local-stats-pixel fb-conv-api

Rakstnieks1

14 0

Markusa Kristofera Bīverhauzena dienasgrāmata: http://spoki.tvnet.lv/profils/MKBiverhauzens

Seko un uzzino kad pievienoju jaunu rakstu, vai vienkārši iedvesmojies: https://twitter.com/MKBiverhauzens

Dārgais Draugs,

Lai kautko tādu darītu, ir jābūt lielai izdomai un krāšņai iztēlei. Tā teikt- labi attīstītai labajai smadzeņu puslodei.

Lai Tev būtu ko rakstīt, Tu nedrīksti sēdēt starp četrām sienām, pie savas rakstāmmašīnas. Stāsts pie Tevis nenāks, Tev jāiet pie stāsta. Tev jātiecas izzināt ārpasauli. Katrs rakstnieks, mūziķis, dzejnieks- viņi to vien nedara kā sēž mājās un raksta savus stāstus, dziesmas vai dzeju. Nē, nebūt ne. Viņi tiecas izzināt apkārtni.

Ar to vien, ka Tava labā smadzeņu puslode ir Tava stiprākā puslode, Tu nenopelnīsi sev iztiku vai jumtu virs galvas. tev jādara arī kas cits. Kāds nopietnāks darbs, un tikai tad, kad esi sūri grūti strādājis, vakarā, pārnākot mājās no darba, tikai tad, Tu vari uzvārīt tējas vai kafijas tasi un sēsties pie savas rakstāmmašīnas, datora vai vienkārši paņemt rokās pildspalvu un sākt rakstīt visu, kas uz sirds. Visu, ko esi dienā piedzīvojis.

Varbūt darbā bijis kāds īpašs klients, par ko vēlies pastāstīt, vai mājupceļā esi ieraudzījis kādu, par kuru vēlies uzrakstīt.

Dažreiz man vienkārši patīk pasēdēt parkā un pavērot cilvēkus, apzinoties, ka katram no viņiem ir savs stāsts. Savs dzīves gājums. Tad es mazliet pakustinu to savu stipro smedzeņu daļu un izdomāju kāds šis stāsts varētu būt.

Un ja šis nelīdz.. Nu tad vienkārši Tev jāatrod pašam sava "pasaules mala", kurā Tu varētu gūt iedvesmu. Citiem tā varētu būt "Aroma" vanna vai veldzējoša duša, vai adrenalīna ķeršana. man tā ir mazās, šaubīgās slūžas, te pat, pie mājas. Redzot kā viss ūdens tiek aizskalots, aizskalojas arī manas problēmas un stress, atstājot mani tikai ar manām domām.

Lai gan zinu- tas ir uz pāris minūtēm, toties tur jūtos brīvs. Bet.. tikai uz mirkli. Tomēr ar to pietiek, lai uzrakstītu vismaz 3 nodaļas no darba, kuru, es zinu, ka kādreiz arī nobeigšu.

Izlauzies no kastes un paskaties uz dzīvi caur citu skata punktu. Varbūt tad sapratīsi par ko runāju.

Ar cieņu,

M. K. Bīverhauzens.

23.04.2012. 09:13 p.m.

14 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Labs! emotion

0 1 atbildēt