local-stats-pixel fb-conv-api

Ielūgtais #4 (Spoku stāsts).1

32 0

Čau, visiem!

Te būs gaidītā 4. daļa.

Te būs arī iepriekšējās:

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Ielugtais-Spoku-stasts/845408

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Ielugtais-Spoku-stasts-2/847757

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Ielugtais-3-Spoku-stasts/859808

Viņš stāvēja ar muguru pret Emīliju. Emīlija gaidīja īsto bridi, kad skriet prom, līdz zēns pagriezās pret viņu un.....

Skrēja virsū, izdvešot dīvainas un baisas skaņas, un pusceļā pazuda. Pēc tam Emīlija bija šoka stāvoklī. Tad pēc tam pa gaiteni gāja Natālijas māte(Abigeila) un neizpratnē jautāja Emīlijai kas noticis. Protams, Emīlija, lai nesatrauktu Abigeilu vēl vairāk, atbildēja Nekas, tikai nogurusi.Ir pienākusi bēres, kurās apbedī Natālijas mirstīgās atliekas. Ārā spīd saule, ļaudis melnos apģērbos sanāk pie Natālijas zārka. Visiem skumjas acīs. Pagāja 45 minūtes, kad bēres beidzās. Visi devās uz savām mašīnām, lai dotos uz bēru mielastu. Ejot uz savu mašīnu Emīlija, Samanta un Melinda ieraudzīja baisu siluetu ar lieliem ilkņiem un nagiem. Viņa seja bija tik ļauna, ka skatoties uz to ilgāk, palika bail aizvien vairāk. Un seju atgādina velnu, kas tik tikko izrāpās no elles. Viņa acis bija melnas, kā tumsa, tad tas pagriezās un pazuda. Pienāca laiks, kad visi jau atbrauca, ēdiens pasniegts un sarunas jau bija norimušas, doties mājup. Mājās Emīlija ilgi domāju un domāja, to ko redzēja kapsētā. To radību, kas uz viņu skatījās. Viņa ilgi domāja par TO. Līdz saprata, kas TAM vārds var būt tas vārds, ko toreiz spiritiskais dēlis izveidoja. Emīlija meklēja internetā visu informāciju par šo radību un vai viņai bija taisnība. Un tā arī bija. To radību, ko viņa redzēja kapsētā bija, tas ko viņas izsauca. Zozo ir spiritiska dēļa dēmons. Ļauns un negants. Tad viņa ar savu savākto informāciju aizgāja pie Samantas uz mājam. Pie Samantai bija atnākusi Melinda un klausijās Emīlijas stāstītā. Emīlija stāstīja ko atrada un saprata, kā TO var apturēt, kamēr vel kāda no viņām nav cietusi. Emīlija piecēlās no ērtā dīvāna, kas atradās viesistabā, un paņēma no tālāk stāvošā apaļā koka galdiņa palielu, biezu grāmatu, kuru Emīlija atrada Natālijas istabā zem plaukta. Tajā grāmatā bija Emīlijas piestiprināta maza lapiņa ar uzrakstu...

32 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Centrālais sižets vēl būtu diezgan ok (kaut arī diezgan izskatās pēc kādas samērā klasiskas šausmu filmas), tomēr pie praktiskā izpildījuma vēl vajadzētu kārtīgāk piestrādāk, kā minimums padarot varoņus un notikumus dzīvākus un izvēršot gan galveno, gan sekundāro varoņu reakcijas (gan tās principā ieviešot, gan arī padarot kaut drusku ticamākas)... piemēram:

1. Kad spoks pirmo reizi izdemolēja meitenes istabu, par to neviens neiespringa un nevienam nebija bail turpināt nakšņot tajā istabā? Neticu.

2. Bojā gājušās meitenes māte tā zaprosta ielaida Emīliju savā mājā? Nē nu ok, citos apstākļos varbūt arī ielaistu, bet diez vai uzreiz pēc savas meitas nāves. Kad cilvēkiem mirst bērni, viņiem pietiek rūpju, raižu un stresu, lai noņemtos vēl ar ziņkārīgām sava mirušā bērna draudzenēm. Visdrīzāk viņa Emīliju vienkārši, bet laipni pasūtītu.

3. Kad Emīlija mirušās meitenes istabā atkal redzēja spoku, viņa nekliedza un nekā citādi nereaģēja? Diez ko neticu. Tieši tas pats ar spoku kapsētā. Ok, varbūt arī viņu neviens cits neredzēja, bet tam, ka meitenes uz to nekādi ārēji nenoreaģēja (atkal, tādā veidā piesaistot sev apkārtējo uzmanību) es arī neticu.

Kā jau teicu, skelets stāstam ir ok (kaut arī klišejisks), bet prasās to vairāk apaudzēt ar miesu. Un tad jau būs pavisam ok emotion

1 0 atbildēt