local-stats-pixel fb-conv-api

Maņateta27

53 1

Kad jums, kas debess, nakts vidū iekrāsojās rozīgs un maktenie naktstauriņi savācās barā, lai veidotu pūzni. Sils, kas kadiķu, sāka sevī aicināt gaismu, kura akaču dūņās traucēja kurkuļiem miegu. Maņateta bija ierīkojusi sev paslēptuvi pašā lielākajā dižskabārdža zarotnē, kur varēja pārlaist nakti, kad bija pārāk aizspēlējusies ar dūča spārēm un negribēja līdz saulrietam pārrasties senču viensētā. Maņateta iedeva katrai spārei pa vārdam, viņa spāres samainīja vietām un negribēja atstāt iesākto līdz saullēktam, lai izsekotu katras spāres tecējumu gaisā, kad Saules plucinātā migla viegli izplienēs gaisā.
No akačiem izspiestā nakts migla lēnām iekļāva dižskabārdža pakāji, neviena nemanīti pa biezo miglu pārvietojās kadiķu sila hamenta krāsas sumpurņi, kuru kažoki miglas šķelti palika mikli. Pats briesmīgākais no sumpurņiem pielavijās pie dižskabārdža stumbra un ilkņus atņirdzis rūca, līdz tiko manāms vējš sāka čaukstināt dižskabārdža vainagāju. Tas atpleta rīkli plati, jo plati un iecirta savus šaušalīgos zobus koka stumbra mizā. Žokļi tam krampjaini sarāvās un plosot dižskabārdža raupjo mizu, sumpurņa smagnējais ķermenis nejēdzīgi raustijās.
Trokšņu pamodināta, maņateta sarausās, viņa nebija paredzējusi, ka baisā kadiķu sila sumpurņi šonakt atklīdīs līdz dižskabārdža pakājei. Bet pasākt vairs neko nebija iespējams, jo biezā migla bija visur. Maņatetai steidzīgi vajadzēja kko izdomāt, lai šaušalīgie sumpurņi viņai netraucētu gulēt. Viņas ōpis maņatetai bija iedevis kladi, kurā bija aprakstījis sumpurņu savādo uzvedību. Tā steidzīgi ieslēdza internetā nopirkto gaismas diōžu lākturi un, klades lapām švikstot, atrada sumpurņa baiso attēlu. Zem attēla ōpis bija uzrakstījis, ka sumpurņiem pati izteiktākā ir oža, kapēc tie saožot sev kko tīkamu metas tā virzienā. Maņateta izliecās no savas zaros iestiprinātās paslēptuves un uzspļava tālākajam no sumpurņiem, kas pārējiem sumpurņiem lika mesties tā virzienā. Tā visi sumpurņi aizskrēja atpakaļ uz kadiķu silu, bet maņateta varēja turpināt mierīgi gulēt, līdz rīta putnu dzismas viņu pamodinās, skaistajai dienai, bet pirms viņa uzsāks savas gaitas, lai pabeigtu vakardien iesākto, maņateta ieliks atpakaļ savā tarbā kladi, ko ōpis viņai uzticēja.

lasi, vērtē un iekomentē emotion

53 1 27 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 27

0/2000

 emotion 

2 0 atbildēt
Ir labs emotion Tagad par balodi emotion
1 0 atbildēt