local-stats-pixel fb-conv-api

Sūrā dzīve. NĒĒĒ! :| Literārās sadaļas pagrimums.51

507 8

UZMANĪBU! KONKURSS, KONKURSS, KONKUUUURSSS!!!
http://spoki.tvnet.lv/konkursi/Literaturas-konkurss/787124

Sveiki, kaķēni, man ir tlīspacmit gadi un es esmu maza, pretīga šmara. Mana mīļākā grāmata ir Krēsla. I love u Edward! Un , protams, vislieliskākais seriāls „Gossip girl” , kas sagandē manas nenobriedušās smadzenītes. Tāpēc es rakstu smeldzīgu romānu par dzīves netaisnību. Es zinu, kas ir DZĪVE! (Seko narcistisks perfektā auguma apraksts)
Un mana pirmā mīlestība mani krāpa ar manu labāko draudzeni, kurai ir 11 gadiņi… Pasaules gals, eju lekt Daugavā. Vai uzrakstīt romānu par pirmo mīlestību, labākā drauga nāvi, vientuļo pelēko peli un labākās draudzenes nekrietno nodevību, jo viņa, būdama eņģeļu sugas pārstāve sāka flirtēt ar seksīgu dēmonu no elles. Ak, es nespēju to pārdzīvot! Eju paraudāt savu bagāto vecāku muižā. Un neiešu uz viņu korporatīvo banketu, jo tur ir tas briesmīgais Emanujēls , kurš mani piekrāpa! Šņuk. Un Olīvija, mūsu ģimenes kalpone vispār ir nelietīga maita! Atkal neļāva man dzert vīnu ar draudzenēm. Tāpēc eju uz kapiem pagraizīt vēnas. Varbūt satikšu savu sapņu princi-vamīru… ^^ Un vispār es rakstu SEV! Nepatīk – nelasi!
NĒ, [cenzēts].

SADEDZ ELLĒ!

Vai vismaz nomirsti! :|
Kad 2012. gadā šo pārdomu rakstu pirmo reizi publicēju, viss bija slikti. Nekas nav mainījies.

507 8 51 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 51

0/2000

Viss superīgi pasniegts emotion

Bet nu par tiem stāstiem, kas atrodiem spokos... Ir tāda lieta, ka tie sīko meiteņu mīlas stāstiņi iet pēc viena sižeta. Tas kaitina un tiešām ir stulbi, jo neko normālu nevar izdomāt. Bet ir arī tādi ļoti interesanti un aizraujoši stāsti, kurus būtu kauns nosaukt par ''Makulatūru'' (par piemēru vari paņemt ''Miroņu sala'', ''Elles ērkšķi'' un ''Brālis''. Ir arī citi, bet pa fikso nemācēsu nosaukt :D)

Visvairāk no tiem banālajiem mīlas stāstiem mani kaitina tas, ka tās meitenes uzraksta kaut kādu 1 lapas garu tekstu un liek to spokos kā ''nodaļu''. Un ja par to aizrāda, tad uzreiz diršas virsū, kā arī tiek dzirdētas frāzes ''nepatīk - nelasi'' u.t.t. Viņām būtu jāsaprot, ka kritika ir vajadzīga. Lai arī man pašai ar kritiku ir tāda neliela problēma. Man ir viens nejauks mazvērtības komplekss, kura dēļ sapīkstu, ja izsaka kritiku. Tas ir iemesls, kāpēc karneolas forumā neievietoju neko. Tas skan jocīgi, bet man ir bailīte emotion

Tāpat kā Kimberlii 4+ :) Labi esi pastrādājis ar šo rakstu ^^

27 0 atbildēt

AK DIEVS JĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀĀ

Es par visiem 800% piekrītu visam, ko tu minēji savā rakstā. man gribas vienkārši ieskriet sienā, palasot tās novazātās pasakas, kas sākas ar "sveiki, mani sauc Džesika, man ir 12 gadi, tumši zaļi mati, karameļkrāsas acis un rīt es sākšu mācības jaunā skolā, iemīlēšos Braienā, kurš mani nākamajā ballītē piekrāps ar manu BFF Barbaru, tad nomirs mans brālis Džimijs un [ NOTE: parasti šajā punktā vairums bērnu pārtrauc rakstīt izdomas trūkuma dēļ.] sekos milzīgs skandāls ar Barbaru, kura dēļ es pārvākšos atpakaļ uz laukiem. Beigta balle! "

