local-stats-pixel fb-conv-api

Nūģa dienasgrāmata #180

17. daļa

5. 20- Šodien nedzirdu nekādas dīvainas runas no mammas. Laikam, būs beigušās viņas narkotikas. Itkā jau labi, bet no vienas puses žēl- vakar tik cītīgi lasīju zinātnisko literatūru par narkomaniem, cerēju, ka būs iespējas teoriju izmantot praksē.

5. 40- Dodos paēst brokastis, taču saskaros ar to, ka nekā manai gaumei nav. Nu neko, nāksies grauzt sausiņus, jo tēta atnestajām uzkodām klāt neņeršos.

6. 15- Parādās mamma, kura izskatās nenormāli samiegojusies (LOMKAS, noteikti LOMKAS!) taču tā kā esmu pieklājīgs un esmu lasījis, ka ar narkomāniem, jo īpaši tādiem, kuriem rādās halucinācijas ir jābūt uzmanīgam, tikai sasveicinos un eju uz savu istabu.

6.45- Ierodos skolā. Apkārt patīkamais klusums un gatavojoties stundām turpini lasīt savu literatūru par narkomāniem.

7. 00- Joprojām, neviena nav, kas ir loģiski un patīkami.

7. 20- Pa skolas durvīm ienāk Zuzanna. Ejot garām man viņa pasmaida. Cik neparasti. Šī (kā to kultūru sauca, kura visu laiku sēž stūŗī, ģērbjās un krāsojās ļoti tumši un sūdzās par jebkurām problēmām, kā arī ja tic stereotipiem griež sev vēnas) meitene smaidīja ļoti reti, visbiežak neizprotama iemesla dēļ, sēžot stūŗī un klausoties dīvainu mūziku.

7. 40- Ierodās Pēteris un viņa banda. Pārmaiņas pēc es viņus pamanu pirms viņi pamana mani un, lai izvairītos no liekiem konfliktiem aizeju uz tualeti.

7. 45 - Es kļūdījos, viņi arī mani pamanīja.

7. 50- Slauku matus no tualetes poda ūdens un domāju, kas man jādara, lai viss tas beigtos. Es, taču esmu pāraks par Pēteri jebkurā jomā.

8. 20 - Ierodās mana mīla Liene. VIņa izskatās vēl noskumušāka kā vakar, taču mirklī, kad vēlos iztaujāt un palīdzēt atkal kā maitu lijas ap mirušu antilopi, apkārt saskrien viņas draudzeņu bars.

8. 40 - Matemātikas stunda šoreiz netipiski garlaicīga. Skolotāja kaut ko stāsta, lielākā klases daļa guļ, es cītīgi turpinu lasīt par narkomāniem, jo vielu protu jau pāris gadus.

9. 35 - Latviešu valodā izvēlās pārus nākamajam pāru mājasdarbam. Vienmēr, tos esmu darījis viens - priekš kam man pārinieku, kas kā parazīts piesūcās manām zināšanām?

9. 36- Skolotāja uzstāj, kā pāris būs visiem un paskatās uz mani. Ko tas varētu nozīmēt?

9. 40- Jāvelk lapiņas un tā tiks noskaidrots, ar ko būs jātaisa projekts par latviešu rakstniekiem 20. gadsimta vidū kopā.

9. 41- Izvelku un skatos, kurš tad būs laimīgais, kas varēs parazitēt no manis.

9. 42 - Sakritība, bet redzu Zuzzanu smaidām un tieši tad pamanu, ka mana pāriniece būs viņa.

9. 47- Nostrādā mana iebūvētā sistēma mātes datorā, ka ja viņā sāk rakstīt aizdomīgus tekstus saņemu par to sms. Sistēma vienkārša, ja viņa draugos vai inboksā raksta kaut ko par slapjiem kaķiem vai santehniķiem vai cietiem kokiem saņemu paziņojumu savā telefonā.

9. 50 - Palasot tekstus ir skaidrs, ka viņa noteikti atkal kaut ko lietojusi. Rakstās ar to limbažnieku un viss pilns ar gribošiem un slapjiem miņčiem, ilgām gaidām pēc kārtīga, cieta koka un santehniķa, kas iztīrīs visas trubas. Varbūt, limbažnieks ir ne tikai mīļākais, bet arī dīleris?

10. 50- Skolā skan avārijas signāls. Visiem jāevakuējās.

11. 20- Skolas diena beigusies. Kāda traģēdija man.

11. 35- Kad tuvojos mājām mani pagrūž. Domaju, ka Pēteris, taču izrādās Zuzzanna. Viņa pasaka, lai gatavojos rīt ar viņu iet pildīt mājasdarbu un ķiķinot aizskrien. Velns, kas notiek ar pasauli.

15. 20- Lasu gramatu par sievietēm.

15.25- Nolieku šo gramatu, jo to, acīmredzot, sarakstījis, kāds, kas neko nesaprot no sievietēm- vis kaut kas par smaržām, saulrietiem, ziediem, mašīnām, laika pavadīšanu kopā - es neko no tā nedarīju un manas Lienes sirds ir mana. Es varētu uzrakstīt daudz labāku grāmatu.

18. 20 - Saņēmu ziņu E-klasē, ka skola rīt nenotiks. Ir atrasta problēma, kuras dēļ skanēja trauksme un tās novēršanas dēļ piektdiena būs brīva. Ak, tu neraža. Nāksies cītīgi mācīties kopā ar Zuzzannu, lai vismaz kaut ko iegūtu.

20. 30- Šī ļoti dīvainā diena mani ir nogurdinājusi. Dodos gulēt, cerībās saņēmt ziņu, ka, tomēr, būš skola rīt.

109 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000