local-stats-pixel fb-conv-api

Cik mēs patiesībā zinam? 39

Šī ir pēdējā daļa, kas arī nobeigs šo garo rakstu par šo visnotaļ interesanto tēmu. Ceru, ka kādam pateicoties šim rakstam radās liela interese šajā jautājumā un , ka kāds mēģinās atrast vēl jaunu informāciju :)

Tātad:

" Atsaucoties uz Holgera Kerstena, Magdeburgas universitātes direktora un lektora pētījumiem, kas padziļināti izpētījis šo jautājumusun sarakstījis četras grāmatas, kopumā ir 21 liecība, kas norāda uz to , ka Yuz Asaf un Jēzus no Nācaretes ir viena un tā pati persona. Pieminēšu vēl tikai vienu. Vairakos vēstures avotos, tai skaitā 15.gs. sarakstītajā grāmatā par Kašmiras vēsturi ir minēts gravējus tajā pašā Zālamana jūdaisma templī Šrinagarā. Templi 1.gs. atjaunoja persiešu arhitekts Suleimans, kurš templī senajā persiešu valodā iegravēja tekstu, apliecinot, ka Yuz Asaf ir Jēzus, Izraēlas bērnu pravietis.

Dar een wagat yuz asaf dawa-i-paighambar-imikunad. Sal panjah wa chahar.

"At this time Yuz Asaf announced his prophetic mission. In year 54."

Aishan yuzu paighambar-i-bani israil ast.

"He is Jesus, the Prophet of the Children of Israel."

Diemžēl mūsdienās šis gravējums nav vairs pieejams, jo templis vēlāk tika pārveidots par Šivas templi, bet vairāki seni vēstures avoti , kuri glabājas Kašmiras Universitātes bibliotēkā apliecina, ka šāds gravējums ir bijis.

Šī sensacionālā versija sāka aktualizeties tikai 19. gs. beigās pēc tam, kad krievu pētnieks Nikolajs Notovičs ceļojumā pa Kašmiru un Mazo Tibetu (Ladakhas reģionu) sastapās ar slaveno tīstokli no Hemis klostera un pirmais sāka pētīt šo jautājumu, kas gadsimtiem bijis tabu jebkuram šīs planētas iedzīvotājam. Kāpēc tagad šī versija kļūst arvien aktuālāka? Tāpēc, ka ir mainījušies laiki. Pirmkārt, jau valda lielāka varda brīvība un baznīcai nav tik liela vara, neivens vairs nededzinās uz sārta par šādas varbūtības apskatīšanu. Otrkārt, cilvēki kļūst ar katru gadsimtu inteliģentāki. Ja viduslaikos neizglītotam zemniekam mācītājs pateica, ka Jēzus augšumcēlās un uzbrauca debesīs, viņš jautājumus neuzdeva vai baidījās uzdot, bet mūsdienās cilvēki grib zināt - kāpēc, kurā pusē, kas to ir redzējis? Kāpēc visi vēstures avoti un evaņģēliji, kas kaitē baznīcai un ir pretrunā ar Vatikāna atzītajiem, netiek atzīti ? Treškārt, ir informācijas laikmets, nevajag vairs pavadīt veļā pusgadu kamieļa mugurā, lai nokļūtu Kašmirā un pārliecinātos par viena vai otra fakta esamību. Tagad ir internets , fotogrāfijas, pieeja seniem hinduistu, budistu un musulmaņu tekstiem, kuri senāk bija neaizsniedzami. Informācija izplatās un iet pati pa priekšu, un patiesību, lai vai kāda tā būtu, paliek arvien grūtāk nosargāt.

Pasaule bija ļoti tuvu zinātniski pierādītai patiesībai par pravieti Jēzu Kristu, jo 2004. gadā amerikāņu pētnieki gribēja atrakt Yuz Asaf kapu un paņemt DNS paraugus. Tam tik pat saņemta atļauja, bet pēdējā brīdī vietējā musulmaņu sabiedrība nobremzēja un aizliedza. Pasaulei bija iespēja uzzināt patiesību, vai Jēzus Kristus mirstīgās atliekas atdusas Rozabalas kapā Šrinagarā, vai nē? Kāpēc mums to liedza? Visticamāk, arī te Vatikāns varētu būt pielicis pirkstu, izdarot spiedienu, un mēģinot nepieļaut šī fakta pierādīšanu. Jo pretējā gadījumā , kā BBC filmā nobeigumā ir teikts, "daudziem kristiešiem tas būtu kristietības gals, vismaz tādai, kādu mēs to līdz šim pazīstam."

