local-stats-pixel fb-conv-api

Amanda 3. nodaļa2

40 1

Amanda 3. nodaļa

Kopš strīda ar Valēriju bija pagājušas vairākas vienatnē pavadītas dienas. Pamazām es sāku aizdomāties, ka man ir jādodas pie Valērijas un jālūdz viņai piedošana, bet kāpēc, ja viņa meloja man, savai labākajai draudzenei.

Parasti kad devāmies uz skolu, vispirms aizvedām uz bērnudārzu Valērijas māsasmeitu, un tad kopā devāmies uz skolu. Taču šoreiz vairs tā nenotika. No autobusa es izkāpu pie skolas, nevis kā parasti centrā. Lai pēc tam dotos uz dārziņu. Par šādu pavērsienu bija šokēta pati Valērija un mana klasesbiedrene Anna.

-Vai jūs ar Valēriju sastrīdējāties?- uzreiz pēc izkāpšanas no autobusa Anna ziņkārīgi jautāja.

- Nu tā varētu teikt.- nomācošā balsī es teicu.

- Un kāds tad šoreiz bija jūsu iemesls?- tādā pašā tonī Anna man jautāja.

- Nekas īpašs. Es mēģinu darīt visu, lai viņai skolā uzlabotos reputācija un atzīmes, taču viņa to neņem vērā un basto skolu.- mazliet niknākā balsī atteicu.

- Tagad es saprotu!- Anna nopūtās un atteica. –Bet vai vispār tev viņa ir vajadzīga?- nievājošu skatienu uzmetot viņa jautāja.

- Nezinu, bet tad man nebūs ne cilvēks, kuram izstāstīt savus noslēpumus, ne iziet ārā pastaigāties.- klusītēm bildu.

Pašām nemaz nemanot bijām nonākušas jau skolas garderobē, kur mūs sagaidīja Enija. Mēs abas apklusām un vairāk par šo tēmu nerunājām, jo nevēlējāmies, lai arī Enija uzzina par manu uz Valērijas strīdu.

- Amand, vai tad tu parasti negāji līdzi Valērijai uz dārziņu?- mani uzlūkojot Enija jautāja.

- Nē, šoreiz nē!- atteicu Enijai.

- Nu skaidrs! Kā jums gāja pa ziemas brīvdienām?- ziņkārīgi uz mums abām skatīdamās Enija jautāja.

- Kā jau parasti. Garas un vienmuļas nedēļas.- kā sarunājušas abas ar Annu atteicām.

Tā apspriežot ziemas brīvlaikā padarīto klasē jau bija sanākuši vairāki skolēni, tajā skaitā arī Valērija. Ar pārmetošu aci viņa mani uzlūkoja, taču es nelikos ne zinis par viņu un turpināju sarunu ar klases meitenēm.

Kad biju mājās pirmais ko izdarīju, piesēdos pie datora, lai apskatītu jaunumus. Un kas tad tas! Vēstule no Valērijas. Sākumā šo vēstuli es negribēju vērt vaļā, taču tad padomāju un intereses pēc atvēru.

„Sveika, Amand’, tā jau nopratu, ka pēc mūsu strīda nevēlēsies ar mani runāt, taču, lūdzu, piedod, es zināju, ka melot labākajai draudzenei ir grēks, taču es nobijos, ka skolotāja var pasaukt uz skolu manus vecākus, kuri nemaz nezināja, ka es neesmu bijusi skolā pēc liecības. Vai mēs varam salīgt mieru un būt labākās draudzenes kā iepriekš?”

Sākumā biju šokā par izlasīto vēstuli, taču tad padomāju un piekritu salīgt mieru, jo nebūtu gluži labi, kad klasē ir viens vienīgs cilvēks, par kuru es neliekos ne zinis.

40 1 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Un kas tad tas! Vēstule no Valērijas. emotion

0 0 atbildēt