local-stats-pixel fb-conv-api

Kas tad īsti ir Mīlestība?25

Kas tad īsti ir Mīlestība?

Mūžīgais jautājums. Citiem vārds ‘’ mīlestība’’ saistās ar sāpēm, citiem – bailēm, bet citi ir sajūsmā.

Tad kas tad īsti tā ir? Kāpēc cilvēki tik ļoti raujās pēc kāda cita atzinuma, uzmanības un Mīlestības.

Es teiktu, mīlestība ir kā dvēseles dārzs…

Citi cilvēki iebradā tajā ar netīriem zābakiem, apskatās apkārt, neko neredz, viss ir tukšs, nekas neaug. Jo ilgāk tas cilvēks atrodās tajā dārzā, vienkārši stāvot uz vietas, skatoties nekur, un neko nedarot, bet gaidot kad kaut kas pēkšņi izaugs, viņs ir neizprtnē - ’’ Kāpēc nekas neaug? Tikai viss sabrūk. Es taču atnācu, nu kur ir puķes, koki un krūmi? Kur ir skaistums?’’ viņš nodomāja, bet nemaz nepakustināja ne pirkstu, lai kaut kas izaugtu. Viņš sadusmojās un iemeta uguni dārzā. Viss sāka degt….dega un dega….pēc tam parādījās lietus un visu apdzēsa. Dvēseles dārzā vismaz uzauga zaļš un svaigs mauriņš, jo cilvēks pārcieta dusmas un sāpes ko radīja tas otrs, lietus – asaras, palīdzēja atviegloties no smagajām sāpēm, dvēselei palika vieglāk, tāpēc uzauga mauriņš, viņa ir gatava mīlēt vēlreiz…tikai šoreiz apkārt dārzam ir augsts žogs ar augstiem zelta vārtiem. Tikai vārtiem nav atslēgas.

Iet laiks, un pēkšņi kāds atver vārtus, novilka apavus un atstāja pie vārtiem. Viņš iestādīja puķi, vienu puķi. Laistīja, loloja. Ilgus mēnešus par to rūpējās. Tad sanāca, ka viņš aizmirsa par puķi un tā knapi turējās, alka pēc ūdens malka….Lai gan nāca lietus, bet tas bija skābais lietus….kurš izdedzināja puķi. Viņam tā puķe palika garlaicīga, tāpēc viņš par to aizmirsa. Bet tas cilvēks, kura dārzā viņš iestādīja puķi, kura nomira, paņēma tās puķes atliekas, viņa apavus un izmeta visu ārā. Uzlika slēdzi vārtiem, un apvilka dzeloņdrātis visam apkārt…

Mākoņi bija savijušies virs dārza. Tur vairs nebija nekā…ne zaļā mauriņa, nekā. Pie vārtiem, turot lietussargu rokās, kāds pienāca, skatījās uz vārtiem, ’’ kāpēc tajā dārzā, skaistajā, bet tomēr drūmajā un pievilinošajā plašumā nekā nav?’’ Viņš, kā puķu un dabas mīlis nodomāja. ‘’Kā lai atver tos vārtus…’’ Gāja laiks, un viņš vēl nebija izdomājis kā atvērt tos, bet viņš pie vārtiem, abās pusēs, iestādīja divus skaistus rožu krūmus, iesēja mazu mauriņu, sēdēja un priecājās par to pašu kas bija. Rožu krūmi ziedēja kā nekur citur, to ziedi bija sulīgi, piepildīti, tumši sarkani. Saule sāka pievērst dārzam uzmanību, jo sajuta, ka tur aug ziedi kuriem vajag saules palīdzību, mākoņi izklīda. Labais dārznieks iestādīja tādu augu, kurš apvijās pa vārtiem, un sāka dzīt ziedus, tik skaistus baltus ziedus, kuri smaržoja kā saule kas noskūpstījusi avotu, kā siltā vēja brāzma vasaras dienā. Mauriņš, no siltuma un mīlestības, sāka augt arī otrpus vārtiem. Pēkšņi, pēc ļoti ilga laika, kad pie vārtiem ziedēja rozes, priecājās bites, saulīte spīdēja, dzeloņdrātis nokirta, un pārvērtās simtiem tauriņos. Atslēga atsprāga vaļā no saules lielā karstuma, un viņš tika iekšā. Tur bija parādījusies dzīvība….mauriņš auga, tauriņi lidoja. Viņš bija sajūsmā, un sāka stādīt tik daudz.

Pēc kāda laiciņa tur bija pilns dārzs, bet tomēr ne līdz galam, jo tas dārzs ir bezgalīgs, kurš visu laiku jākopj, jāmīl un jāatcerās. Un katru reizi jāmēģina iestādīt kaut kas vēl, visu laiku jātiecās pēc kaut kā skaistāka un vairāk….

Tāda manuprāt ir mīlestība, nebeidzams dvēseles dārzs. Mīlestība ir darbs, no abām pusēm, jo mums katram ir tas dārzs, katram jāmācās to kopt, katram jāmīl sevi, lai saglabātu mauriņu, bet kad esat divi, tad abiem ir vieglāk vienā otrā iestādīt puķes, izveidot dārzu…

137 0 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 25

0/2000

Sāpes, vienmēr

3 0 atbildēt

Mīlestība drīzāk ir īstajā laikā, īstajā vietā izveidojusies bioķīmiska saite. No kā tālāk pārējais.

2 0 atbildēt

Bet varbūt tas ko saucam par mīlestību ir vienk bailes palikt vienam. 

2 0 atbildēt

Miilestiiba ir visa dziive.

2 0 atbildēt

Kurā stadijā ir tavs "Dvēseles dārs"? emotion 

1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

Paradoks - ja dārzs ir veselīgs un pilns, tad žoga varbūt gandrīz vispār nav, iespējams, ka tāds dekoratīvs tikai. Bet dārzs var būt pilnīgi izpostīts un tam apkārt ir 3m betona žogs ar dzeloņstieplēm. It kā tur vispār vēl būtu kaut kas sargājams.. Jo vairāk cilvēks cieš, jo mazāka iespēja, ka kāds tiks dārzā.

1 0 atbildēt

Cik vienkārši. emotion 

0 0 atbildēt
Ja vecim uz lēdiju stāv pim... tad tā ir mīlestība.
0 1 atbildēt

Ar darzniecibu gan milestibai nebus nekada sakara...Pat Edenes darza bija chuska  emotion 

1 2 atbildēt

Mīlestība starp vīrieti un sievieti ir seksuālas dziņas ierosināta aizraušanās. Starp radiniekiem tā ir asinsbalss. un galu galā arī pieradums.

1 2 atbildēt