local-stats-pixel fb-conv-api

Kur mana akna?13

251 0

''Ej pa taisno uz veikalu un nevazājies apkārt,'' māte bargi viņam teica, sniegdama naudu. ''Tēva šefs nāks vakariņās un viņa mīļākais ēdiens ir aknu mērce. Ir svarīgi atstāt vislabāko iespaidu, tāpēc veikalā prasi vislabākās aknas, kādas viņiem ir.''
''Labi, mamm,'' Toms atbildēja. Māte viņu uzmanīja kopš no skolas mājās atnāca ar piezīmi par uzvedību. Viņš paķēra divriteni no garāžas un laidās uz priekšu pa ielu līdz ieraudzīja draugu Arvi.
''Nāc pie mums, Tom.'' Viņš sauca. ''Taisāmies spēlēt futbolu un vajag kādu, kurš vārtos pastāvēs.'' Acumirklī no Toma prāta domas par veikalu tika aizslaucītas kā ar vecmammas lielo slotu un puiši virzījās uz laukuma pusi. Toms vārtos neielaida nevienu bumbu un spēle beidzās, kad bija jau tumšs. Viņš tikai tad atminējās par savu uzdevumu. ''Aknas,'' puišelis nopūtās, ''man jātiek uz veikalu!''
Visi veikali jau bija aizvērušies. ''Ārprāc, mamma mani nogalinās un es būšu mājas arestā uz mūžu!''
Ripinoties atpakaļ uz mājām viņš devās gar kapsētu un prātā iešāvās ideja. Briesmīga ideja, taču tas viņu varētu glābt no mātes dusmām un mūža ieslodzījuma savā istabā. Toma vecmammas māsas vīrs nesen bija nomiris un apbedīts šai kapsētā. ''Kāpēc gan es nevarētu aizņemties aknas no viņa? Nekādu ļaunumu taču tas viņam nenodarīs,'' viņš pie sevis nodomāja un aizbrauca līdz mājām pēc tēva lāpstas, lai atraktu kapavietu.
Tai vakarā māte pagatavoja īpaši garšīgas vakariņas un tēva šefs prom nemaz nesteidzās, slavēdams izcilās aknas ar sīpoliem. Toms devās pie miera ar lielu atvieglojumu, ka ticis cauri sveikā un acumirklī aizmiga. Miegs nebija ilgs, jo viņš pamodās no trokšņa.
''Kur mana akna?'' piesmakusi balss vaicāja no priekšnama. Puišeļa sirds sāka dauzīties un viņš palīda zem segas, izdzirdēdams, ka smagnēji soļi dodas viņa istabas virzienā.
BUMS, BUMS, BUMS. Smagie soļi strauji tuvojās istabas durvīm. ''Pie kā ir mana akna?'' dobjā balss vaicāja vēlreiz.
''Ej prom, ej prom,'' Toms pie sevis klusi čukstēja izbīlī, cerēdams, ka tas ir sirdsapziņas radīts murgs.
''Kur ir mana akna? Pie kā ir mana akna?'' balss vaicāja vēl un tas viņu sabiedēja pavisam. Mati acumirklī nosirmoja un viņš atsedza segu, un ieraudzīja pelēkbālu, pleķainu un mazliet iesmakušu seju uz sava spilvena. ''Mēs apēdām tavas aknas!'' viņš kliedza.
''Es zinu, ka apēdāt, Tomiņ,'' maigi sacīja dobjās balss īpašnieks, stiepdams pretīgās roķeles uz bērna pusi.

Nākamajā rītā vecāki Tomu atrada mirušu gultā. No viņa miesas bija izrautas aknas, taču autopsijā atklājās, ka viņš vēl pirms tam bija miris no bailēm.

251 0 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000
Šodien pusdienās bija vistas akniņas krējuma mērcē. Es neaizmigšu...
10 0 atbildēt

Ha, ha - LABS!  emotion 

5 0 atbildēt
Njā...
4 0 atbildēt

 emotion 

4 0 atbildēt

tik biedējoši...

4 0 atbildēt

 emotion 

4 0 atbildēt

''ATDOD MANU KĀJU'!!!!!!''  emotion variācija,  emotion  Jāsaka gan ka mironīši patiesībā kapiņos pēc sekcijas nonāk praktiski bez iekšējiem orgāniem. Bez aknām jau točno. emotion 

4 0 atbildēt

Skarbs stāsts...  emotion 

jāmeklē aknu emotion

1 0 atbildēt
Da ij izrakt līķi no kapa (tak vēl arī zārks jāatlauž vaļā!) būtu reāli smags darbs uz pāris stundām vismaz, diez vai svarīgais ciemiņš tusētu viesos līdz TIK vēlai naktij. Īsāk sakot, pārāk nereālistiski.
0 0 atbildēt