopš tā laika istabā neviens vairs nav dzīvojis.

Liepājas karaostas spoks. 2009.gada februārī Liepājas Garnizona cietumu apmeklēja Starptautiskā spoku mednieku komanda, kas šo drūmo ēku atzinusi par vienu no visaktīvākajām vietām paranormālo parādību ziņā, kādās vien spoku mednieki ir bijuši.

To apsaimnieko "Karaostas glābšanas biedrība" (KGB). 2006.gadā to apmeklēja 29 000 tūristu. 2008.gadā šeit paciemojās starptautiska spoku mednieku komanda, kas te veidoja filmu ASV televīzijas zinātniskās fantastikas kanālam Sci Fi par cietuma spoku. Komanda atzina šo vietu par spoku apsēstu un tai milzīgi pieauga popularitāte.

42 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://google
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Tās rūķīšu kāzas liekas smieklīgas emotion , bet nu kkas tajā pilī tur ir, vis kas dzirdēts un vienam tur galīgi neomulīgi tumšajā diennakts laikā, bet par tiem rūķiem kkā ne īsti ticās :D

1 0 atbildēt

Man patīk! Gribētos kāda spokainā pilī palikt pa nakti. :D

0 0 atbildēt

O gospaģe kādi tie attēli !!!gandrī apmīzos jau no 1. attēla...un tas 5...svētā dievmāte...

0 0 atbildēt