local-stats-pixel fb-conv-api

Pēdējais glābiņš. #129

242 1

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Pedejais-glabins-11/710379

Atgrūdu Sandi no sevis nost un atkāpos no viņa.

- Lasies, un ātri, - norādīju uz durvīm.

- Mazā, es tevi mīlu, - Sandis atkal man tuvojās. Atkāpos līdz pašai sienai un sakrustoju rokas zem krūtīm.

- Tu kurls esi? Es teicu lasies! - sāku visu teikt jau skaļāk. Viņš bija mani nenormāli nokaitinājis un tagad vēl neiet prom.

- Labi, bet es būšu atpakaļ, - puisis liecās man tuvāk, lai noskūpstītu, bet es viņu atgrūdu un ar roku norādīju uz durvīm. - Tikai vienu skūpstu, - viņš lūdza un atkal liecās man tuvāk.

- Nekādi skūpsti tev, tinies, - sacīju. Sandis kaut ko nomurmināja, pagriezās un aizgāja. Atviegloti nopūtos un atspiedos pret sienu. Nesaprotu, kas viņam uznācis.

Papurināju galvu, aizvēru durvis un tās vēl aizslēdzu. Atceroties tās reizes, kad paliku pie Jūlijas pa nakti, piegāju pie loga un paskatījos kaimiņu logā. Agrāk tur dzīvoja kāds dīvains puisis, kurš visu laiku skatījās uz mums. Viņa logs bija tieši pretī Jūlijas logam un draudzene nevarēja pat no rīta pārģērbties, jo viņš skatījas viņas logā. Tā arī nekad neuzzinājām cik viņam gadi, vai kā viņu sauc un nezinu vai viņš tur vēl dzīvo, bet tāpat aizvēru aizkarus.

Novilku kleitu un apskatīju drēbes, kuras Jūlija bija man atstājusi - rozā šorti, melns krekliņš, kurš izskatīsies pēc topiņa un gara, rozā jaciņa. Biju aizmirsusi, ka es agrāk tā ģerbos katru dienu, bet, nu, nemaz tik traki nebūtu, ja man būtu citi apavi.

Saģērbos un atvēru aizkarus. Te nu viņš ir, skatās uz mani un, ielicis ausīs austiņas, gan jau klausās mūziku. Viņš ir vecāks un arī izskatās labāk nekā atceros. Atceros viņu ar brillēm, bet tagad viņam to nav. Melnie mati stāv sakārtoti uz augšu, nevis kā agrāk, kad tie bija gari un sataisīti mazā astītē.

Viņš man uzsmaidīja un es sapratu, ka pārāk ilgi blenžu uz viņu. Novērsos un pagāju nostāk no loga. Piegāju pie spoguļa, lai sevi novērtētu. Pārāk ilgi neesmu skatījusies spogulī, jo baidījos no atspulga. Mana seja vairs neizskatījās tik traki. Nevar redzēt, ka kāds man bija uzsitis aci, tā ir sadzijusi, bet lūpa gan vēl nav, ar laiku gan jau arī tā pāries.

Paņēmu no spoguļgaldiņa ķemmi un izķemmēju matus. Paņēmu matu gumiju un sataisīju asti. Uzsmaidīju savam spoguļattēlam un paskatījos kaimiņu logā, kur vairs nebija svešā puiša. Paraustīju plecus un izgāju no istabas.

- Labu apetīti, - noteicu, kad iegāju virtuvē, kur visi ēda pusdienas. Apsēdos brīvajā krēslā pie galda un padzēros sulu no Jūlijas glāzes.

- Ei! - viņa iesaucās. - Tā ir mana sula,- viņa pukstēja.

- Jā, bet es esmu tavs ciemiņš, - sacīju un pasmaidīju.

- Tev ielikt? - Lūkass piedāvāja.

-Nē, paldies, - atteicu. - Kurš no jums ielaida Sandi Jūlijas mājā? - jautāju. Kristaps izšpļāva sulu uz galda, tāpēc piecēlos, paņēmu lupatiņu un sāku to visu tīrīt.

- Sandis šeit bija? - Kristaps jautāja. Pamāju ar galvu un ieliku slapjo lupatiņu izlietnē.

- Kas ir Sandis? - Lūkass jautāja. Ak, jā, parezi, viņš nezin par Sandi.

- Natašas bijušais, - Jūlija atbildēja. - Viņam ar galvu kaut kas nav kārtībā, - viņa piebilda.

- Un kurš viņu ielaida? - atkārtoju jautājumu.

- Es visu laiku biju virtuvē un nevienu nemaz neredzēju, - Lūkass teica.

- Es visu laiku biju viesistabā ar Jūiju, - Kristaps teica.

- Aiz mājas ir kāpnes, kuras ved uz mammas istabu otrajā stāvā, - Jūlija sacīja.

- Kāpēc tur ir kāpnes? - jautāju.

- Lai mammas kaķis varētu tikt istabā, - draudzene atteica. - Netaisos pa nakti celties un laist kaķi mājās, - viņa piebilda.

- Skaidrs, - noteicu. - Labi, mainam tēmu. Ko mēs darīsim? - jautāju.

- Filmu? - Kristaps piedāvāja. Visi piekritām un gājām izvēlēties kādu filmu. Lūkass un Kristaps gribēja skatīties kādu šausmu filmu, bet Jūlija romantisko filmu. Es nebiju neviena pusē, jo man bija vienalga kādu filmu mēs skatīsimies.

Apsēdos uz dīvāna, lai nebūtu tajā visā jāklausās, kad pie durvīm kāds piezvanīja. Tākā Lūkass, Kristaps un Jūlija bija pārāk aizņemti ar filmu, es gāju paskatīties, kas atnācis.

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Pedejais-glabins-13/710911

242 1 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Kā jūs domājat, kas atnāca?

0 0 atbildēt
Oļegs?! Man vismaz tā šķiet! :/
0 0 atbildēt

Kaimiņu puisis.

0 0 atbildēt
Kaiminjsh . 100% ;D
0 0 atbildēt
Gaidu nākamo! :)
0 0 atbildēt
Kaimiņš vai Oļegs :D
0 0 atbildēt

Šovakar. Varbūt pat divas. :)

0 0 atbildēt