local-stats-pixel fb-conv-api

Kaķis ar Divām Sejām!!27

173 2
Divsejainais kaķis ar iesauku Frenks un Luijs iekļauts Ginesa rekordu grāmatā: uz šo brīdi neparastais kaķis ir visvecākais dzīvnieks ar līdzīgu kaiti – šomēnes Frankenluijs nosvinēja savu 12. dzimšanas dienu.

Kā ziņo aģentūra Reuters, dīvainais kaķis ar savu saimnieci Mārtiju dzīvo Masačūsetsas štatā (saimniece lūgusi nepublicēt viņas uzvārdu, lai ziņkārīgie tautieši neuzsāktu svētceļojumus uz viņas māju). Kaķi Mārtija adoptējusi 1999. gadā, kad kādā no dzīvnieku patversmēm strādājusi par medmāsu.

Pēc Mārtijas vārdiem, divsejainais kaķis uz patversmi bija atnests, lai tiktu iemidzināts, tomēr medmāsa uzstājusi uz to, ka dzīvnieku nogalināt nedrīkst, un paņēmusi viņu pie sevis.

Parasti dzīvnieki ar šādiem defektiem dzīvo vienu līdz četras dienas, turpretī Frenks un Luijs pamanījās izķepuroties un izauga par pilnīgi veselīgu kaķi.

Frenka un Luija kaiti mediķi sauc par diprozopiju jeb kranofaciālo duplikāciju (neoficiāli arī par Jānusa slimību, pēc romiešu divsejainā dieva Jānusa vārda), un to raksturo divas sejas (dzīvnieku gadījumā - purni) uz vienas galvas.

Frenkam un Luijam ir divas mutes, divi deguni un divas funkcionējošas acis (ar trešo aci, kas atrodas purniņa vidū, kaķis neredz). Neparastajam dzīvniekam ir vienas smadzenes, tāpēc abas sejas uz apkārt notiekošo reaģē sinhroni. Ēdot viņš izmanto galvas labo pusi, kuru saimniece dēvē par Frenku, bet Luija purniņš tikmēr kustās un osta gaisu.



173 2 27 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://delfi.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 27

0/2000

Normāls kaķis var glaudīt abas puses, citreiz tik nevar saprast, kura puse ēst grib! emotion

0 3 atbildēt

Ar kuru pusi vins ēd ?

0 3 atbildēt

naakiet uz shoka sadalju tur taadu ir daudz emotion

0 3 atbildēt

Nez kādēļ tā notiek?? (zoofīļi uzdarbojas) :D

0 11 atbildēt