un tad vēl fantastikas žanrs - kritušie enģeļi, visādas nāves... emo shit. banāli. var taču rakstīt  krimiķus, detektīvus vai komēdijas par cilvēkiem 1950tajos gados vai vismaz kādu drāmu 18.gadsimtā.... kāpēc aprobežoties tikai ar nezkādu "gossip girl" izstrādājumu, kurā jūs sīki izklāstāt galvenās varones garderobes saturu (a.k.a. drēbes, kuras ieraudzījāt kādā hipsterbilditē un gribētu iegūt sev). ?

+ par rakstīšanas tehniku - līdzīgi padomi tiem, kurus devis tevis minētais Frejs - nedaudz poētiskā valodā, bet ar ļoti trāpīgu domu raksta Stephen Faulds - http://www.stephenfaulds.com/collected_tweets.html

patlaban labākais, kas spokos lasīts ir "white devil" - autore teica, ka rakstījusi 5 gadus. lūk, rezultāts. lūk, prasme. man nav ko teikt. (varbūt ir nedaudz skolnieču romāna piegarša, bet darbs patiešām ir baudāms.)

man patiesībā vēl būtu daudz jo daudz ko teikt par šo tēmu, bet jebkurā gadījumā - mācieties rakstīt, jaunieši. vai nu dariet to nopietni, vai arī nerakstiet un nepublicējieties ar saviem vienā dienā izdomātajiem darbiem, sava prieka pēc.

rakstīšana ir kas vairāk par pliku tekstu, mums vajag vēsti. mums vajag Grāmatu.

19 0 atbildēt

Ok, jā, es rakstu, bet ir viena lieta,ko tu nepieminēji, anyways, arī diskutabls temats. Zinu vairākas meitenes (Ne no šejienes, citos blogos, saitos, un tā tālāk), kuras burtiski lien no ādas ārā rakstot tādu lubeni, tikai lai izdotos. Nu, c'mon. Es rakstu,jā, bet izdoties es neplānoju,kamēr nejutīšu,ka darbs ir gana labs. Jebkurš jau var uzrakstīt "Agrās Rūsas" vai "Straumēnu" šizofanfiku un pateikt, "Jā, es esmu rakstnieks", tur jau tas nav tikai tā. Bet nu...tā jau ir. Var jau paņemt apspēlēt vecu ideju un smuki to pasniegt, tas jau ir tas rakstnieka dotums (galu galā, visi stāsti kaut kādā veidā ir saistīti ar bībeles ideju, vismaz man pašai šobrīd top darbs par Kaina un Ābela tēmu mūsdienās, bet tas tā). Tāpēc nu "rakstnieki" var doties uz Karneolas forumu un tikt paņemti tā priekšā, ka maz neliksies. Tur darbs tiek izķidāts un izraustīts pa gabaliem.

Par šo rakstu no manis 4+ emotion

17 1 atbildēt

Paldies, tev par šo rakstu.

Pēdējos mēnešos man lielākā problēma Spokos ir bijusi nespēja caur rakstu filtru kaut kur tāltālā stūrī nobēdzināt visus mazo meitenīšu mīlas romāniņus, tā lai nevajadzētu nobloķēt visu literatūras sadaļu (jo manī tomēr mīt naivas iedomas, ka kādu dienu te parādīsies arī kāds ļoti labs raksta par kādu ļoti labu grāmatu, autoru vai kādu citu literāru tematu, kuru es noteikti negribēšu laist garām.)

Un tām visām meitenītēm - tas noteikti ir tikai un vienīgi pozitīvi, ka cilvēks nodarbojas ar rakstīšanu, bet kaut kādai elementārai paškritikai taču jābūt. Kāds labums tos darbus likt te? Te nav ne kārtīgu komentāru, ne atsaucības lasītāju vidū, kas varētu palīdzēt savas spējas uzlabot. Ja tiešām raksta tikai priekš sevis, tad darbu necenšas publiski popularizēt, bet, ja raksta priekš citiem, tad jābūt vai nu līmenim, vai arī jāliek saitā, kurš paredzēts tam, lai ar pamatotu kritiku to līmeni paceltu.

