local-stats-pixel fb-conv-api

Pusnakts epifānija2

Kāda ir tava mīļākā krāsa?Sarkana, zaļa, zila?Dzeltena,skaidrs Bet vai tu zini kāda ir meža krāsa? Nē, tā nav zaļa.Jā tā ir dzīvības krāsa,bet, kas ir dzīvība? Tā ir brūna, zaļa, pelēka?Tā ir sūnu ķērpju un mizu krāsa. Tā ir bezgalība un spēks,vai tomēr klusums un miers? Bet meža krāsa ir nikna, tā ir nikna uz mani, uz tevi, uz mums visiem. Tai nav kur savu niknumu likt. Niknumu par cilvēku muļķību. Naidu par pasaules iznīcību. Man labāk patīk nakts krāsā. Zvaigžņu jūras atspīdums, mēness sudraba mestās ēnas un vēja locīto koku silueti. Nakts krasa ir mainīga. Tā ir mana, manas dveseles krāsa. Šķietami tumša un baisa, bet zinātājiem tik bezgalīgi dziļa . Man patīk kad naktsvijoles zied. Tad nakts krāsā ir gaiša. Gaiša tumsa.Piķa melna tumsa ar zvaigžņu spīdumu vaigos un naktsvijoļu elpu- kā šo krāsu var nemīlēt?

Un kā ir ar smaržu? Man patīk laimes smarža. To nevar sajust pirms laime ir atnākusi, bet tā paliek pēc tam. Tā noglauda tavu vaigu,tā mīkstina tavu sirdi. Bet man skumst laimes smarža, jo smarža paliek pēdējā. Tā ir skaista, bet skumja. Smarža ir laimes beigas. Smarža ir laimes sekas. Bet smarža ir smarža, reiz tā izgaist. Tāpat kā laime. Tāpat kā tās smarža.
Man pašlaik patīk baiļu smarža. Spēcīga, dedzīga. Tik stipra, ka ļogās ceļi. Tik varena, ka prāts aptumšojas. Tomēr man tā patīk. Tā mani izaicina, sak -es esmu klāt, baidies.Un es baidos. Es baidos baiļu. Es baidos no tā, ka man būs bail no bailēm. Un tad es to pārvaru. Nu nē, ne, jau bailes es pārvaru, bet sevi. Es sev pats esmu iestāstījis , ka man jābaidās no smaržas, no šīs trakās baiļu smakas. Kad es pārvaru lielāko šķērsli mana dzīve, pats sevi, tad es vairs nebaidos no tā, ka man būs bail. Un es esmu uzvarējis. Man vēl,jo projām bail, jo galu galā bailes nenāk vienas, bet man vairs nav bail no viņām. Man nav bail no bailēm, bet gan no tā kas ir aiz tām. Man ir bail no sekām ne cēloņiem. Sarežģīti? Nebūt ne. Redzi, man ir kaķis. Un man ir nakts. Un man ir smarža. Peles baiļu smarža....

Atver acis man draugs.
Tev ir viss, atliek tikai paņemt un ieraudzīt.
Un tad tu būsi brīvs,
tad tu
būsi
tu pats..

114 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Tas bija skaisti.

5 0 atbildēt
Raksts jau sens, bet vienalga fantastisks, katru reizi, kad to pārlasu. Vienkārši apbūra.
4 0 atbildēt