local-stats-pixel fb-conv-api

Ilgas //242

68 0

Visu ceļu pusaudži klusēja. Ik pa mirklim Alise vai Elizabete vēlējās abus iesaistīt kādā ikdienišķā sarunā, taču nedz Hanna, nedz arī Brendons nevēlējās runāt. Ik pa mirklim abu starpā uzzibsnīja pa kādam zīmīgam skatienam.


Hanna izjuta patiesu atvieglojuma sajūtu tikai tad, kad mašīna ieripoja Lanas un Jēkaba pagalmā un viņa beidzot varēja atvērt durvis, lai pilnu krūti tvertu svaigo, silto gaisu. Draugs blakus darīja tieši to pašu, un Hanna zina, ka neviens nespēs izjaukt to, ko abi būvējuši. Lai kā Alise censtos, viņa nekad Brendonam nenozīmēs to, ko Hanna.


Meitene gribas pusaudzei uzsmaidīt un uzsist uz pleca vismaz par aktīvo centību, ko viņa izrāda, tomēr viņa tikai velta tai aukstu smaidu. Alise atbild ar to pašu.
Pēc brīža Elizabetes mašīna nozibsnī uz grantētā ceļa, atstājot gaisā vien biezu putekļu mākoni, kas vēlāk nosēdīsies uz mājas, atstājot netīrumu kārtiņu. Lana, kā vienmēr, ir laipna un smaidīga. Viņa visus trīs aicina iekšā.


-Es par godu jūsu atbraukšanai uzmeistaroju burgerus. Redzēju pa televizoru, ka bērniem tagad tie ļoti garšojot. - Viņa stāsta, dodamās mājas virzienā.
Hanna savā īsajā mūžā ne reizi nav nobaudījusi īstu burgeru, ko gatavo makdonaldā vai hesburgerā, tāpēc viņa ir priecīga, ka ierastos griķus ar mērci varēs nomainīt pret kaut ko jaunu.
-Starpcitu, man prieks, ka jūs esat trijatā. Vismaz Alisītei nebūs vienai jānīkst dzīvoklī un jāskatās, kā vasara noiet gar degunu. - Lana turpina runāt, lai kliedētu acīmredzamo klusumu.
-Vai tad tev nav draugu?- Hanna vaicā nedaudz dzēlīgā tonī. Viņa cer, ka Lana to nav dzirdējusi.
Alise tikai parāda vidējo pirkstu un aizgriež galvu uz otru pusi.


*
Pēc brīža, kad neticami gardie burgeri, kas kļuvuši viennozīmīgi par Hannas mīļāko ēdienu, notiesāti, katrs iekārtojas savā istabas stūrī. Neticami, ka viņiem visiem būs jāsadzīvo vienā nelielā telpā. Hannai jau tagad riebjas Alise, tādēļ viņai nav ne jausmas, kā izturēs to uzmācīgo čūsku vēl vismaz mēnesi.


Alise un Brendons ieņem gultas pie loga, tāpēc Hannai atliek malējā, kas atrodas tuvāk durvīm un skapim.
-Ko mēs šodien darīsim? - Alise dedzīgi jautā, berzēdama rokas.
-Neko. - Hanna sapīkusi atbild un ķeras pie mantu izkrāmēšanas. Somā nekā daudz nav – vienīgi drēbes, pāris kedu un higiēnas piederumi, turpretī Alise nebaidās savu iedzīvi izlikt uz gultas. Tur ir it viss – košas, izaicinošas drēbes, dažādi rīki matu ieveidošanai, kurpes uz augstiem papēžiem un kaudze dažādas kosmētikas.


Hanna redz pārsteigumu arī Brendona sejā, tikai nespēj saprast, vai tas ir nosodījums, vai tomēr apbrīna.
-Mēs varētu doties pie nelielā ezera, gluži kā mūsu mammas jaunībā. - Alise ierosina, veltīdama zīmīgu skatienu Hannai.
Viņa zina, ka Ksenija nav meitenes mamma, tāpēc jo vairāk izjuta izteikti saldu garšu uz lūpām, izrunājot tos vārdus. Viņai patīk Hannu tincināt. Bez tam, Brendons taču izvēlējās gultu, kas ir gandrīz blakus viņējai.


Šovakar meitene iecerējusi īpaši saposties, lai pilnībā savaldzinātu Brendonu. Viņa daudzkārt skolā novērojusi, kā augstāko klašu audzēknes cenšas iepatikties pretējam dzimumam – kosmētika, izaicinošas drēbes un žilbinošs, nevainīgs smaids. Alisei nekad agrāk nav paticis neviens no puišiem, tomēr tagad, kļūstot nobriedušākai, viņai sāk simpatizēt Brendons.


