local-stats-pixel fb-conv-api

Ikars #341

66 0

Jūra krastā bija izskalojusi dažādas krāsas stikla gabaliņus, kurus sālsūdens kopā ar smiltīm bija apbružājis, notrinot tiem asās šķautnes un padarot tos līdzīgus gludiem akmeņiem, kuru virsma vairāk līdzinājās saberztai emalijai, kā gludi nopulētai šķautnei. Spodra jau labu laiciņu bija klejojusi pa saulrieta iekļauto krastu. Viņa gribēja palikt viena un attrauties no vecākiem, lai tie viņu nespētu atrast. Ar acīm klejojot pa gaišajām jūrmalas smiltīm, Spodra centās skatienu novērst no sīkajiem gliemežvākiem, kuri, ik reizi patrāpijušies zem kājām, viegli nokrakšķēja, sabirstot smalkās drumstalās. Vienīgais, kas Spodrai šķita tik vērtīgs, lai to paceltu un iebāztu kabatā, bija apbružātie stikla gabaliņi, kurus viņa vienu pēc otra ieslīidināja savās gaisīgās jakas kabatās. Šad tad ar pirkstgalu pasperot kādu jūras nomizotu zaru atpakaļ jūrā, viņa centās izvairīties no joslas, kuru ik pa brīdim jūras izspiestais ūdens padarīja mitru. Tā Spodra virzijās arvien tālāk un tālāk no vietas, kurā viņu bija atstājuši vecāki ar mantu kaudzi, kuru viņai vajadzēja sargāt, kāmēr viņi paši bija nozuduši veikalā nopirkt ko atspirdzinošu. Kabatās Spodrai jau bija dažādu krāsu stikla gabalīņi, viņa gribēja atrast vien sarkanu un zilu, kas piepildītu viņas vēlmi tikt pie visām krāsām.
Kad Spodra bija pārvarējusi vēl vienu jūras krasta izliekumu un priedēm noaugušās kāpas aizsedza vietu no kurienes viņa bija nākusi, viņa kājās sajuta vieglu nogurumu, kas viņai lika sēdus iekrist smiltīs. Saņēmusi saujā smalkos smilšu graudus, viņa pacēla roku sev virs galvas un ļāva vieglajai smilšu strēlei birt sev matos.
- Vai niecīgais smilšu graudiņš, saskaroties ar manu galvu, rada skaņu - viņa domīgi pacēla acis augšup.
Jūras ūdenī sāka vizēt zila gaisma un no kāpu pakājes, kura bija aizsegusi pamestā krasta mantu kaudzi, parādījās policijas auto ar iedegtām bākugunīm. Spodra satrūkās un neziņā paslēpa rokas jakas kabatās. Viņai pēkšņi šķita, ka kāds grib atņemt viņai viņas salasīto.

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Ikars-1/728714
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Ikars-2/740379 tapis pēc jenotina kundze pasūtijuma
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Ikars-3/773010 tapis pēc WhatDoesTheFoxSay pasūtijuma

Ar to arī domāju pietiks turpināt šī raksta sērijas, kapēc vairāk neprasiet man, lai turpinu viņu emotion

lasi, vērtē, iekomentē emotion

66 0 41 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 41

0/2000
Bet....bet es gribu vēl... emotion
3 0 atbildēt
Bbet vēl... Ed pieprasu nākošo emotion
1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt