local-stats-pixel fb-conv-api

Gūrs61

100 1

Stāsts ir tapis pēc WhatDoesTheFoxSay pieprasījuma emotion

Varens tornado lēnām virzijās pāri iepalkām un pakalniem savā ceļā plosot it visu, kas patrāpijās viņa ceļā. Lauki, kuros bija sakrauti zārdi un salmu ķīpas, tika pārkaisīti ar salmiem vai sienu, ko netaupot tornādo izcilāja pāri pārmirkušajai augsnei, lai aiznestu tālāk savā artavā paņemto nastu. Skrienot pāri mežiem, tornādo bez žēlastības nolauza visus kokus, kas viņam patrāpijās ceļā. Koku vainagāji, ieķeroties citos kokos vai atsitoties pret zemi, radīja neciešamus krakšķus, kas brīdināja apkārtējos par tuvojošajām briesmām. Viss, kas vien varēja, pašķīrās negantās stihijas ceļā. Kurmji paslēpās zem lielāko koku saknēm, lapsas un eži ielīda pašos tālakajos nostūros savās alās un drebētami gaidīja, kad beigsies postaža viņu tuvumā. Sienāži un citi kukaiņi lidoja katrs uz savu pusi, cik vien jaudāja, lai netiktu ierauti un samalti putrā ar visu pārējo, ko savā niknumā nesa tornādo.
Kāda satrunējuša bērza dobumā, neko sliktu nenojauzdams, ietusēja balodis Gūrs, kurš labpatikā bija piespiedis savu ekstremitāšu galus koka serdenim. Viņa galvā skanēja dūkoņa un ūjināšana, kas viņam lika justies citu baložu vidū. Gūrs azivērtām acīm sevi iztolojās, kā pašu diženāko no visiem baložiem. Pakakli pievilcis pilnu ar gaisu - Gūrs vingrināja savu rīkli, lai pēc iespējas labāk spētu tikt pamanīts starp pārējiem, kad pielavīsies atbilstošais brīdis. Tornādo tuvojoties, radīja dobju šalkoņu, jo bija uzņēmis pārāk lielu ātrumu, kas lūztošo koku skaņai lika izklausīties bekuvokālīgi. Gūrs sabozies izjuta dobo sakņu un virinādams savu rūsgano knābi vilka sevī iekšā gaisu, cik vien spēja. Viņš sajutās kā smēdes plēšas, kuras gatavs uzjundīt kalēja krāsnī pašas karstakās liesmas, viņš sajutās kā spalgākā bazūne, kura brīdina par nelaimi.
Te pēkšņi satrunējušais bērzs pajuka uz visām pusēm un samirkušie prauli kā penoplasta pika aplipa apkārt Gūram. Tornado, joņodams, artāva no zemes vēl pāris koku stumbrus un pacēlās augstāk atmosfēras frontē, kur aukstā gaisa masa, ļāva viņam izsīkt spēkā, līdz tas pazuda pavisam, plosot pusnobriedušos mākoņus. Viss, ko bija sevī paņēmis tornādo, sakrita jūrā, bet Gūrs, kurš beidzot tika atsvabināts no praulu ietvara, neizpratnē planēja virs kādas piejūras pilsētas, līdz kurai viņam aizlidot pašam iespēju nebija nemazāko. Par laimi pilsētā netrūka citu baložu, lai gan Gūrs bija meža balodis, viņš bija priecīgs par iespēju izrādīt savas prasmes.

http://spoki.tvnet.lv/literatura/Gurs/770814
http://spoki.tvnet.lv/literatura/Lura/773245

lasi, vērtē, komentē emotion

100 1 61 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 61

0/2000

Šo nebiju pamanījis. emotionemotion

0 0 atbildēt
emotion
0 0 atbildēt

 emotion  emotion  emotion 

0 0 atbildēt

Not bad.   emotion 

0 0 atbildēt