local-stats-pixel fb-conv-api

Iekritusī. (13)5

78 0

Visas daļas http://spoki.tvnet.lv/literatura/Iekritusi-1/675473

----------------------

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Iekritusi-12/678335

No rīta es pamodos ap 10. Biju ļoti slikti gulējusi. Ilgi gan nevilcinājos un aizgāju uz vannas istabu. Tur no somas izvilku testu….. Vilcinājos, lai paskatītos. Man bija bail...

Bet beigās es atvēru acis un paskatījos....

.....

Negatīvs…..

Atviegloti uzelpoju un gāju uz virtuvi. Neviena nebija. Es paņēmu ābolu un aizgāju atkal uz savu istabu. Iegāju savā facebook profilā. Vēstule no Maika: „Sveika, Kate. Piedod par to, kā vakar uzvedos. Es vienkārši nespēju aptvert domu, ka tiešām ir iespēja, ka būšu tēvs. Zini, es neesmu īpaši vēl gatavs bērniem. Es aizgāju mājās un pārdomāju savu rīcību. Lūdzu piedod. Ja arī tu esi stāvoklī, tad es nelieku tev taisīt abortu. Es būšu kopā ar tevi vienmēr. To pierāda gredzens, ko tev devu. Es nevēlos tevi pamest vienu ar bērnu. Es centīšos būt labākais tētis, kāds vien var būt. Vai tests uzrādīja pozitīvu rezultātu?”

Izlasīju tekstu un gandrīz sāku raudāt ne no kā. Nezināju, ko lai atbild, bet centos kaut ko uzrakstīt. Viņš tieši tagad arī ienāca online. „Maik, tas ir tik jauki. ES zinu, ka tu mani nepametīsi. Tu to esi apliecinājis. Bet tests ir negatīvs. ES gan aiziešu pie ārsta, katram gadījumam, jo ir dzirdēts, ka testi mēdz arī kļūdīties.”

M: „Nezinu, vai priecāties vai raudāt tagad, jo īstenībā biju sagatavojies kļūt par tēvu. J Klausiesm kā atvainošanos es gribēju tevi uzlūgt uz ballīti. Tas ir starp maniem draugiem un viņu draudzenēm. Nākamnedēļ, piektdienas vakarā. Ko saki?”

K: „Es tev pateikšu atybildi skolā, labi?”

M : „Labi. Un starpcitu, mīļi sveicu tevi dzimšanas dienā!”

Ko? Paga? Dzimšanas diena? Vai tiešām jau 19.decembris? Paskatījos kalendārā. Patiešām. Pēkšņi man istabā iesprāga tētis un Mika ar baloniem un dāvanām. Pilngadība. Uz baloniem bija rakstīti daudz novēlējumi, „18” un daudz kas cits. Mika pieskrēja pie manis un iedeva man buču un dāvanu. Tas bija zīmējums ar mani. Ak, mans mazais eņģelis. Tētis arī pienāca pie manis ar visiem baloniem un dāvanu maisiņu. Smaržas. Cik jauki, tieši tās, par kurām es stāstīju Ksenijai, kuras man ļoti patīk. Bet kā tētis to uzzināja?

Te pa durvīm ienāca Ksenija, Nauris, Klāvs. ES biju laimīga. Viņi visi dziedāja man „Daudz baltu dieniņu” un nesa iekšā milzīgu medus kūku. Viņi visi smaidīja. Kad viņi nodziedāja, Ksenija man pasniedza dāvaniņu un abi zēni – 9 sarkanas rozes no katra.

Tur pat istabā mēs uzklājām galdu, nolikām mantas, es ātri ieskrēju sataisīties, jo burtiski izskatījos kā purva briesmonis – ar vakardienas drēbēm, neizķemmētiem matiem, aizpampušām acīm, un es vēl pat nebiju paspējusi nomazgāties. Tas gan man ilgu laiku neprasīja un es drīz vien piebiedrojos visiem pārējiem. Tas man patīk, jauka pasēdēšana ar pašiem tuvākajiem. Pietrūkst vienīgi….

M – Hello?

Mājās ienāca Maiks. Dzirdēju, ka viņš tur kko murmināja angliski. Skrēju uz priekštelpu un dzirdēju, kā viņš dzied „Happy birthday”. Viņam ir burvīga balss. Es aizskrēju un ielecu viņam klēpī. Viņš mani noskūpstīja un uzmanīgi nolaida zemē. Rokās viņam bija milzīgs baltu liliju pušķis un maza kārbiņa. Viņš to attaisīja vaļā. Tā bija skaista kaklarota, sirsniņa, kurā bija ielikta mana un viņa bilde. Es atplauku un viņš man to aplika ap kaklu. Aicināju viņu uz savu istabu. Viņš sasveicinājās ar pārējiem un apsēdās man blakus.

Diena tika pavadīta lieliski. Visi jau bija aizgājuši, Mika sēdēja savā istabā un spēlējās ar lellēm, tētis bija aizgājis uz viesistabu skatīties hokeju. Mēs ar Maiku sēdējām istabā un runājamies.

M – Kā tev patīk vārds Amēlija?

K – Ļoti skaists! Un tev Sabīne?

Mēs runājām, kādus mēs vārdus liktu saviem bērniem. Vēl jau nekas nav skaidrs, bet tomēr nākotnē par bērniem domājam. Šādi pagāja gandrīz stunda. Sapratām, mūsu mīļākie meiteņu vārdi ir Amēlija, Violeta un Keita, bet zēnu – Mareks, Kristers un Eduards. Bija jau 7 un mēs atvadījāmies. Uz atvadām noskūpstīju viņu. Šī diena tiešām bija pavadīta lieliski. Bet rīt tā bioloģija jāuzraksta. Nu kāpēc kam tādam jāsabojā mana diena???

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Iekritusi-14/680527

78 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

Ak Dievs, tur bija mans vārds. Es nobālēju emotion

0 0 atbildēt

super ;)

0 0 atbildēt