Puiša tumšās cirtas un mīlīgās acis...Acis, ar kādām viņš raugās tikai Hannas virzienā, ignorējot visu pārējo, kas atrodas apkārt. Pat, ja abu starpā jau kaut kas izveidojies, Alise cer, ka drīz vien viss vērsīsies uz pretējo pusi.


*
-Es arī drīkstu pamēģināt? - Hanna vaicā, sēdēdama uz gultas malas un vērodama, kā Alise uz sejas klāj kosmētiku. Neticami, cik maz vajag, lai radītu vēlamo efektu.
-Protams. Man nav žēl. - Meitene atbild, pabīdīdamās uz krēsla malas, lai vietas pietiktu arī Hannai.
Meitene pieceļas, kājas mazliet dreb. Viņa nekad agrāk nav izmantojusi kosmētiku vai vispār par to izrādījusi interesi.


Uz galda ir sarindoti dažādi produkti, kam Hanna nezina nozīmi. Uzdodot savu jautājumu, Hanna nemaz necerēja, ka Alise atļaus viņai pieskarties savām mantām.
Viņa paņem rokās vienu pudelīti un tad to noliek atpakaļ, nezinādama, ko lai iesāk.
-Tas ir tonālais krēms. Palīdz nomaksēt pumpas, bet tev to vēl nevajag. - Alise pamācoši saka. Meitene labāk izliksies par draudzeni, jo tādā veidā labāk tiks klāt Hannai.


-Un ko man vajag? - Viņa vaicā savam spoguļattēlam. Drīz atgriezīsies Brendons, kurš patlaban palīdz Jēkabam saskaldīt malku. Meitenei vēderā kņud, iedomājoties par drauga reakciju, kad tas ieraudzīs viņu citā veidolā.
-Es teiktu – nedaudz acu ēnas. - Alise saka, vērtēdama Hannas seju.
-Vai tu....vai tu varētu tās uzklāt? - Hanna jūtas gana muļķīgi, it īpaši pēc visa, kas jau abu starpā noticis. Kāpēc viņa tik ļoti grib izlikties un pielīst Alisei? Viņa vienkārši vēlas saposties par godu Brendonam.


-Protams. - Alise atbild un liek Hannai nekustīgi sēdēt.
Kādas 10 minūtes viņa aktīvi darbojas ap meitenes plakstiem. Hannai šķiet, ka Alise speciāli viņu uzkrāsos tik briesmīgi, ka visi, kas ieraudzīs meiteni, paģībs, tomēr beigu rezultāts ir pārsteidzošs.
Alise izvēlējusies tumši brūnas un mirdzošas ēnas. Tumšās ieklātas plakstiņu malā, padarot Hannas acis vēl kārdinošākas, savukārt mirdzums lieliski atsvaidzina koptēlu.
-Woow...lieliski. - Meitnes balss ir nedaudz aizsmakusi.


-Es zinu. Tagad Brendons tevi noteikti gribēs noskūpstīt! - Alise smīkņā.
-Fui! Izbeidz! - Hanna viegli iebukņī Alisi un tad attopas, ka tas taču nav Brendons.
Tiklīdz viņa iedomājas par puisi, tad uzreiz atver durvis un paliek stāvam uz vietas. Viņa skatiens ir pievērsts tikai Hannai.


Brendons skatās uz draudzeni un nespēj saprast, kāpēc tieši tagad viņa izskatās tik...skaisti.
-Kā tev patīk? - Hanna jautā maigā balsī, mirkšķinādama skropstas.
-Normāli. - Puisis melo, negribēdams, lai viņa sajūsmu dzirdētu Alise. Hanna nedaudz saskumst, taču Brendons ir gatavs visu vērst par labu.


-Dosimies pastaigā? - Viņš jautā, - Tikai mēs divi. - Zēns piemetina, nevēlēdamies, lai Alise pārprastu un dotos līdzi.
Hanna kādu mirkli apdomājas, jo nedaudz dusmojas uz draugu par viņa vēso atbildi, bet tad pasmaida.
-Dosimies. - Viņa satver Brendona silto plaukstu un seko uz izeju.

68 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
Ko gan Alise laukos darīs ar augstpapēžu kurpēm? Ies uz zaļumballi? emotion
1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt