local-stats-pixel fb-conv-api

Atmiņas par tālo nakti4

Mani pamodināja klauvēšanās pie loga. Domāju, ka kāds putns sit pa logu - paskatījos neviena putna nav. Vēl labāk - tuvumā nav nevienas dzīvas dvēseles. Miegs iztraucēts - nu neko. Iziešu ārā un uzpīpēšu. Pieceļos, saģērbjos. Izeju pa durvīm un dzirdu klauvējienus pa manu logu. Paskatos loga virzienā - ne viena nav. Labi, es dzīvoju dīvstāvīgā mājā, tas varētu būt koka zars ja vien pie mana loga būtu kāds koks. Tuvākais koks ir vairāku metru attālumā un viņa zari tik tālu neaizstiepsies. Cigarete nopīpēta, laiks doties iekšā, iedzert ūdeni un likties uz auss. Šajā naktī man pienākās vēl 3-4 stundas miega.

Dzerot ūdeni dzirdu, ka kāds klauvē durvis. Izeju ar domu - varbūt kādi kaimiņu sīkie taisa stulbu pirms pirmā aprīļa joku - klauvē pa durvīm, met pa logu ar akmentiņiem. Izeju - neviena nav. Izbļaustos, lai idiots, kas to dara atšujās un vācās prom. Kaut kur tālumā sadzirdu kliedzienu. No manis pavisam netālu ir neliela upīte. Domāju mazums, kāds nebēdnis iegāzies pēc manis izjokošanas un slīkst.

Aizskrienu līdz upītei. Sakritība vai nē, bet tieši uz šo dienu bija atkal uzsalis. Uzsalis bija pietiekami stipri, lai mazā upīte atkal aizsalstu. Ledus, protams, nebija biezs. Cilvēka svaru tas neizturētu, vismaz ne ilgi. Aizskrienu pa laipiņu pie upītes un skatos - ne kur ledus lūzis, ne kādu cilvēku redz. Spļaudīdamies jau griežos apkārt, lai dotos uz māju pusi un atkal dzirdu kā kāds klauvē. Nodrebu, jo saprotu, ka klauvējieni nāk no upītes. Precīzak sakot kāds klauvējās zem ledus. Pieliecos no laipiņas, lai paskatītos, kas par sviestu notiek un ievēroju, ka zem ledus ir vīrieša atpsulgs. Liecos tuvāk un redzu pats sevi veramies sev pretī no upītes dibena. Šajā mirklī zeme sagrīļojas zem kājām un viss satumst.

Tikai no rīta es atcerējos, ka pirms gada es šajā pašā dienā aizgāju bojā, jo dzinos pakaļ zaglim, kurš ierāpās ap manas guļamistabas logu un, kad noķēru viņu pie upītes, viņš mani tajā iegrūda un tālāko, jau saprotiet...

34 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

esat noriebušies ar savu ņaudēšanu--un ar katru reiz arvien vairāk un vairāk fantāzijas un pasakas sacerētas

0 0 atbildēt
Man patika. emotion It īpaši 4. no rīta lasot. emotion
0 0 atbildēt

Baisi! emotion 

0 0 atbildēt