local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc apsmej skolās un kā ar to reāli cīnīties14

Zinu, ir bijis par šo tēmu, bet šī tēma ir mūžīga.

Ja tu piederi jebkādai subkultūrai (emo, goti, utt.) tad ir sarežģīti. Ja tu esi emo (patiešām emo, nevis pozeris) , tad būs sarežģīti, jo tava būtība ir jūtīga. Tava kautrība pārspēj visu, un centies izlādēties uz jebkura ģimenē. Skolā ir maz draugu, nav reāli cīnīties, jo iekšējā būtība ir iekšējā būtība. Ja esi pozeris- voalā, nomet masku, vienalga cik smuks biji, un sāc lamāties, kliegt ,bļaut uz skolotājām, kopē citu. Būsi "kruts". Gotiem doties apsmiešana ir vienalga. Atkal, ja nav pozeru neiznīcināmā sakne. Viņi ņem enerģiju no kapsētām. Melnie. Tumsas burvība. Bet pārējie vienalga... Subkultūru ir daudz, manuprāt rokerus un pankus vispār neaiztiek, un metālistus es diemžēl nezinu. Es neskatos descriptionus vikipēdijā vai spokos, bet reālu pieredzi. Es tādus neesmu satikusi. Piedošanu.

Ja labi mācies un ir brilles- oho, kāds gards kumosiņš, nodomā apsmējēji. Nesaprotu, kāpēc ir stereotips par brillēm. Visi kuriem brilles- zubri, jefiņi, lūzeri. Manā skolā ir ļoti populāra meitene ar savu 'harēmu" un viņai ir brilles. Protams, nav apaļas, vai tās kuras var nopirkt par dažiem latiem, bet tā saucamās vogue. Cits piemērs- manā pašā skolā ir viens čalis ar brillēm, labi mācās. Viņu apsmej, tikai dēļ tā ka viņš nekā nesaka pretī. Un ir netīrīgs. Dieva dēļ, ja ir brilles- iesaisties skolas dzīvē, esi pozitīvs cilvēks- neviens pat nepamanīs brilles! Jā, pamanīs, bet šaubos vai pievērsīs uzmanību, ja pats par to neņaudēsi. Takā- esi kāda vanabījs, un turpini mazgāties 1x mēnesī, un būsi losis, vai arī iesaisties skolas dzīvē, esi draudzīgs un visas durvis tev vaļā! Un ja labi mācās, par to neapsmej. Ja labi mācies, esi skolas pašpārvaldē un esi pozitīvs cilvēks- būsi populārs un neviens uz tavām atzīmēm neskatīsies! Un varēsi izbaudīt to sajūtu- hmm, dot norakstīt, nedot...

Ikviens ir savādāks. Dažiem patīk skolas dzīve, tusiņi... Bet citiem patīk vientulība... Sāpes un vientulība ir skaistums viņiem. Tādu nav daudz. Viņi vēlas lai viņus liktu mierā, līdzīgi emo- bet stop! ir dažas atšķirības. Viņi neuzskata sevi par tādiem, ģērbjas kā tīk un vienalga ko citi domā... Daudzi viņus apskauž, dēļ tā ka viņi ir vientuļi, bet patiesībā viņiem tas sāp, bet domā ka ir pārāk vāji lai ko mainītu... Ja tāds esi, paļaujies uz sevi!

Galu galā, tie kuri apsmej ir zaļi gurķi! Manā skolā ir daudz kuru apsmej, atzīstos es arī dažreiz apsmeju, bet tikai dēļ tā lai saprot, ka ir jāmainās! Nevar staigāt ar izpūrušiem matiem vai uz mežu iet ar kurpēm! Ir jābūt zināmai kārtībai. Ta kā, piedošanu, bet nevis apsmejat bet pasakat acīs kas tieši ir jāmaina.

35 4 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Tas viss ir tik sekli un klišejiski. 

10 0 atbildēt

Un, vai tiešām, ja tas tā notiek, nepierāda, ka "MĒS" paši esam idioti? Tad, kad es mācījos skolā nekas tāds nenotika! Katram (vismaz tam , kuram ir kaut viena kroka smadzenēs) varbūt jāpadomā, ka neviens nav pati pilnība. Apsmejot vienu, varbūt nāakošajā brīdi viņš šķitīs smieklīgs kādam citam.

12 5 atbildēt

"Patiešām nezinu, kā ir būt apsmējējam vai apsmietajam" - tad kāda jēga no šī raksta? kāds mērķis? ja jau nevari sniegt ieskatu ne no vienas puses :/

bez tam, tam var būt daudz dažādu iemeslu un to kombināciju un ne vienmēr vainīgs ir apsmietais kā tu te to norādi

6 0 atbildēt

Reāli, reali... Es teikšu, kas ir reāli. Par apsmiešanas upuri var kļūt jebkurš, ne tikai tie, kuri ir dīvaini vai ļoti atšķirīgi un ar to NAV iespējams cīnīties, jo šajā valstī visiem tas ir pie kājas. Tos, kurus jāsoda - nesoda. Te neviens nepalīdzēs. Pašam ar visu šo jācīnās.  emotion

5 0 atbildēt

Bet.. es nezinu, tā notika pamatskolā. Ir vienmēr bijuši stulbi cilvēki, kuri cenšas izsisties uz citu skumjām un sāpēm. Un nekad tas nemainīsies. Tāda ir cilvēka daba, tāpēc cilvēki mēdz darīt tā pat kā es- noslēgties šai pasaulei un izveidot savu vadmotīvu: "Piedrāzt, šī ir tikai pamatskola, šo es izturēšu, aiziešu pēc pamatskolas uz citurieni, būs citi cilvēki." Un tā tas tiešām notika. Cilvēki citi, pieaugušāki. Viss nokārtojās. Esmu laimīga.