Tagad pieeja kapavietai ārzemniekiem pēc būtības ir liegta. Vismaz tādā nozīmē, ka iekļūt kapavietā un to fotogrāfēt nedrīkst. Labāk to respektēt, jo daudzi vietējie ir diez gan fanātisski, un reliģija šajā reģionā vispār ir ļoti sāpīgs temats. Es kā cilvēks, kurš grib visur iebāzt savu degunu un visu izpētīt, neieklausījos mana pavadoņa aicinājumā neapmeklēt kapa vietu un ierados pie tās atklāti ar fotoaparātu rokās, taisoties iemūžināt to fotogrāfijā. Pagāja dažas sekundes, kad parādījās agresīvi noskaņoti fanātiķi, kas sargā kapavietu, izrādot lielu neapmierinātību, par to, ka vēlējos fotogrāfēt, neskatoties uz zīmi to nedarīt. Pēc asāku vārdu pārmaiņas es tiku patriekts prom, tā arī paliekot bez fotogrāfijām, bet bildes pieejamas internetā .

Nobeigumā es tikai gribēju uzsvērt vienu. Ja Rozabalas kapā tiešām ir guldīts Dieva dēls, tad Šrinagara iegūst pavisam citu statusu pasaules vēstures un tūrisma kartē. No klusās pilsētiņas Himalaju priekškalnēs tā pārvērstos par otru Jeruzalemi.

Kā jau sākumā teicu , ticēt vai neticēt, tāpat - kurai reliģijai piederēt , ir katra paša brīva izvēle, bet mums ir arī tiesības uz patiesību. Tāpat gribēju uzsvērt , ka, manuprāt, lieki kāds spēks mēģina aizvākt pierādījumus. Jo patiesībā nav tik svarīgi, vai Jēzus ietekmējās no Budisma vai nē, viņš brīnumaini augšamcēlās vai piedzīvoja klīnisko nāvi, uzbrauca debesīs vai slepus imigrēja uz Austrumiem, kur turpināja nodot savu mācību citiem ... Tas, kas patiešām ir svarīgi, ir Jēzus vēstījums pasaulei. Tas ko pravietis un daudzas citas reliģijas mums māca un atgādina ... Tas, ko zinām, bet esam aizmirsuši ... Vēstījums, kurš padarīs šo pasauli labāku, labsirdīgāku un gaišāku, ja tikai mēs tam sekosim."

Delfi Aculiecinieks

Papildus informācija video linkos.







84 0 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.delfi.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

nu ja tā ir patiesība , tad viņa sagrauj kristietību lupatu lēveros un neviens to nepieļaus

3 1 atbildēt

Labs raksts! + 

1 0 atbildēt

es tikai nesaprotu kapēc cilvēki mūsdienās sevi sit krustā? man tas liekas kā sevis slavināšana, iejušanās jēzus - deiva dēla vietā. 

0 0 atbildēt

Ko lai saka , žēl , ka tu redzi tikai slikto . ;-) 

0 0 atbildēt

Raksts super....

katram pašam ir aizlemj kam ticēt kam nē...Ticiba un relaģija ir dažādas lietas....

0 0 atbildēt

Paldies! Lielisks raksts! Izglītoji! Pats esmu kristīts, bet ticību uzskatu vairāk par ticības veicināšanu sev, nevis kādam augstākam spēkam! Jo jau vidusskolas vēstures grāmatās saskatīju ticību, ka pūļa vadīšanas mašīnu un nepārspējamu biznesu! :) 

0 0 atbildēt

tad žīdi pārvāksies uz šrinagaru un vispār tad viņi var iet dirst

0 1 atbildēt