12 0 atbildēt

Viens,no labākajiem rakstiem,ko esmu lasījis! man šodien nenormāla fūga,bet šis lika pasmaidīt un padomāt,manām sāpošajām,alkohola nomocītajām smadzenēm!

4 0 atbildēt

Haha,man laikam būtu būtu jājūtas aizvainotai, jo arī šeit publicēju savu makulatūru,bet raksts labs, +. :D

5 2 atbildēt

Parasti nelasu neko no literatūras sadaļas. Man nav tik daudz laika, lai es to vienkārši varētu izmest miskastē. Bet šo es izlasīju. Un pat plusu ieliku. Un pat piekrītu visam, kas šajā rakstā teikts. Āmen.

3 0 atbildēt

Raksts vairākus gadus vecs, bet problēmas tās pašas. Meitenes joprojām domā, ka ar lētu romānu rakstīšanu var kļūt par nenormāli talantīgām rakstniecēm. Tikai realitāte ir tāda, ka viņu stāstus lasa vien mazo tīņu auditorija. 

Vienreiz mēģināju tīri draudzīgos nolūtos pakoriģēt vienu autori, lai viņa neraksta jau trešo stāstu, kurš līdzinās iepriekšējiem diviem, bet ko saņēmu pretī? "Ja nepatīk nelasi" un citus mēslus gan no autores pašas puses, gan no viņas mazajām fanēm. Žēl.

Bet tavam  teiktajam piekrītu pilnībā. Žēl, ka lielo diskusiju "mazliet" nokavēju. emotion

Protams, te arī var atrast ko jēdzīgu, bet ārkārtīgi reti. Un par nožēlu arī Karneolas forums vairs nepastāv. emotion

3 0 atbildēt

Ģeniāls raksts.

Šitie lubeņekstiņi ir apkaunojums visai literatūras sadaļai.

2 0 atbildēt

Kuru Tu te sauc par zaļo gurķi? emotion

2 0 atbildēt

Jau gadiem nevaru vaļā literatūras sadaļas rakstu, bet šis bija pirmais, ko atvēru pa šo laiku un nenožēloju. Tiešām, te pilns ar kkādiem mīlas ''romāniem'', kur vesela stāsta nodaļa ir kādu 100 vārdu garumā. Var jau rakstīt par pusaudžu mīlu, bet nu veids kā to pasniegt ir būtisks.

2 0 atbildēt

Man ar ir tā grāmata, man bail. emotion

1 0 atbildēt

izcils raksts!

1 0 atbildēt
Īss apraksts par literatūras sadaļu...
1 0 atbildēt
Es otru lapu nelasīju, jo pārsmējos jau pirmajā. Tik patiesi par dažiem stāstiem. Bet nedomaju, ka tavs raksts, kādu apturēs likt smadzeņu graujošus stastus!!!
1 0 atbildēt
Es tevi saprotu, kadreiz bija ok stāsti, bet tagad visi kā viens pilnīgs sūds. Pat nezinu kāpēc vēl lasu ;(
1 0 atbildēt
Bez autora atļaujas parkopēju komentara daļu, lai svarīga info radās priekšplānā. SVARĪGI! " kas attiecas uz to bērnišķības lietu - šeit viens raksta par literāro mīkstmiesību. http://dgpyfrom.wordpress.com/2012/03/26/literara-mikstmiesiba-jeb-ka-man-pietrukst-latviesu-literatura/ (Pieminētā Meitene ar pūķa tetovējumu" ir ļoti labs piemērs skarbajiem sižetiem.) es gan nesaku, ka tagad visiem ar joni jāsāk rakstīt brutalitātes ar +16 vai RATED-R, tomēr gribētos redzēt cilvēkos vairāk drosmes, vairāk asuma." STAHP BEING PUSSAAYS!
1 0 atbildēt

Sēdies "pieci"! emotion 

Esmu saķēris to tevis pieminēto "Writers block" vīrusu, jeb kā teikt - esmu palicis slinks.

0 0 atbildēt
Bij par ko padomāt...
0 0 atbildēt

🙃

0 0 atbildēt