Un jā, pamatskolā biju emo un skolas prezidente-gudrīte. Grūti iedomāties šo visu kopā, ne? emotion

4 0 atbildēt

Es apsmēju krutos apsmējējus. Situ visus kas nepatika un nelika man mieru. Vismaz sava veida cieņu man vidusskolā sāka izrādīt dēļ tā.

Goti - ja ar prātu ir pat stilīgi. Panki - wanna be gots. Pretīgi lopi ar pretīgu stilu. Reperi - pats biju sajūsmā par to stilu, bet neaizrāvos. Tie bija jautri tipi. Emo - sēdēja stūros raudādami. Ja nepārspīlē, tad meitenēm ļoti piestāv.

3 0 atbildēt

Zini, tu apraksti kaut kādu pamatskolu. Jā, ok pamatskolā izvēlas savu "kruto" stilu, to var redzēt pēc mazajām "swagerēm" u.c. spokiem, bet, ja runājam par pieauguša cilvēka domāšanu - respektīvi - vidusskolas klases, tad tā vairs nav. Un zini, kāpēc? Jo prāts nāk ar laiku. Šajā periodā viss pamatskolas stulbums pazūd(protams, ne visiem), tā kā tu pārspīlē. Piemēram, manā skolā nav neviena gota, emo u.c. šāda stila pārstāvji, jo tas vairs nav populāri. Šobrīd populāri ir tēlot pieaugušos un dzemdēt bērnus 15 gados, jo mēs taču dzīvojam yolo laikmetā.

 

3 0 atbildēt
WTF? Iespējams, ka vaina ir manī, bet es neredzu nekādu jēgu šim rakstam, kkāda murgošana par brillēm, goti, panki, emo - manā apkaimē tādi ir izzuduši ar galiem, moš tāpēc nesaprotu šo rakstu, jo man liekas, kā visas šīs subkultūras tagad lielākajai daļai cilvēku nozīmē tikai ģērbšanās stilu.
3 0 atbildēt

Ak! Es, Tu un vel kadi cilvēki to saprot, bet tādu nav daudz. raxts super, bet kuram tas interesē, tāpat tu neko nepanāksi ar sadiem raxtiem. es biezi esmu ''apsmietā'' lomā un visu so saprotu. mega liels + ;)

2 0 atbildēt

Ja ir vismaz viens cilvēks vai kaislīga aizraušanās, tad nīdēji ir tukša vieta. :) Un ja tomēr nesanāk un par skarbu priekš bērna psihes, tad vienmēr var nomainīt skolu, tas palīdz ļoti, jo tiklīdz nomainīju skolu savā laikā, savu domubiedru grupu/draugus palielināju. Situācija mainās, tas ir kā cilvēkam ir dota otra iespēja. :) Un kad sāku vidusskolu atkal jaunā skolā, tad problēmu vairs vispār nebija. :D 

2 0 atbildēt

Tu pārāk daudz pārspīlē " kopē citu. Būsi "kruts".emotion   Manuprāt katrs var būt tāds kāds viņš ir! Ja TU kādu kopē, tā ir tava daļa bet nevajag tad to rakstīt, lai citi ari tā dara. Varbūt tu tā rīkojoties jūties labi, bet kāds slikti, un viņu vēl vairāk apsmej. Gribi būt populārs? Esi tu pats/i nevis kāds/āda caca ar rozā matiem, pārspīlētu grimu, un solārija iedegumu.(mazleit pārspīleju). Visi tevi cienīs ja tu PALĪDZĒSI, neaprunāsi, un izturēsies jauki pret citiem, aizstāvēsi, un uzturēsi kontaktu, TAD gan būsi kruts, nevis kļūsi populārs ar to ka esi ļauns/a pret citiem, (skolotājiem, klasesbiedriem utt.) Visiem patīk labi cilvēki kas pasmaida, pasaka mīļu vārdu kas uzlabo garastāvokli, nevis cilvēki kurus tu aprakstīji( par lamāšanos, utt.)

2 0 atbildēt

Pasaki, ko tas dod? Es nekad neesmu to izpratusi..

Ko dod sagraizītas rokas? Skats ir šausmīgs, rētas pretīgas un uz mūžu. Tev taču noteikti būs bērni, ģimene utt, bet tu vienmēr paliksi māte/sieva/oma utt. ar rētainām rokām. Es tev neko nepārmetu, jo mēs katrs izvēlamies kā dzīvot, es tikai vēlos izprast šī sāpīgā pasākuma jēgu.

0 0 atbildēt