local-stats-pixel fb-conv-api

Vilka uzticība0

Es nolēmu parādīt savu izdomāto fabulu ko darīju mājas darbam literatūrā, tad šeit tā ir!

***

Reiz bija parasts, pelēks vilks kurš vienu dienu izdomāja veidu kā daudz efektīvāk un ātrāk iegūt medījumu savam baram. Bet viņš nebija pārliecināts, vai viņa iecerētais darbotos, tāpēc izlēma pēc padoma prasīt viņa gudro draugu Lapsu.

Lapsa, noklausījusies Vilka stāstīto, nosprauslojās, un vainīgi atzina, ka tas ir pārāk muļķīgs plāns, un tas nekādīgi neizdotos. Labāk lai nevienam arī nestāsta, vai par muļķi noturēs. Vilks sakāvē piekrita un pateicās Lapsai par labo padomu. Tā viņš vīlies, bet apņēmīgs devās mājās pie savas ģimenes. Lapsa savukārt vēlreiz apsvēra drauga stāstīto un gāja uz pretējo pusi ko perinādama.

Pēc nedēļas vilku baru sasniedza baumas, ka vienai lapsai izdevies nomedīt tik daudz barības, ka pietiktu mēnesim. Aizdomīgs, vilks nākamajā rītā gāja satikt Lapsu, lai uzzinātu kā viņam tas tā izdevies. Lapsa bezrūpīgi atzina, ka izmantojusi Vilka metodi, piebilstot, ka būtu labāk pats mēģinājis, tas nebūtu nevienam pāri nodarījis, un ka labāk nekad neuzticēties lapsai, ja pats neesi viena.

Apmuļķos, nodots un dusmīgs, Vilks centies iestāstīt savējiem, ka tas bijis viņa plāns, ka Lapsa to nozagusi. Kad neviens viņam neticēja, viņš mēģināja plānu īstenot pats, bet nevarēja to izdarīt viens, pie tam lapsas uzmanīja to vietu kur plāns tiktu īstenots. Tā, dēļ vienas mazas kļūdas, vilku bars kā bija, tā palika nabags, kamēr lapsas otrā meža pusē uzdzīvoja ar kārtējo bagātīgo mielastu.

38 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000