local-stats-pixel fb-conv-api

Ikars #1158

113 1

Sarkanā gaisma spilgti iespīdēja acīs. Labrīt, labdien vai labunakti - kurš tagad atvadīsies pēdējais. Rozālija pieskrēja pie automāta un iemeta savu monētu viņā - kapeika ar ērmīgu troksni ieripoja automāta atverē un neskaitāmas lampiņas sāka midžināties, norādot uz to, ka jāizvēlas kaut kas no automāta satura. Rozālija viegli notrīsēja - varbūt man mesties prom, un atstāt visu kā ir?
No tāluma atskanēja signalizācija. Visi viegli saausijās, nekas apkārt neliecināja par to, ka būtu gaidāms, kas neparedzēts vai satraukuma vērts. Rozālija apjukumā lūkojās ļaudīs, kuri daudz nedomādami turpināja savu ierasto gaitu. Vai viņi visi pie sevis dzied kādu dziesmu, par kuru man nav ne mazākās nojausmas - klusi zem deguna nopurpināja Rozālija - bet viņi neizskatas diez ko laimīgi.
Es paskatīšos, ko viens dara - jau nedaudz saņēmusies, Rozālija satinās ciešāk šallē, ko viņai pērn uzdāvināja draudzene.
Sirms vīrs ar kārtīgi ataugušiem bārdas rugājiem, savādā gaitā paslīdēja garām viņai, nemanot sev apkārt pilnīgi neko. Viņam gan ir aizraujoša dziesma, kaut zinātu kā viņa sākās - mēmi pie sevis pasmaidīja meitene un mēģināja atrast soli, kādā vīrs vienmērīgi līgojās uz priekšu, daudz nemanot apkārtnotiekošo. Vai vīrs kādreiz apstāsies un nez par ko domās un ko teiks, kad viņa ceļā būs kāds šķērslis? Bet sirmais vīrs tik viegli pielikdams soli, nedaudz sasvērās uz vienu pusi, neapzināti novīpsnāja un pazuda aiz reklāmas afišas. Atskanēja maza bērna raudāšana un mietenei virsū uzgrūdās kāda jauniete ar bērnu, kurš niķīgi mātei pieprasīja kādu plastmasas varoni ar kuru lielīties draugiem. Cik tev mazais gadu - klusi nočukstēja meitene? Mazais ērmīgi palūkojās uz meiteni un sāka purināt māti aiz piedurknes. Māte nikni paraustīja viņu un uzbļāva tam - tev pilna māja ar visādiem krāmiem - sakārtosi kādriez pats, tad varbūt nopirkšu tev ko citu!
Mazais dusmu pārņemts metās pie meitenes - tu neesi mana mamma vairāk - man vajag citu mammu...

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Ikars-1/728714
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Ikars-2/740379 tapis pēc jenotina kundze pasūtijuma
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Ikars-3/773010 tapis pēc WhatDoesTheFoxSay pasūtijuma

113 1 158 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 158

0/2000
Turpinājumu nedomā rakstīt??
2 0 atbildēt

Labs raksts emotion 

2 0 atbildēt
SIRRUS velasepēds
0 0 atbildēt