local-stats-pixel fb-conv-api

Determinisms jeb kāpēc mums nav brīvās gribas?42

Labs vakars visiem spokiem. Šodien es gribētu jūs iepazīstināt ar kādu, man labpatiktos teikt – teoriju, kas apgalvo, ka mums nav brīvās gribas. Izsenis pierādīts, ka tumsa stimulē fantāziju, jo mūsu maņas tobrīd nedod smadzenēm apstrādājamu materiālu. Tā nu es, vakar ripinoties gultā pēc Z-svētku balles, prātā pārcilāju dažādas pasaules nebūšanas. Īsumā determinisms ir doma, ka visi pasaulē esošie notikumi ir noteiktu likumsakarību virkne. Nav nejaušību, neparadzemu lietu, no kā tālāk izrietēs arī brīvās gribas neesamība. Ja pagaidām izklausās nesakarīgi, tālāk izklāstīšu sīkāk..

239 1 42 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 42

0/2000

NOT BAD

13 0 atbildēt

par tādu manu smadzeņu mocīšanu ar tik labu tekstu, te būtu grēks neielikt plusu. (pirmīt pārteicos.). ;) 

     

un man vienmēr ir interesējis ieskatīties nākotnē, nevis lai izmainītu, bet vnk lai zinātu un spētu tam morāli un fiziski sagatavoties. un es neticu nejaušībām. es uzskatu ka katram mums ir savs mērķis, kuru mēs izvēlamies dzīves laikā. 

7 0 atbildēt

BEIDZOT kas vairāk par "Britnija šodien bjia tualetē". paldies, ļoti interesanti.

6 0 atbildēt
Lux avatarsLux

Jā, diezgan interesanti. Bet tas, manuprāt, ir neiespējami izrēķināt, kas notiks pēc miljards gadiem, jo ir tik daudz apstākļu, kas to ietekmē.

Gribētos izprast vairāk, kas īsti ir domas un kā tās veidojas. Vai tik tiešām tās ir tikai ķīmiski procesi mūsu smadzenēs? Un kā mēs spējam abstrakti domāt un atrisināt dažādus uzdevumus... Ja tajā visā iedziļinās, tad tur ir tik daudz kas mūsu prātiem neizprotams...

2 0 atbildēt

Tas tāpat neko nepierāda, mēs tāpat paši izvēlamies faktorus kuri mūs vadīs un pat ja tā tad tā jau ir izvēle, tā ka tas ko tu saki manuprāt nav taisnība.

1 0 atbildēt

Ar prieku. Bet rakstā uzsvars likts uz to, ka tā nav filosofija, bet tas viss varētu būt taustāms. Nu pašlaik jā, tikai filosofija, kamēr nekas no tā nav tiešām izdarīts..

0 0 atbildēt

Jā. Man cepī cilvēki kurus cepīju es.!

0 0 atbildēt

Par kvantu mehāniku runājot, ir matemātiski aprakstīts modelis, kurš pierāda, ka nevar vienlaicīgi noteikt elektrona atrašanos gan laikā, gan telpā (tātad - tikai vienu vai otru). Intereses pēc - kas Tev ir sakāms par šo?

0 0 atbildēt

šitais jau atgādināja mani, kad zāle kūp.. visādas domas nāk prātā. bet īstenībā iesaku izlasīt grāmatu "Hologrāfiskais Visums". arī tāds interesants mindfucks.. emotion

0 0 atbildēt

es visu izlasiju izpratu tavu domu, un secināju ka es tam visam neticu bet lielisks raksts un + par centību :)

0 0 atbildēt

Viss ir loģiski un pareizi, bet vienu lietu gribu papildināt. Ar domām nevar kontrolēt domas, bet paskaties uz šo no tāda skatu punkta. Ja mums būtu tikai smadzenes, mēs būtu roboti ar maigu ādu. Grūti komentāra izpausties, bet kodolīgi runājot ir tā, ja Tu ar domām iemācīsies kontrolēt jūtas, tad ar laiku, jūtas, kontrolēs Tavu domāšanu. Respektīvi beigu beigās, ar domām tomēr var kontrolēt domas :)

0 0 atbildēt

Tas par kvantu fiziku ir pietiekami spēcīgs arguments, lai pierādītos tas, ka visu tomēr nevar izrēķināt.

 

Lai gan, tieši vakar skatījos dokumentālo filmu par realitāti, kur stāstija par  kvantu fiziku (CERN pētījumiem utt), par realitāti.. un viens no fiziķiem to arī īpaši uzsvēra, ka visu pārāk labi var izteikt matemātikā.. viss ir aprakstāms formulās!!!! ir tikai zināmās un vēl nezināmās formulas.. tas liek domāt, ka iepsējams visums ir liela matemātiskā formula. (kas nozīmētu, ka tiešām var aprēķināt)..

šī filma (un viena lekcija par hologrāfisko visumu, kas ir ļoti interesanta tēma) lika man padomāt par daudz eksistenciālās filozofijas tēmām.. drīzāk tās teorijām..   

0 0 atbildēt

Kas zin, varbūt tu pēc kāda laika par šo tēmu rakstīsi disertāciju.

0 0 atbildēt

Tava teorija ir tīri lasāma, ir arī par ko aizdomātie, bet personīgi man arī ir tādi pigori situšies ārā, tikai Es eksperimentēju praktiskā veia, ko beigās tikai sapratu, ka to var nosaukt vienā vārdā- psihoanalīze. Šis ir mans pēdējais garadarbs. :D

Katrs cilvēks pēc savām reakcijām uz notiekošu viņam apkārt reaģē un darbojas, varteikt, kā shēma.  Pavadot ilgāku laiku ar otru cilvēku, Tu pats arī reaģē uz viņa darbīam. Izanalizējot otru cilvēku pēc viņa darbībām un reakcijas uz notiekošo, jo katra cilvēka darbība sākumā rodas galvā, kas ir viņa vadības pults un to izprotot, Tu spēsi manipulēt ar otru, Tu zināsi, kādas darbības Tev ir jāveic, lai spētu otru savā veidā kontrolēt, jo Tu jau zināsi, kā viņs reaģē uz notiekošo. Un tad, kad šis ir pastudēts un vairāk, vai mazāk apgūts, Tu spēsi manipulēt ar cilvēkiem ātri un bez nekādas īpašas piepūles, no kā, Tu arī spēsi izsecināt  cilvēka nākamos soļus, savā veidā, Tu spēsi pareģot, kas tūlīt notiks konkrētā situācijā(protams, ņemot vēra arī visus apstākļus),jo visi cilvēki savā veidā ir vienādi, katram ir sava shēma, bet ar vienādām funkcijām. Sistēma ir uzlaužama :D :D jopt. izlasiju visu un sapratu, ka esmu laikam nojūdzies. fuck this shit :D 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt