local-stats-pixel fb-conv-api

L.6

52 7

Meitene ar baltiem matiem. Sniegbaltu adu. Balam lupam. Izceltam, lielam, zalam acim. Raugas ara. Vina dzivo nomale. Kur ir tumsi koki, pamestas plavas un pamesti upju krasti. Pie majas, vecas un loti lielas, ir ozols, 100 gadu vecs, supoles, sen cietusas. Meitenes vienigais draugs ir kads vecuks gados. Meitene dzivo viena pati. Vecaku vinai nav. 5 gadu vecuma nogalinadama savu mati, vina kluva par bareni. Miega izkroplojot savas mates seju. Izgriezot acis, pardurot deninus, nogriezot meli un beigas izgriezot mates sirdi no krutim ara. Tevu vina nepazist. Vienigais berns, tpc nav bralu vai masu. Vecvecaki, sen jau vairs nav.

Ir agrs Aprila rits, meitene atkal nav gulejusi kartejo nakti. Vina sez un skatas uz savas istabas durvim. It ka kaut ko gaididama. Bet nekad neko nesagaida. Ta paiet vinas naktis. Pa dienu vina uzturas vecuka maja, palidzot vinam. Katru dienu, lai noklutu pie vecuka, vina iet caur mezu, jo tas ir isakais cels.

Un katru reizi ejot garam viss vecakajai eglei, egles stumbra iekal svitru. Egles stumbru jau rota 8125 svitras. Katru dienu ejot pie vecisa vinai sanak sai eglei iet garam. Un ta katru dienu pa 2 svitram. Palidzot vecukam meitene preti ludz vienu zoss spalvu. Uzvilkusi savu sarto kleitu, sasien matus ar melnu lentu, vina dodas.

Meitene nonakusi majas pec dienas gaitam, iekur kaminu. Viss apkart virmo gramatu lapaspusu smarza un tejas pavedinosais aromats.

Pienakot vakaram, meitene ar balo adu, apsezas uz gultas malas un vero durvis. Vina sez ka transa. Nemirkskina. Nepakustas. Vienkarsi sez. Paiet nakts, un kaut gan istaba ir visa tumsa, ara jau ir rits. Aizskari ir aizklajusi ritas gaismu, meitene piecelas un atvelk vala aizskarus. Paskatas ara pa logu.

Sodien notiek kaut kas parsteidzos. Vina neies pie vecuka, bet gan pavadis dienu meza. Nonakusi meza, meitene apsezas pie lielas klavas. Klavu apspid saules stari. Peksni meitene ar izteiktajam acim piecelas kajas un ierauga vel vienu meiteni ar L burtu karajamies kakla.

L vareja but meitenes vienaudze. Meitene ar baltajam lupar un sniegbalo adu paskatas uz L un pieliek sev pie lupar pirsktu itka noradot L, ka jabut klusai. Peksi, L stav preti mietenei ar izteiktajam acim un lukojas vinas acis. Izskatijas, itka L butu transa.. Meitene nogulta L uz zemes pie klavas saknem saule un lauj vinai tur gulet, un L aizmieg. Var dzirdet, ka pulse L asinis caur vinas venam un to, ka vina elpo. Meitene ar baltajam lupam panem adatu un melnu diegu, un aizsuj L lupas, lai nedzirdetu, ka L elpo. L peksni atvera acis un tas iepleta, nesaprazdama, kas notiek. Bet meitene ar balo adu tikai noradija, lai L kluse. L nepretojas, guleja mierigi. Meitene ar balo adu, pamena adatu un iedura sev pirksta un lava, lai asins piles krit uz L aizsutajam lupam. Taja momenta L saka pretoties taka, itka butu atkal dziva un pati par sevi patstaviga, bet meitene ar balatajiem matiem pat nelikas ne zinis. Tikai noskatijas, ka asinis notek gar L lupam un lejup pa kaklu. Izbaudija to, ka L sajut riebumu. Tad negaidot L atkal guleja bez emocijam. Acis viani bija plati vala, un varej aredzet, ka vinai ir sausmigi bail, bet par spiti vinas seja paradijas smaids. Meitene ar izteiktajam acim bija parsteigta. Un nodomaja pie sevis. Kpc vina smaida.?! Vina apjuka. Meitene ar balo adu, palaida L, un lava vinai iet. Bet L piecelas un ieskatijas meitenes izteiktajas acis, tad uz balajam lupam, un noskupstija meitenes balas lupas.

Tgd sniegbaltas lupas bija ugunigi sartas. Abas meitenes staveja un skatijas viena uz otru. Likas, ka laiks ir apstajies. Nekas vairs neiet uz prieksu. Tad peksni no krumiem izripo mazs vilcens. Apsedis vins paskatijas uz abam meitenem un nozavajas. Piecelas kajas uz aizskreja talak. Meitene ar balo adu pagriezas un devas majup. Neatskatidamas. Kaut gan zinaja, ka L skatiens vinu pavada.

Nonakusi majas, meitene bija cauri slapja, jo ara valdija negaiss. Milzigas lases krita no debesim un atsitas pret loga ruti. Meitene ar sniegbalto kermeni ielaida vanna udeni un iegulas vanna. Pieskarusies savam lupam, iegrima zem udens..

/Loti atvainojos par pareizrakstibu vienkarsi nav garumzimes/

52 7 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Meiteni sauc sniegbaltais ķermenis vai baltās lūpas? emotion Ja jau vēlies tēlaināk izsteikties tad tam ir jātrod pareizie vārdi un jātrod pareizā vieta kur tos ievietot:) 

0 0 atbildēt
Man patika!emotion tikai varētu būt vairāk emociju.
0 0 atbildēt
Izliektās acis un baltās lūpas?
0 0 atbildēt