local-stats-pixel fb-conv-api

Groteska skaistumam 2.1.1

30 0

Saņēmu lielus komplimentus, tādēļ nevaru neatsākt. Jauna nodaļa.

Neatceries stāstu, lūk - http://spoki.tvnet.lv/literatura/Groteska-skaistumam-1dala/648938

***

Nākamajā dienā Klaudija bija uzaicinājusi ciemos Reičelu, jo vakar, braucot mājup, viņa nemitīgi prašņāja par Vārneru, bet tādas lietas vislabāk ir pārrunāt mājās, kur nav lieku ausu. Toms no rīta sacīja, ka viņam šodiena būs aizņemta, tādēļ mājās būs vēlu. Tas bija lieliski un tieši laikā, jo viņai un Reičelai bija daudz par ko runāt.

Reičela(cik paredzami) atbrauca tieši vienos kā to bija lūgusi Klaudija. Punktuāla, Reičela kā allaž bija ļoti punktuāla. Džūlija bija tieši salējusi tasītēs tēju, un tā Klaudija sēdēja salonā, un gaidīja Reiču. Te pēkšņi durvis pavērās – un tur nu viņa bija klāt. Klaudija sajuta no viņas nākam alkohola dvaku. Vai tiešām viņa...?

‘’Reičela ir dāma. Ja tas patiešām ir patiesība ir jābūt labam iemeslam,’’ Klaudija sevi mierināja, un gribēja lūgt viešņu sēsties, taču Reičela pagalam nepieklājīgi apsēdās uzreiz, bez uzaicinājuma. Tas bija, viegli sakot, šokējoši vērot, kā Reičelas Gārneres asais skatiens bija izplūdis, bet seja viegli uzpampusi. Pat žaketes krāga nebija sakārtota.

‘’Kas...?’’ Klaudija jau gribēja jautāt.

‘’Labdien,’’ Reičela rupji pārtrauca un aizkaitināta paskatījās apkārt.

‘’Kas no...’’ Klaudija mēģināja vēlreiz, taču Reičela atkal nepieklājīgi novirzījās no tēmas:’’Tā ir zaļā tēja?’’

Klaudija saprata, ka pagaidām atbildi nesagaidīs, tādēļ nolēma spēlēt pēc Reičelas noteikumiem :’’Jā, es to bieži dzeru pēdējā laikā.’’

‘’Tiešām laba.’’

‘’Prieks, ka tev garšo.’’

Un tā viņas klusēdamas sēdēja un maziem malciņiem dzēra tēju, skatoties viena otrai acīs, it kā gribēdamas kādu ieganstu, lai sāktu beidzot sarunāties. Varēja dzirdēt pat pulksteņa tikšķoņu un lietus pakšķēšanu. Lietus... Jā, ārā lija. Klaudija pagrieza galvu loga virzienā – patiešām, garas lietus lāses sitās pret loga rūtīm. Arī Reičela ieinteresēti lūkojās lietū. Likās, ka sen nebija vērots nekas tik izklaidējošs.

‘’Varbūt sāksi tu?’’ Reičela pēkšņi vaicāja, un Klaudija no pēkšņā tiešuma pat izbijās, tas bija negaidīts pavērsiens.

‘’Nu... Par Vārneru...’’

‘’Jā, par to. Tu uz viņu tātad sakliedzi? Nemelo, ne jau par manierēm jūs runājāt!’’

‘’Nu, tas nav tik vienkārši...’’

‘’Tātad sarežģīti?’’

‘’Nu...’’

‘’Stāsti!’’

Klaudija šo sarunu iedomājās visādi, bet viss bija ačgārni. Reičela bija reti īgna un kareivīga, viņas netīrie mati un skarbā balss viņu pat biedēja, taču viņa centā to nevērot un aši stāstīja:’’ Vārners mani atkal provocēja, kaitināja par Karolīnas kāzām(viņš zina, ka es neciešu Montegjū), deva mājienus par Robertu. Un tas viss Toma priekšā. Man likās, ka es tur nomiršu no kauna, un tad es...’’ Klaudijai bija neērti runāt tālāk, jo teikt ‘’piedzēros’’ Reičelai nebūtu īsti taktiski. ‘’Tad es iedzēru vīnu, drusku par daudz un gāju prom uz vannu. Reič, es biju vienā halātā, bet tas kretīns tur uzradās un teica, lai aizmirstu Robertu un tā mani aplūkoja...’’

‘’Mana hipotēze ir apstiprinājusies.’’’

‘’Kāda pie velna hipotēze?’’

‘’Nu, ka Ričardam tu patīc.’’

‘’Vēēē, man arī tas sāk likties, bet pats interesantākais Toms mani no viņa aizstāv, prasa, ko es ar viņu esmu runājusi, bet Vārners mani Tomam nenodod, nestāsta neko par Robertu...’’

‘’Klaudij, tu esi cāļa smadzene. Toms saprot, ka Ričards tev mēģina piecirst, bet to nepieļauj. Tā ir tā tav lielā mīkla?’’’Reičela nicīgi nosmīkņāja un dobji noklepojās. Tāds variants Klaudijai bija jaunums – tātad Toms spēja būt greizsirdīgs? Tas Klaudiju patīkami satrauca. ‘’Nu, tu saproti, ka tas ir mazliet dīvaini, Vārneram patīk jaunākas, un Toms parasti viņu nekad neapklusina,’’ Klaudija apjukusi skaidroja.

‘’Vārners tagad ir šķīries cilvēks, kas viņam traucē?’’

‘’Bet viņš ir Toma draugs!’’

‘’Nu tad tu būsi tā Trojas Helēna.’’

‘’Beidz, Reič, tas nav loģiski.’’

‘’Nesarežģī vīriešus, saulīt,’’ Reičela nopūtās.

‘’Nu tagad gan tu man pateiksi, kas ar tevi ir noticis? Tu dzēri?’’

Klusums. Lietus pakšķēja vēl stiprāk. Reičelas seja apmācās, un viņa sāka pētīt mušu, kas bija uzlidojusi uz galda. Viņa jutās neērti.

Turpinājums sekos...

Rakstiet savas domas komentāros!

30 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000
Atrāk turpinājumu:)
0 0 atbildēt